anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja allegro lokalnie

Client:102153488
#7 Wielbiciel#

Witam kupiłem ekran do iPhone’a X miałbyć w 100% sprawny niestety dotyk nie działa co sprzedający potwierdził po odesłaniu.Sprzedający twierdzi że on wysłał sprawny więc nie mogę liczyć na zwrot pieniędzy ja kupiłem inny zamiennik i działa idealnie.Co mogę w tej sytuacji zrobić?

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

No to wygląda na to że po rozpatrzeniu odrzucił Twoją reklamację. 

oznacz moderatorów

sportiemocje
#10 Popularyzator#

Zgłaszasz niezgodność towaru z umową. Odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu niezgodności z umową jest obowiązkowa i dotyczy wszystkich towarów.
BTW. Sprzedawca nie może twierdzić, ze wina leży po twojej stronie, musi to udowodnic, np. ekspertyzą producenta.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@kolekcjoner608 na lokalnie zakup od prywatnej osoby plus odrzucona reklamacja?jak nie firma to nic nie musi udowadniać

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Czyli raczej nie mogę liczyć na zwrot pieniędzy a pan sprzedawca może dalej innych w ciula robić?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Była reklamcja i sprzedający ją rozpatrzył? jak ją uzasadnił, skąd sprzedający(prywatny) wie że działał, serwis czy co? gdzie jest en dotyk teraz?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Założyłem dyskusje doszliśmy do tego że pan pierw mi wmawiał że wina jest po stronie mojego telefonu kazał odesłać ekran w celu sprawdzenia potwierdził że ekran jest uszkodzony ale twierdzi że on go sprawdzał i wysłał dobry tylko ja go uszkodziłem a ma na to takie dowody jak ja na to że on wysłał sprawny.Ekran aktualnie jest u niego

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

a dodam jeszcze że zamiennik działa od razu po założeniu

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Jak kupiles od prywatnej osoby to bez wykluczenia z twojej strony mozliwosci uszkodzenia w transporcie nie udowodnisz mu ze wyslal niesprawny. Osoba prywatna za paczke odpowiada do momentu nadania ryzyko uszkodzenia w transporcie lezy po stronie kupujacego. 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Doszedłes do wprawy w takich naprawach,  zamiennik przeżył...   Praktyka czyni mistrza

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:102153488  No dobrze, a na jakiej podstawie twierdzisz że otrzymałeś ekran niesprawny?  Jesteś specjalistą  w tej dziedzinie?

Pytam bo sam podchodziłem do wymiany baterii w  smartfonie i niestety nie skończyło się to dobrze, baterię owszem wymieniłem ale przy okazji musiałem dokupić wyświetlacz.

Następna wymianę wolałem zlecić do specjalisty.

Pytanie brzmi:  na jakiej podstawie twierdzisz że dostałes ekran uszkodzony?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

wymieniałem ekrany w kilku telefonach i nie zdarzyło mi się uszkodzić żadnego a po za tym pan mnie bardzo zlewał gdyż po zadzwonieniu do niego miał mi odpisać tego samego dnia a odpisał dopiero za 3dni.Głównie właśnie w tym telefonie wymieniam gdyż niema lekkiego życia z siostrą wymieniałem w nim ekran już z 3razy i po każdej naprawie bez problemu działał aż do teraz 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Ok, nie zdarzyło się uszkodzić aż do teraz...  Kiedyś zawsze jest ten pierwszy raz.

A ja się pytałem czy masz warunki techniczne do sprawdzenia wyśietlacza przed założeniem go do smartfona. I tyle w temacie.

Odpowiadać nie musisz.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

No to że pan uszkodził ekran przy wymianie baterii nie oznacza że każdy jest tak zręczny jak pan.Pozdrawiam.

Odpowiadać nie musisz 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Ja uszkodziłem nie z powodu zręczności a z powodu niewiedzy że taśma ekranu może być przyklejona do baterii.   Ale ty masz już wprawę i dobrze już ci to idzie.

oznacz moderatorów