anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to oszustwo i czy mogę odzyskać swoje pieniądze?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:95910026
#7 Wielbiciel#

Dziś po rozmowie ze sprzedającym z Marketplace na temat zakupu konsoli, przesłał mi link do Allegro Lokalnie gdzie był wystawiony przedmiot. Jednak po opłaceniu blikiem nie dostałem żadnego potwierdzenia z Allegro. Płatność blik poszła, a przedmiotu nie ma, czy mogę coś zrobić z takim oszustwem i jakoś odzyskać pieniądze? 

Sprawa zgłoszona już w banku.

LINK SCAMU @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Konsola Sony PlayStation 5 + 3 gry oraz ekstra dodatki | Kraków | Kup teraz na Allegro Lokalnie

Joanna (Client:118564172)

6b93d102-8579-49a3-95c4-91bd9c74812f

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
LEW433
#21 Demiurg#

Jak środki poszły to nie ma szans na odzyskanie kasy. powinno się to zgłaszać na Policję.

Tak, to oszustwo

oznacz moderatorów
NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

allegrolokalnie na wabia, a prawdziwa strona to pl-965427.icu

Tyle razy tu pisaliśmy, że podesłane linki to na 99,99% oszustwo

*** SZTUCZNA inteligencja NIE DORÓWNA nigdy NATURALNEJ głupocie 😉
oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Następnym razem pytaj zanim coś klikniesz i dasz się oskubać . Tak jak piszą inni ,zgłoś na Policję i licz na cud.

oznacz moderatorów
eightbitclone2
#14 Krzewiciel#

No daj spokój 😉 Przecież kupujący myślał że jest sprytny i akurat on kupi coś za pół ceny 😉 Takim ludziom , nic nie wytłumaczysz. Rozum im sie wyłącza bo okazję zobaczyli 😉   Dopiero jak sie dadzą w konia zrobić, na własne zresztą życzenie to zaczyna sie płacz.

Nie jest ich mi szkoda, przecież wystarczyło żeby przed zakupem wpisali sobie w zwykłym Google,  Blik, Allegro Lokalnie skoro i tak siedze przy komputerze i by wiedzieli co jest grane. 

oznacz moderatorów
pecela
#17 Koryfeusz#

@Client:95910026

Allegro tu nie pomoże, to nie była ich strona www.

A co do reklamacji w banku, to niestety zostanie ona odrzucona jako bezzasadna. Bank nie ponosi odwiedzialności, za brak zapoznania się z potwierdzamym komunikatem z potwierdzeniem transakcji (tego oszuści nie mogą podrobić, tylko liczą że ktoś zaakceptuje transakcję bez czytania).

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Client:95910026 Nigdy nie kupuj przez żadne linki - tylko po zalogowaniu się do Allegro, i wejściu w konkretną ofertę.

Tutaj raczej nic nie odzyskasz, chyba że jakimś cudem policja namierzy oszusta, i da się coś z niego ściągnąć 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów