Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam ,sprzedający straszy mnie sądem ,jak nie zapłacę zostanie wszystko anulowane ?
Wchodzę na ogłoszenie pisze że strona nie dostępna dlaczego ?
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Dziewczyny wypowiedźcie się w tym temacie > bo jak na razie to bijemy pianę.
@pecela napisał(a):
Po trzecie. Sprzedawca ma prawo domagać się na drodze sądowej realizacji zawartej umowy. Poinformowanie kogos, o skierowanie sprawy na drogę sądową, to nie jest strasznie.
Chyba że informujący nie ma i nigdy nie miał zamiaru skierowania sprawy na drogę sądową. Wtedy takie "informowanie" to groźba bezprawna w rozumieniu art. 115. § 12. Kodeksu karnego.
No ale nie zgodne z regulaminem że każe mi zrobić natychmiastowy przelew do godziny 15 a przecież mam na to więcej czasu jeszcze straszy mnie tym że tutaj napisałam o radę
Proponowałam też aby ponownie zrobił licytację żeby sobie go wystawił nie i koniec
I znów mam czekać 7 dni? Nie wierzę że Pani nie wiedziała że jest używany, było w treści aukcji (rok zakupu) i że stan bardzo dobry używany kilka razy, było w opcjach ogłoszenia. W dodatku przed licytacją pytała się Pani o dowód zakupu.
@Client:96451802 napisał(a):
I znów mam czekać 7 dni? Nie wierzę że Pani nie wiedziała że jest używany, było w treści aukcji (rok zakupu) i że stan bardzo dobry używany kilka razy, było w opcjach ogłoszenia. W dodatku przed licytacją pytała się Pani o dowód zakupu.
Celowo wprowadziłeś w błąd Kupującą, licząc że nie do doczyta że to zwykła, stara używka o znacznie niższej wartości. Stwierdzenie "jak nowy" przy sprzęcie 2022?
Sprzęt był użyty parę razy, nie ma śladu użytkowania. Stan jest rewelacyjny.
Sprzęt był użyty parę razy, nie ma śladu użytkowania. Stan jest rewelacyjny.
Trzeba było wpisać w tytuł stan "rewelacyjny".
@drekenzes od kiedy jak nowy znaczy to samo co nowy? Udowodnisz celowość użycia slów dwuznacznych skoro potem sprzedawca wspominaże podal rok zakupu i stan używany oraz kupujaca dopytywała czy ma jeszcze do tego zakupu paragon? Tu nie ma wprowadzania w błąd tu jest bezmyślne czytanie oferty do tego przebicie ceny zakupu do 2tys zł czyli powyżej ceny nowego sprzętu. Sądy są na stanowisku w sprawach o wydanie rzeczy po cenie nieadekwatnej względem jej realnej wartości że kupujący szukając towaru nabiera wiedzy w jakich cenach towar jest sprzedawany czyli powinien sam wychwycić omyłkę cenową że coś jest podejrzanie tanie lub drogie więc po co przebitka o 1000zł jak za zboże. Nie ma mowy o powołanie się na art 84kc bo omyłkę można było łatwo zauważyć przy zakupie
@az1rael napisał(a):@drekenzes od kiedy jak nowy znaczy to samo co nowy? Udowodnisz celowość użycia slów dwuznacznych
Po co używać słowa "nowy" w opisie UŻYWANEGO sprzętu? Ja wiem i ty wiesz, po co sprzedawcy to robią. Różni nas to, że ja fałszowania rzeczywistości dla osiągnięcia nienależnego zysku nie pochwalam.
@az1rael napisał(a):Sądy są na stanowisku w sprawach o wydanie rzeczy po cenie nieadekwatnej względem jej realnej wartości że kupujący szukając towaru nabiera wiedzy w jakich cenach towar jest sprzedawany czyli powinien sam wychwycić omyłkę cenową że coś jest podejrzanie tanie lub drogie więc po co przebitka o 1000zł jak za zboże. Nie ma mowy o powołanie się na art 84kc bo omyłkę można było łatwo zauważyć przy zakupie
Bredzisz. Przestań się kompromitować.
@Client:127721725 jedynym bredzącym 3 po 3 jesteś ty np o nienależnym zysku... wróżbito macieju właśnie założyłeś że sprzedawca oczekiwał, że cena za jego używkę przebije cenę nówki gratuluje pozionu głupoty.
2. Można powoływać się tylko na błąd uzasadniający przypuszczenie, że gdyby składający oświadczenie woli nie działał pod wpływem błędu i oceniał sprawę rozsądnie, nie złożyłby oświadczenia tej treści (błąd istotny).
Wg ciebie kupująca oceniala sprawę nierozsadnie bo nikt rozsądny nie kupuje rzeczy używanej od osoby prywatnej po cenie wyższej niż rynkowa gdy towar jest ogólnie dostepny w sprzedaży.
