Jak kupujecie z podejrzanego linku podesłanego wam np. na fb przez messengera, to musicie być czujni. Jest kilka rzeczy, na które warto zwrócić uwagę.
Pamiętajcie, oszuści są sprytni i metody oszustwa się zmieniają. Dlatego lepiej chwile zaczekać i sprawdzić temat np. oznaczając moderację @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ i zyskać potwierdzenie, niż zgłaszać na policji od razu art 286kk oszustwo, bo kasy nie odzyskacie.
Proszę uważać na zakupy w Marketplace ponieważ w ten sposób zostałem oszukany. Chciałem dokonać zakupu wózka narzędziowego do warsztatu, skontaktowałem się ze sprzedawcą , i sprzedawca poinformował mnie że zakup tylko przez allegro lokalnie bo to bezpieczne zakupy dla kupującego.
Niestety okazało się że nie były bezpieczne ponieważ po dokonaniu zapłaty blik za dany przedmiot strona została zablokowana i kontakt się urwał , a mi na wyciągu bankowym pozostała informacja o wypłaconej kwocie z bankomatu w Wałbrzychu przy ul. H. Sienkiewicza 8 , a towaru nie otrzymałem.
Sprzedający używa nazw Agnieszka Tomczyk i Karol Szmyd
@akpos a wystarczyło spojrzeć na adres strony internetowej i co się potwierdzą w BLIK
Nie ty pierwszy i nie ostatni.
Uwaga na fałszywe linki do ofert i płatności❗| informacje dla kupujących
Formalnie to ty osobiście dokonałeś wypłaty gotówki z tego bankomatu. Obecność pod tym bankomatem potwierdziłeś kodem PIN lub odciskiem palca.
Zakup w internacie to nie wypłata gotówki z bankomatu.