anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podejrzewam oszustwo

Xlistov2012
#1 Nowicjusz

https://allegrolokalnie.pl/oferta/nowy-samsung-galaxy-s25-ultra-512gb-whitesilver-12gb-ram

Kupiłem ten telefon ,przelew w kwocie 3200 zl.był zrobiony na sprzedającego konto 

7.10.2025r,mam potwierdzenia, ale 8.10.2025r musiałem odwołać zakup i poprosiłem o zwrot pieniędzy .Sprzedający zgodził się zwrócić koszty zakupu, i odpisał że przelew wysłany ale do tej poru nie dostałem zwrotu ,podejrzewam że mi oszukał teraz niewiem gdzie mam zgłosić .Proszę Allegro lokalnie o pomoc.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Xlistov2012  na dole w szczegółach zamówienia masz problem z zakupem , kliknij tam i załóż dyskusję w dyskusji dołącz potwierdzenie przelewu 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KOGIEL_T To mi wygląda na zakup poza allegro - ogłoszenie bez kup teraz. 

Chyba trzeba będzie się udać na policję.

@Xlistov2012 co Cię pokusiło żeby w ciemno przelać taką kwotę? 🙉

oznacz moderatorów

Xlistov2012
#1 Nowicjusz

Tak poza Alegro

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Xlistov2012 @w takim razie musisz udać się z tym na policję ale - niestety - nie nastawiaj się na łatwe odzyskanie pieniędzy. 
W zasadzie to nie nastawiaj się na to, że w ogóle odzyskasz jakiekolwiek pieniądze. 

oznacz moderatorów

Client:35386082
#16 Inspirator

Sprzedawca ma konto od 6 lat i oszustwo?
Może przejęte konto?

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Xlistov2012
#1 Nowicjusz

Ogłoszenie jest nadal aktualne. Sprzedający nie odpisuję mi .Jutrom pójdę na policję. informuję innych osob żeby niedaly się jak ja.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Xlistov2012 poprosiłam o weryfikację konta sprzedającego. Natomiast jeżeli transakcja była finalizowana poza naszą platformą mamy niestety ograniczone możliwości działania. 
Wstrzymaj się z dalszymi krokami do jutra, jeśli sprzedający nie odpisze lub nie otrzymasz zwrotu pieniędzy, trzeba będzie zgłosić sprawę na policji. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Xlistov2012
#1 Nowicjusz

Ok

oznacz moderatorów