@az1rael Odpuść > nie poznajesz z kim dyskutujesz?
@az1rael napisał(a):@Client:127721725 jedynym bredzącym 3 po 3 jesteś ty np o nienależnym zysku...
Sprzedawca opisał swój UŻYWANY PRZEZ 2 LATA towar jako nowy. Cały czas żąda 2000 zł za towar warty 1000 zł. Do tego doliczył sobie jeszcze 500 zł "odstępnego". Właśnie za to zablokowano mu konto i oby nigdy już niczego tu nie sprzedał.
@az1rael napisał(a):2. Można powoływać się tylko na błąd uzasadniający przypuszczenie, że gdyby składający oświadczenie woli nie działał pod wpływem błędu i oceniał sprawę rozsądnie, nie złożyłby oświadczenia tej treści (błąd istotny).
Różnica pomiędzy towarem nowym, a takim używanym przez 2 lata jest istotna. Kupująca została wprowadzona w błąd.
@az1rael napisał(a):gratuluje pozionu głupoty.
Jesteś napastliwym, wulgarnym trollem. msniezek trzyma cię tutaj i wykorzystuje do obrażania i umyślnego wprowadzania kupujących w błąd bez brudzenia sobie rąk. Napisz już wreszcie do swojej koleżanki w_kiwi i zażądaj usunięcia mojego konta. Jesteście siebie warci.
Sam jesteś trollem, kupująca widziała że jest używany w super stanie, tak był opisany, była data zakupu (już po gwarancji jest), dopytywała się o paragon. O czym tu dyskutować.
Po drugie konto zablokowali mi za jej kłamliwe oświadczenie że zmuszam ją do usunięcia komentarza którego nawet nie było...
@az1rael Nie ma czegoś takiego "stan jak nowy" i to w tytule oferty, zwłaszcza licytacji. Jest to celowy zabieg, aby uzyskać większą kwotę licytacji licząc, że ktoś nie doczyta opisu. Za takie coś w przeszłości Allegro blokowało konta. Sprzedawca też dokładnie wiedział, ile ten sprzęt był wart, ale liczył "na więcej". Wystarczyło rzetelnie i uczciwie napisać "stan rewelacyjny" i pomyłek by nie było. Ale zacząć kombinować i wykombinował.
A jak już się czepiasz że jest to ok, to podanie w opisie oferty stanu towaru "stan jak nowy", a następnie "używany" jest celowym wprowadzeniem w błąd kupującego. Albo taki stan, albo taki.
Tak naprawdę skoro obie strony wiedzą o pomyłce, Kupująca chciała nabyć towar wg wartości "używany", to trzeba było się dogadać co do uczciwej ceny, a nie wojenki sądowe.
Ja chciałem się dogadać, odpuścić nawet do czasu aż kupująca mnie kłamliwie zgłosiła, więc jak nie wiesz czemu konto zostało zawieszone to się nie wypowiadaj. Teraz sprawę rozstrzygnie sąd, za takie akcje jej nie odpuszczę.
"Twój Klient zgłosił nam, że wywierasz na nim presję, aby usunął wystawiony komentarz. Takie działania nie są zgodne ze standardami Allegro. Prosimy o ich zaprzestanie. Rozumiemy, że zależy Ci na pozytywnych opiniach, dlatego tym bardziej powinieneś zadbać o jak najlepszą jakość obsługi Klienta."
Buhahahaha rządanie rekompensaty jest zgodne z KC. Nie jest szantażem. Tak z Panią spotkam się w sądzie i po wygranej sprawie będę mógł świętować nad takimi jednostkami jak Ty 😉
@Client:96451802 Nie zapomnij nas poinformować o wyniku sprawy 😉
Ja chciałem się dogadać, odpuścić nawet do czasu aż kupująca mnie kłamliwie zgłosiła, więc jak nie wiesz czemu konto zostało zawieszone to się nie wypowiadaj. Teraz sprawę rozstrzygnie sąd, za takie akcje jej nie odpuszczę.
"Twój Klient zgłosił nam, że wywierasz na nim presję, aby usunął wystawiony komentarz. Takie działania nie są zgodne ze standardami Allegro. Prosimy o ich zaprzestanie. Rozumiemy, że zależy Ci na pozytywnych opiniach, dlatego tym bardziej powinieneś zadbać o jak najlepszą jakość obsługi Klienta."
Urząd skarbowy też już wie o Twoich praktykach zarobkowania przez wymuszanie opłat od Kupujących, bo przyznałeś się, że stosujesz takie praktyki nie po raz pierwszy. Czy się dopiero dowie i rozliczy po rozprawie sądowej wraz z odsetkami?