anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszustwa na Allegro Lokalnie

kaczka89
#1 Nowicjusz

Czy oszustwa na Allegro Lokalnie naprawdę zdarzają się tak często? Pierwszy raz w życiu zostałam tak perfidnie oszukana. Wypatrzyłam produkt z myślą o urodzinach mamy, specjalnie upewniałam się, czy zafoliowany i czy przesyłka zdąży dotrzeć. Oczywiście ekspresowa odpowiedź i szybka wysyłka. W domu otwieram paczkę, a tam nie dość, że przecięta folia w miejscu otwierania to... towar zupełnie innej firmy-krzak 😞 z prezentu nici, ale gdy napisałam do sprzedawcy, to oczywiście brak zwrotu I reklamacji. Widzę, że sprzedawca wystawia mnóstwo nowych rzeczy, zdjęcia stockowe, aaale oczywiście to nie przedsiębiorca... czy Allegro nie blokuje takich sprzedawców? Mogą tak bezkarnie oszukiwać ludzi na niewielkie kwoty? Moje poczucie sprawiedliwości nie może się z tym pogodzić. 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kaczka89 na lokalnie możesz skorzystać z rękojmi 

oznacz moderatorów

kaczka89
#1 Nowicjusz

Napisał, że odmawia także rękojmi. Na początku mnie zlewał, odmową teraz twierdzi, że wysłał właściwy towar. No przecież kurier w paczce nie podmienił 🙈 i wiem, że są środki z ochrony kupującego ale to dla mnie strasznie, że tyle osób oszukuje. Kupuję na **piiip** i **piiip** i nigdy mnie nikt tak w trąbę nie zrobił.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kaczka89 miałby prawo odmówić ci rękojmi jakby w treści oferty był zapis że ją wyłączył a ty kupujesz wiec się na ten zapis zgadzasz

oznacz moderatorów

kaczka89
#1 Nowicjusz

Sprawdziłam opis, nie było informacji o odmowie rękojmi. Dopiero w dyskusji to napisał.

oznacz moderatorów

jabollus
#12 Orędownik

@kaczka89  napisał(a):

w dyskusji to napisał.

Masz otwartą Dyskusję. Po 14 dniach będziesz mogła złożyć wniosek o rekompensatę z ochrony kupujących.

oznacz moderatorów

kaczka89
#1 Nowicjusz

To wiem, ale sprzedawca pozostanie bezkarny? I tak sobie każdemu może wysłać dowolny przedmiot niezgodny z opisem aukcji, a potem powiedzieć, że zwrotów i reklamacji nie przyjmuje? Nie nadaję się na te czasy 🤦‍♀️

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@kaczka89 poproś o pomoc naszego zespołu w dyskusji, którą prowadzisz z tym sprzedającym. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jabollus
#12 Orędownik

@kaczka89  napisał(a):

a potem powiedzieć, że zwrotów i reklamacji nie przyjmuje?

Mówić to on sobie może. W tym przypadku, to co mówi, nie ma żadnego znaczenia.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Możesz założyć dyskusje i tam reklamować tylko jak zwykle nie pamiętam jak, bo to jakoś inaczej niż z głównego jest. Będzie w google albo ktoś tu linka poda. Jakaś szansa na kasę z ochrony Allegro jest, choć to różnie bywa...

Ewentualnie zawołamy modów to pewnie wiedzą 🙂

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów