Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak kupujecie z podejrzanego linku podesłanego wam np. na fb przez messengera, to musicie być czujni. Jest kilka rzeczy, na które warto zwrócić uwagę.
Pamiętajcie, oszuści są sprytni i metody oszustwa się zmieniają. Dlatego lepiej chwile zaczekać i sprawdzić temat np. oznaczając moderację @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ i zyskać potwierdzenie, niż zgłaszać na policji od razu art 286kk oszustwo, bo kasy nie odzyskacie.
dziękuję, powiem, że dużo nie brakowało. Jest takie coś jak CERT Polska, zgłoszę i zobaczę co zrobią. Ale wszystkie odnośniki ze strony działają i wyglądają i przekierowują na wasze regulaminy, kontakty, pomoce itd, nawet do logowania do allegro. Dobrze zrobiona podrobiona strona.
@08IDUA jeśli próbowałeś się zalogować, na tej stronie, to natychmiast zmień hasło!!!, a jeśli chodzi o CERT, to zwyczajnie zablokują tę stronę.
a tak btw, to taka stronę można zrobić w parę minut, wystarczy skopiować źródło, podmienić parę wpisów w kodzie i wrzucić na swój serwer😉
Witam
Miałem podobną historię przedwczoraj. Jeżeli już kliknęłam w link i puściłem bliK to są jakieś szanse żeby odzyskać pieniądze?
Czy można to gdzieś zgłosić?
@gryf_el link możesz podesłać tu, zgłosimy stronę do zablokowania. Na liście płatności w banku powinieneś mieć informację, jaka to była dokładnie płatność (gdzie poszła). Sprawę zgłoś na policji.
@gryf_el dzięki! Zgłosiłam stronę do zablokowania.
Możesz zgłosić sprawę na policję, ale szans na odzyskanie kasy praktycznie nie masz.
A następnym razem czytaj co potwierdzasz, bo tam podany był prawdziwy typ i odbiorca transakcji. Pewnie była to wypłata z bankomatu lub zakup kryptowalut.
Niby był wątek , że ktoś zgłosił reklamacje do banku tym z żubrem i bank uznał reklamacje i zwrócił pieniądze.
@Client:44052296 też to widziałem, ale to pewnie bank ma jakiś żubro-protect, bo normalnie blika nie da się cofnąć i jeśli oddali, to z własnej kieszeni
https://allegrolokalnie.pl-oferta8896072.cfd/oferta/Volkswagen-t4-atlantis---do-naprawy
@kacper133 tak to próba wyłudzenia kodu blik do wypłaty w bankomacie lub zakupu kryptowaluty.
Prawdziwy adres to