Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałam taką wiadomość , pierwszy raz i obawiam się oszustwa
To oszustwo, zamawiałeś coś?
@agnes29-78 Ewidentne oszustwo > niczego nie skanuj
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@agnes29-78 tak to próba wyłudzenia, dlatego nie klikaj proszę w żadne linki, ani nie klikaj w kod QR zawarty w tej wiadomości. Podaj mi natomiast login użytkownika od którego otrzymałaś tę wiadomość.
Dzień dobry.
Proszę o informację odnośnie screena poniżej. Pierwszy raz sprzedaje na allegro lokalnie , sprzedaż na zasadzie "kup teraz". Otrzymałam taką wiadomość, czy to fake?
Tzn jaką, prośba o maila, My obrazka nie widzimy.
Nie wiem czemu nie widać obrazka. Jest napisane że ktoś zarezerwowal mój produkt i kupił. Mam kliknąć w link i postępować wg instrukcji żeby sfinalizować transakcje. W zakładkach z allegro lokalnie nie mam zadne informacji że ktoś kupił produkt. Dostałam jedynie wiadomość od użytkownika zbych_1993 i maila od Allegro że mam wiadomość. Poza tym nic. W regulaminie czytam, że nie można rezerwować w ten sposób produktów.
@patrycjatg Masz za niską rangę na forum i moderacja musi zatwierdzić Twoje obrazki aby były widoczne.
Ta wiadomość to próba oszustwa - nic nie klikaj.
Każdą wiadomość tego typu traktuj jako SCAM - aby sfinalizować transakcję wszystko czego potrzebujesz znajdziesz w zakładce do której wkleiłem link w poprzednim poście.
Jeśli tam nie ma informacji o sprzedaży to znaczy, że do niej nie doszło.
Wiadomości na czacie służą jedynie do kontaktu pomiędzy sprzedającym a kupującym.
Żaden etap transakcji nie przebiega przez czat.
Dzięki za wyjaśnienie kwestii screena
Czyli intuicja mnie nie zawiodła. Dziękuję za pomoc!
Wszystko co jest nienormalne to w zasadzie próba oszustwa, BLIK, maila itp.
@patrycjatg Jeśli jest to:
- prośba o mail
- kod QR
- link do odbioru środków
lub inna podobna wiadomość to jest to próba wyłudzenia Twoich danych i oszustwa.
Wszystko czego potrzebujesz do finalizacji zamówienia znajdziesz w zakładce Zamówienia od kupujących.
@agnes29-78 Tak to jest oszustwo. Niczego nie wpisuj i nie klikaj