anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieopłacona licytacja

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:51690810
#7 Wielbiciel#

Witam ,sprzedający straszy mnie sądem ,jak nie zapłacę zostanie wszystko anulowane ?

oznacz moderatorów
145 ODPOWIEDZI 145
Client:127721725
#3 Debiutant#

@Client:96451802 

@Client:96451802  napisał(a):

Widzę brak znajmości KC, to się tyczy jeśli byłby błąd z mojej strony...

No tak, tylko sprzedawcy mogą popełniać błędy i uchylać się od ich skutków. Kupujący takiego prawa nie mają...

LOL.

oznacz moderatorów
Client:96451802
#8 Zapaleniec#

Tak mówi, KC. Ponadto ta Pani wiedziała że jest używany, pytała się czy posiadam jeszcze do niego dowód zakupu przed złożeniem swoich ofert. I mam to na czacie z nią.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Pytałam o paragon też sprzedają nowe z pargonami lub bez dlatego zapytałam 

oznacz moderatorów
#3 Debiutant#

@Client:51690810 Sprzedawca z łatwością zauważył Twój błąd (oferta 2000 zł za używany sprzęt, kiedy nowy kosztował 1899 zł), więc przesłanki z art. 84  § 1. Kc są wyczerpane i możesz uchylić się od skutków prawnych swego oświadczenia woli. Wyślij mu pismo (może być e-mail), w którym oświadczasz, że popełniłaś błąd co do treści czynności prawnej i uchylasz się od skutków swojego oświadczenia woli. To zamknie sprawę, bo żadnych dalszych działań sprzedawca nie podejmie.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Czuję się jakbym zrobiła nie wiadomo co komu naprawdę 

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

To bardzo dobrze się Pani czuje, przez Panią osoba która licytowała 1000zł nie wygrała aukcji, ja muszę kolejny raz wystawiać i się denerwować. W dodatku wysłała Pani złośliwe zgłoszenie do allegro że naciskam żeby Pani zmieniła komentarz - nie było żadnego komentarza, Ale to już allegro wyjaśnia - wysłałem zgłoszenie. Licytowała Pani z czystej złośliwości żeby nikt inny nie wygrał - zresztą pisała Pani tutaj że ma inne wydatki, to po co Pani licytowała... To wszystko się nie trzyma kupy. Dlatego będę dochodził swoich praw w sądzie jeśli Pani nie wpłaci a allegro anuluje aukcję.

oznacz moderatorów
drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Client:96451802 Opis produktu celowo wprowadza w błąd, i jest to niezgodność przedmiotu z umową. Używka z 2022 roku to nie przedmiot "jak nowy", co miało celowo wprowadzić w błąd i dobrze o tym wiedziałeś, jako sprzedający. Nie bądź taki mądry, bo możesz mieć niemiłą reklamację i Allegro Protect na głowie łącznie z blokadą konta, bo Twoje zachowanie wprost łamie regulamin allegro.

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  Co na to dział bezpieczeństwa Allegro? Ładnie to tak fałszować opis ukrywając w tytule prawdziwy stan przedmiotu? Znowu chowanie istotnych informacji w opisie? Siłowe wywieranie presji na Kupującego, mimo ze wcześniej celowo wprowadziło się go w błąd? Na Allegro tak można? Nie ma czegoś takiego "stan jak nowy", jest albo nowy, albo bardzo dobry. Jest to celowy zabieg, by transakcja była zafałszowana. I sprzedawca o tym wiedział, do czego publicznie się przyznał.

#10 Popularyzator#

@drekenzes On ma już zablokowane konto😉

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Dokładnie co to ma być wogole pierwsze słyszę 

oznacz moderatorów
Alligator_pl_
#9 Pomysłodawca#

Odpuść . W sądzie nic nie ugrasz .  Kupująca miała "prawo się pomylić" i będzie się przy tym upierać.  Stracisz tylko czas i nerwy. Wystaw jeszcze raz , sprzedaj i zapomnij o sprawie

oznacz moderatorów
gargulce2
#11 Animator#

A mnie ciekawi jedno. Cały czas piszecie ze pani przelicytowała z 1001 na 2000. Czyli osoba która nie wygrała, licytowała za 1999zl? Że Pani która wygrała musi zapłacić 2000? 

Ciekawi mnie czy osoba która nie wygrała też licytowała z zaćmieniem umysłu powyżej wartości czyli 1999zl? Czy to było sztuczne podbijanie ceny. A nóż się uda i sprzedam za więcej. A jak nie to trudno, wystawie jeszcze raz. 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@gargulce2 Na lokalnie nie ma podstąpienia - konkretna zalicytowana kwota jest od razu widoczna w licytacji.

oznacz moderatorów
gargulce2
#11 Animator#

Czyli że jeśli jest cena 10zl A ja zalicytuje za 400 to od razu jest 400? A nie 11?

A to nie wiedziałam. Nie kupuje na lokalnie. Dobrze wiedzieć. Dzięki za info 😉

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

uściślij @gargulce2 ostatnia oferta z przybicia 2000 przedostatnia 1001 więc przebiła prawie o tysiaka nikt nie wie po co skoro mogła o 1 zł pod koniec by wygrać a nawet jakby i o 100 podbiła to pewnie by wygrała, zalicytowała z 1001 na 2000

oznacz moderatorów
gargulce2
#11 Animator#

@az1rael już wszystko zostało mi wyjaśnione. Nie wiedziałam że na lokalnie od razu jest podawana kwota która licytuje. Myślałam że jest tak jak na allegro że mogę zalicytować np za 400 towar który jest obecnie za 10 i przebije mi do 11 A nie od razu za 400. 

Jeśli jest tak jak piszecie to kupująca wiedziała że zalicytowała za 2000 i taka kwota będzie jeśli jej nikt nie przelicytuje. Totalna głupota. 

Jeśli do końca licytacji zostało jeszcze trochę czasu mogła wcześniej napisać do sprzedawcy że zalicytowała za dużo i prosi o usunięcie jej oferty

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@gargulce2 nie da się usunąć oferty zalicytowanej jakby allegro było mądre to dawałoby na wplatę 1 dzień nie ma wplaty to kolejny z kolejki ma 1 dzień na zakup i by kupił ten co dawal 1001zł i skończyłoby się robienie se jaj z licytacji

oznacz moderatorów
#3 Debiutant#

@gargulce2  napisał(a):

Nie wiedziałam że na lokalnie od razu jest podawana kwota która licytuje. Myślałam że jest tak jak na allegro że mogę zalicytować np za 400 towar który jest obecnie za 10 i przebije mi do 11 A nie od razu za 400. 

Skąd wiesz, że kupująca nie rozumowała tak samo jak Ty?

oznacz moderatorów
gargulce2
#11 Animator#

@Client:127721725 stąd że jeśli zalicytowała wcześniej jak sama to stwierdziła a nie na ostatnie sekundy licytacji to widziala że jej oferta wynosi 2000. 

@az1rael masz racje że jeśli wygrany nie zapłaci to następna osoba która nie wygrała powinna mieć chociaż taką możliwość. 

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Bo myślałam że to nowy sprzęt 

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Kupująca ukrywa fakty, czytała moje wiadomości po zakupie czy zamierza finalizować i nic nie odpisywała. Dopiero gdy napisałem o drodze prawnej natychmiast odpisała. Do tego dopiero 2,5 godziny po wygranej stwierdziła nagle że to pomyłka. Wcześniej miała mnie gdzieś. 

oznacz moderatorów