anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odblokowanie sprzedającego

Client:90589490
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, chciałam zakupić na allegro lokalne monitor, niestety sprzedający nie odpisywał. Zdecydowałam się jednak kupić go, a ponieważ była tylko opcja zapłać przy odbiorze, tak też kliknęłam. Minęło kilka dni i nie było kontaktu od sprzedającego i postanowiłam otworzyć dyskusję z myślą, że sprzedający dostanie jakieś powiadomienie. Opisałam w dyskusji mój problem i poprosiłam o poinformowanie sprzedającego lub o kontakt jakiś inny do niego.

Sprzedający nie odpisał i wybrałam opcje "poproś o pomoc pracownika allegro". W odpowiedzi pani zablokowała konto sprzedającego i napisała coś o wniosku, gdybym chciała odzyskać pieniądze.(Przypominam, że żadnych pieniędzy nie płaciłam, ponieważ była tylko opcja zapłać przy odbiorze.)

Chciałam mieć kontakt ze sprzedającym, aby odebrać przedmiot, a teraz nie mam w ogóle szansy, bo jego konto zostało zablokowane.

Zwracam się z prośbą o odblokowanie konta sprzedającego Client:84154732 lub o umożliwienie kontaktu z nim w inny sposób

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Client:90589490 Dlaczego koniecznie chcesz kupić u kogoś, z kim nie ma kontaktu, i prawdopodobnie sprawia inne problemy? 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:90589490 Ale to Twoja wina, że sprzedający został zablokowany > nie kupiłaś ale otwierasz dyskusję i jeszcze prosisz o pomoc Allegro >  na AL nie ma obowiązku odpowiadania.

Nie mogłaś kupić gdzie indziej? > w dyskusjach odpowiadają boty > te odpowiedzi i sugestie są automatyczne > przez Twoje nieprzemyślane działania ktoś ma zablokowane konto.

Nie odpowiada, tzn że mało go interesuje sprzedaż > a może jakiś wypadek losowy? < może zapomniał? > ale co Ciebie to obchodziło > musiałaś mieć kontakt za wszelką cenę?

I co pomogło?

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

Przyjdzie taki dzień, że jakiś pracownik Allegro odpali bombę atomową. Farsa goni farsę. Sprzedającemu należy współczuć. Może zasłabł, nogę złamał, umarła babcia... 

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@bosek_2804 Nie wiem co gorsze > bezmyślność kupującej czy odpowiedzi i działania Allegro ???

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@bosek_2804  To co piszesz to wydaje się realne, ale nie używaj takich słów bo jutro mogą o 6 rano załomotać do ciebie.

Bierz przykład  z dr. Szewko:  "pewnego dnia jakiś pracownik znanego serwisu dokona zbiorowego sepuku"

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@br. Rzeczywiście, przydało by się, żeby niektórzy zrobili sobie "sekuku"🤣

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:90589490 Nie wywiązał się z umowy, Allegro za to mu zablokowało konto i brak odpowiedzi w dyskusji. Ty już nie masz wpływu na odblokowanie jego konta, w zasadzie do kogo chcesz pisać skoro nie odpisywał i nie wypowiadał się w dyskusji.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@LEW433   Opanuj się, z  jakiej umowy się nie wywiązał?  Na Lokalne umowa jest zawarta jeśli się zapłaci.  Tutaj nie było żadnej umowy, to co było to tylko  co najwyżej chęć, zamiar zakupu.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@LEW433 Czy Ty się wzorujesz na botach Allegro > też działasz "kopiuj, wklej" > przynajmniej powinieneś pamiętać co sam piszesz w innych postach > sam odpowiadałeś kiedyś, że jak "nie zapłacone to nie ma transakcji" > a teraz nagle próbujesz odwrócić kiciusia ogonem.

Dyskusja też była bezzasadna > jak można założyć dyskusję za brak odpowiedzi na AL > to tylko bezmyślność kupującej doprowadziła do tej sytuacji > ale Ty popierasz "ciemnogród i zacofanie" > byle tylko dowalić sprzedającemu 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:90589490 Konto sprzedającego, którego login wskazałeś, nie jest zablokowane.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:90589490
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za odpowiedzi, jestem od niedawna na allegro i nie wiedziałam że w dyskusji odpowiada bot, myślałam, że ktoś to rzeczywiście czyta. Liczyłam tylko na jakąś informację, a już trochę czekałam(dobra oferta dla mnie). Była cisza i w zasadzie co mi szkodziło poprosić o pomoc. Najwyraźniej źle zrobiłam. Na szczęście nikt nie jest zablokowany.

oznacz moderatorów