Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Witam, przedstawię problem. Mianowicie w czwartek wieczorem kupiłem kartę graficzną. Wszystko przeszło bez problemu. Płatność BLIKIEM, a sprzedający miał wysłać paczkę następnego dnia, lecz tak się nie stało. Anulował ofertę i zwrócił pieniądze. Wszystko byłoby pięknie, ponieważ na aplikacji bankowej pojawił mi się komunikat że pieniądze zostaną zwrócone i pojawiły się na koncie w piątek po godzinie 9. W szczegółach zamówienia widnieje: Sprzedający zwrócił Ci pieniądze 17 Sty. 2025, 09:38. Problem w tym że owe pieniądze znikneły z konta ponownie następnego dnia. Pisałem ze sprzedającym i przeprosił ze anulował zamówienie ale on nie widzi u siebie tych pieniędzy. I teraz nie wiem co mam zrobić, zgłosiłem sprawę do banku, ale póki co odzewu brak. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
@Client:50661331 Bank nie może "znikać" pieniędzy z czyjegoś konta, tak samo sprzedający nie ma dostępu do Twojego konta i nie może ich sobie "zabrać".
Sprzedający zwrócił wpłatę, ale to nie znaczy, że pieniądze trafiły na Twoje konto. Allegro przekazuje zwroty do kilku dni roboczych, więc pewnie jeszcze tego nie zrobili.
Po zwrocie środków od sprzedającego dostajesz maila od Allegro- był mail? po takim maili śrdoki trafiają tam skąd wyszły a w przypadku BLIKa to 5dni, a jakby wróciły na konto bankowe i wówczas muszą tam być nikt ich stamtąd już nie zawróci.
@Client:50661331 w naszym systemie widnieje informacja, iż środki za anulowane zamówienie zostały zwrócone. Czy kontaktowałeś się z bankiem w celu wyjaśnienia sprawy?