anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający nie otrzymał zapłaty i przez to nie wysyła zamienienie

Client:102488738
#1 Nowicjusz

Witam,

Opłaciłem zakupiony produkt w sobotę przez PayU (BLIK-iem). Do dnia dzisiejszego (czwartek) paczka nie została nadana. Po kontakcie ze sprzedającym dowiedziałem się, że przelew od Allegro rzekomo nie został zlecony, a środki zostały wstrzymane. Allegro poinformowało go, że sprzedający musi czekać na przelew nawet do 60 dni i może w międzyczasie wysłać paczkę. Oczywiście sprzedający nie zgodził się na takie warunki.

Proszę o informacje, czy sprzedający kłamie 😞

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:35386082
#16 Inspirator

Kłamie.
Pieniądze z Allegro są dostępne natychmiast, i jeżeli zweryfikował konto, to może je wypłacić od ręki.
Zgodnie z regulaminem na Allegro lokalnie sprzedawca ma 7 dni na wysłanie towaru, jeżeli do tego czasu go nie wyśle to w szczegółach zakupu masz 'zgłoś problem z zakupem. Napisz tam do sprzedawcy, po 24 h wezwiesz na pomoc Allegro,  pomogą zdyscyplinować sprzedawcę.
Jeżeli nie ma tego towaru albo nie chce go wysłać to niech odda pieniądze. 

Jeżeli podasz tu numer transakcji, albo link to aukcji to Modelatorzy rzucą okiem, może coś dopowiedzą.  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

A jesteś pewien, że kupiłeś na Allegro Lokalnie, a nie na fałszywej stronie z podesłanego linku ...?

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:35386082 cały dowcip polega na tym, że nie kłamie

tak działa allegro,

sprzedawca zgodnie z warunkami oferty ma obowiązek otrzymać płatność

i wtedy wysłać towar

co go obchodzi, że kupujący ma problem z allegro i jest przez serwis okłamywany?

zastanówcie się co piszecie, pośrednik i organizator transakcji nie działa, a wy zwalacie to na sprzedawcę i doradzacie by działał ze szkodą dla siebie

a kupujący ta za przeproszeniem "święta krowa" - regulaminu allegro nie czytał?

jako sprzedawca wielokrotnie mieliśmy sytuacje, że allegro nie przekazywało nam środków, z różnych często prozaicznych powodów ale nigdy to nie była nasza wina

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

jak allegro wysypie się jak np: portal cinkciarz to będziecie to samo pisać?

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz

@RED Nie mądrzyj sie tak, 60 dni to jak jest blokada od Allegro, gdy jest podejrzenie prania brudnych pieniędzy lub ma nieaktywowane wypłaty. Ale to nie problem kupującego! Od kiedy Twoim zdaniem blik jest realizowany przez 60 dni? 

drekenzes
#18 Luminarz

@Client:102488738 Ale nie kupowałeś przez podesłanego linka? Druga sprawa, załóż dyskusje i domagaj się wysyłki towaru. To że ktoś ma wstrzymane wypłaty, to nie Twój problem.

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:102488738 żebyśmy mogli odpowiedzieć na Twoje pytanie poprosimy o link do oferty, z której skorzystałeś, bo niestety na Twoim koncie nie znalazłam żadnych zakupów na Allegro Lokalnie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:135768747
#1 Nowicjusz

*Zmieniłem konto na właściwe*
To nie był link, tylko zwykły zakup przez aplikację. Może teraz będzie widać zakup  (nie znalazłem ani linka ani numeru transakcji). 
Dziękuję 

oznacz moderatorów