Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak kupujecie z podejrzanego linku podesłanego wam np. na fb przez messengera, to musicie być czujni. Jest kilka rzeczy, na które warto zwrócić uwagę.
Pamiętajcie, oszuści są sprytni i metody oszustwa się zmieniają. Dlatego lepiej chwile zaczekać i sprawdzić temat np. oznaczając moderację @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ i zyskać potwierdzenie, niż zgłaszać na policji od razu art 286kk oszustwo, bo kasy nie odzyskacie.
Zobacz w historii operacji na koncie bankowym. Na 90% będzie to wypłata z bankomatu. Niestety nic nie da się z tym zrobić, bo formalnie, to ty wypłaciłaś kasę z bankomatu. Apka banku pytała o potwierdzenie transakcji.
Jak z podesłanego linka to możliwe, takich środków nie da się odzyskać, powinno się to zgłaszać na Policję.
Ładny link do wyłudzania pieniędzy prowadzący do oszustwa - co z nim?
Witam. Czy kupuje z dobrego linku?
NIE - to jest fałszywa strona.
Ten link prowadzi do strony o adresie fsd-fr3-234-fd.rest - to nie jest allegro lokalnie.
Pamiętaj - każdy "link do allegro" który otrzymasz na whatsapp/mailem/itp szukając ofert na zewnętrznych portalach to będzie oszustwo.
Witam dostałem taki link do zakupu ale nie jestem pewien czy to nie oszustwo , aukcji nie moge znaleźć po wyszukiwarce jak również nie mogę dodać do ulubionych.
https://allegrolokalnie.56839123842341.icu/?id=Kg498CjD2eK1ENA1ABOh8IIgAAhEmh
Czy ktoś potrafi to sprawdzić ?
@jurandek1983 oszustwo. Poznasz po linku bo nie ma www.allegrolokalnie.pl/oferta
@jurandek1983 to nie jest link do allegro.
Wydaje mi się że podejrzany proszę o zablokowanie
https://allegrolokalnie.id786140981.buzz/aukcja/312318273e7e9-dfce-48c3-9bf5-5f63ccdcf659
@shrek44 link zgłoszony do weryfikacji 🙂
5 Nie płać blikiem za podejrzane zakupy a wręcz zmuszają żeby tak płacić, nawet są o tym wątki.
w zasadzie wystarczy się zalogować.
dostałem takiego linka z ofertą, czy to jest scam ? bo jak wchodzę na stronę to nie mogę się zalogować do swojego konta.
@Client:115223626 to nie jest prawdziwa strona allegro lokalnie. Należy uważać klikania w podesłane linki od obcych
@Client:128117527 Oczywiście że oszustwo.
link do bana bo programiscie co robil ta strone to nawet dobrze jej nie sprawdzil kilka linkow nie dziala a inkonka obok kategori jest sport i turystyka zamiast elektornika
Pozdrawiam
@Client:51216630 na pewno "oni" to czytają i się uczą na błędach tak samo jak Ci co "kupują" tylko, że jedni tracą pieniądze a "oni"zyskują. Zrobili duże postępy porównując pierwsze pseldostrony allegrolokalne do obecnych pseldostron. Nawet czat udało im się podrobić.niestety ludzie dopiero po fakcie dowiadują się, że zostali oszukani.. a ilu nie informuje o takim fakcie.
Należy zgłaszać np do CERT Polska
Mój antywirus AVG nie ma wątpliwości:
Firefox detected a potential security threat and did not continue to allegrolokalnie.pl-id456g75678hg6gh564.buzz. If you visit this site, attackers could try to steal information like your passwords, emails, or credit card details.
What can you do about it?
The issue is most likely with the website, and there is nothing you can do to resolve it. You can notify the website’s administrator about the problem.
Trzeba być chyba samobójcą, aby chociaż bezpłatnej wersji antywira nie zainstalować!!!!!
https://allegrolokalnie.pl-1782352.icu/aukcja/31231740ba19b-b472-4647-92af-ad29fc675988
dany link to ściema , co nie ?
Cześć, @rafkie97. Dokładnie tak. Ten link nie należy do Allegro. Dziękuję za zachowanie czujności!