anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak wyłączyć chatbot Allegro?

MAMY ROZWIĄZANIE!
rafnov
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję uprzejmie szanownemu AI, ale z moich czatów wypier...

Ani jedna sugestia bota nie przydała mi się do tej pory, a włącza się nieoczekiwanie tam gdzie nie ma nic do powiedzenia. Od kilku miesięcy. Wyłączcie to g.wno.

Albo podpowiedzcie jak wyłączyć.

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@rafnov Bardzo Ci dziękuję za Twoją opinię, jednocześnie proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi. Na tym forum wyrażamy się z szacunkiem. 🙂 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
rafnov
#9 Pomysłodawca#

Ależ oczywiście. Aczkolwiek zważ na to iż ciężko wyrazić się w krótki, acz treściwy sposób na ten temat. Zaiste.

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@w_kiwi Trudno się trochę takiemu zachowaniu dziwić ,bo to naprawdę czasem człowieka nieźle drażni. Wystarczy że coś sobie przeglądamy a allegro zaraz podsyła że to dla nas ma . Mnie też szlak trafia i zniechęca do szukania czegokolwiek jak mi jest coś pod nos podsuwane co nie jest mi potrzebne. Klient najlepiej się czuje jak sam sobie szuka i znajduje a wy to powinniście tylko ułatwiać a nie utrudniać jak to dzieje się obecnie.

oznacz moderatorów
rafnov
#9 Pomysłodawca#
  • Poproszę o dane do weryfikacji, czy jesteś pracownikiem Allegro.
oznacz moderatorów
Client:44262836
#1 Nowicjusz#

Dołączam się do pytania i prośby.

Ten chat wykonuje nieautoryzowane przez mnie rzeczy, jak blokowanie/anulowanie wysyłania wiadomości do sprzedającego. Dzięki niemu towary z allegro idą dłużej, bo sprzedający czeka na moją wiadomość, która jest blokowana przez tego durnego bota.

Co więcej, klikanie dwukrotnie i czytanie tej kalki za każdym razem jak się wysyła wiadomość jest irytujące.

Przez niego też mogłem stracić 100zł, bo moja wiadomość do sprzedającego nie dotarła na czas. 

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:44262836 Dziękuję za Twoją opinię. Cały czas staramy się dbać o bezpieczeństwo transakcji, dlatego wiadomości są weryfikowane pod kątem niewłaściwych treści. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
rafnov
#9 Pomysłodawca#

Permanentna inwigilacja!

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Nie da się wyłączyć, niedługo tu tylko zostaną BOTy.

oznacz moderatorów
rafnov
#9 Pomysłodawca#

Przyszłość ludzkości zapowiadana we Flinstonach, Blade Runner 2049 i Ghost in the shell (2017) już się zaczęła...

oznacz moderatorów
milka1234567890
#18 Luminarz#

Oj zaczęło się i postępuje bardzo szybko.☹️

oznacz moderatorów
rafnov
#9 Pomysłodawca#

To jest tragiczne, ale cóż...

Mi teraz chodzi tylko o sztuczne nawoływanie moderatorki, jakoby Wiktorii (pewnie bot), do kultury wypowiedzi, której nigdzie nie naruszyłem, wykorzystując jedynie związki frazeologiczne używane POWSZECHNIE na co dzień.

Presja na to jest aż nazbyt wyraźna, by nic nie znaczyła. Nie tylko tutaj. Kneblowanie ust tym, którzy chcą powiedzieć coś niewygodnego dla systemu.

Nawet w momencie pisania tego komentarza wyskoczyła mi ankieta o społeczność.allegro, którą wypełniłem godzinę temu 😂🤣

Śmiać się czy płakać?...

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Co za farsa. Przecież tego durnego bota da się wyłączyć. Wiem, bo ktoś podawał na forum i na moich kontach mam go powyłączanego. Problem w tym, że schowali tę opcje tak głęboko, że mimo że wiem ze istnieje to nie daje rady odnaleźć.  Serio żaden moderator  nie pomoże w tym użytkownikom?  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#16 Inspirator#
oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

A to to dla sprzedających to widocznie miałam farta pisząc do ludzi z wyłączonym tym badziewiem. Ale to przynajmniej mam pewność, że mi nikt nie wystawi nega za brak odpowiedzi na nieistniejące pytanie. Wszyscy sprzedawcy powinni to powyłączać. Dziękuję:)

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@AnnaG-Antyki   @rafnov  Nie tylko dla sprzedających, działa też u  kupujących.  Mnie póki co żaden czatbot nie dokucza,  były wypowiedzi  innych użytkowników że wyłączenie tego kwadracika skutecznie pomaga.

Mnie zastanawia coś innego,  jak niewielu użytkowników orientuje się w ustawieniach i możliwościach własnego konta.  Może tych opcji i różnych pułapek jest zbyt wiele do ogarnięcia?

oznacz moderatorów
rafnov
#9 Pomysłodawca#

Którego kwadracika ?

Zapomniałem już bo dawno kupowałem a sprzedawałem jeszcze dawniej 😁

Co do opcji to tak, jest to pierwsze wrażenie, że serwisy są już dziś tak spasione, że nie da się z nich korzystać przez nadmiar.

Jeśli ktoś nie korzysta regularnie to prosta niby aukcja wymaga kilkukrotnego przewijania i wygląda jak nowela do przeczytania.

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@rafnov   "Którego kwadracika ?"

Tego kwadracika do którego link dał @KOGIEL_T    Ale przypomnę, można samemu znaleźć w Ustawieniach Komunikacji.

Schowek01.jpg

oznacz moderatorów
Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@AnnaG-Antyki  tak, podawałem Ci w którymś temacie.

Ja dziś też miałem blokadę, mimo wyłączonej aliiny, więc działa jeszcze jakiś inny bot. Wiadomość do sprzedającego nie wyszła. Usunąłem link i ponowiłem, sprawa wyjaśniona.

Screenshot_1.png

Otrzymałem też e-mail, a w nim powód zablokowania wiadomości:

"Treść Twojej wiadomości wysłanej do innych kontrahentów naruszyła zasady naszego Regulaminu.

Zamieszczanie w treści wiadomości linków do stron www, za pośrednictwem których prowadzona jest sprzedaż, nie jest dozwolone."

Wg Allegro link do strony weryfikacyjnej Seagate jest zagrożeniem, bo jest tam prowadzona sprzedaż?

Nie wiem czy Seagate prowadzi sprzedaż, może tak, może nie, ale Allegro pokazało, że idzie w dziwnym kierunku, a inwigilacja prywatnych wiadomości jest normą. Na pewno Seagate nie prowadzi sprzedaży pod wspomnianym linkiem, ta strona służy wyłącznie do weryfikacji legalności dysków.

Krzyczymy, że polityk inwigiluje polityka, afera na całą Europę, ale jak Allegro inwigiluje szarego obywatela, to przecież nic się nie stało 🙂 Apogeum zdziczenia.

oznacz moderatorów