Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam kupiłem ekran do iPhone’a X miałbyć w 100% sprawny niestety dotyk nie działa co sprzedający potwierdził po odesłaniu.Sprzedający twierdzi że on wysłał sprawny więc nie mogę liczyć na zwrot pieniędzy ja kupiłem inny zamiennik i działa idealnie.Co mogę w tej sytuacji zrobić?
No to wygląda na to że po rozpatrzeniu odrzucił Twoją reklamację.
Zgłaszasz niezgodność towaru z umową. Odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu niezgodności z umową jest obowiązkowa i dotyczy wszystkich towarów.
BTW. Sprzedawca nie może twierdzić, ze wina leży po twojej stronie, musi to udowodnic, np. ekspertyzą producenta.
@kolekcjoner608 na lokalnie zakup od prywatnej osoby plus odrzucona reklamacja?jak nie firma to nic nie musi udowadniać
Czyli raczej nie mogę liczyć na zwrot pieniędzy a pan sprzedawca może dalej innych w ciula robić?
Była reklamcja i sprzedający ją rozpatrzył? jak ją uzasadnił, skąd sprzedający(prywatny) wie że działał, serwis czy co? gdzie jest en dotyk teraz?
Założyłem dyskusje doszliśmy do tego że pan pierw mi wmawiał że wina jest po stronie mojego telefonu kazał odesłać ekran w celu sprawdzenia potwierdził że ekran jest uszkodzony ale twierdzi że on go sprawdzał i wysłał dobry tylko ja go uszkodziłem a ma na to takie dowody jak ja na to że on wysłał sprawny.Ekran aktualnie jest u niego
a dodam jeszcze że zamiennik działa od razu po założeniu
Jak kupiles od prywatnej osoby to bez wykluczenia z twojej strony mozliwosci uszkodzenia w transporcie nie udowodnisz mu ze wyslal niesprawny. Osoba prywatna za paczke odpowiada do momentu nadania ryzyko uszkodzenia w transporcie lezy po stronie kupujacego.
Doszedłes do wprawy w takich naprawach, zamiennik przeżył... Praktyka czyni mistrza
@Client:102153488 No dobrze, a na jakiej podstawie twierdzisz że otrzymałeś ekran niesprawny? Jesteś specjalistą w tej dziedzinie?
Pytam bo sam podchodziłem do wymiany baterii w smartfonie i niestety nie skończyło się to dobrze, baterię owszem wymieniłem ale przy okazji musiałem dokupić wyświetlacz.
Następna wymianę wolałem zlecić do specjalisty.
Pytanie brzmi: na jakiej podstawie twierdzisz że dostałes ekran uszkodzony?
wymieniałem ekrany w kilku telefonach i nie zdarzyło mi się uszkodzić żadnego a po za tym pan mnie bardzo zlewał gdyż po zadzwonieniu do niego miał mi odpisać tego samego dnia a odpisał dopiero za 3dni.Głównie właśnie w tym telefonie wymieniam gdyż niema lekkiego życia z siostrą wymieniałem w nim ekran już z 3razy i po każdej naprawie bez problemu działał aż do teraz
Ok, nie zdarzyło się uszkodzić aż do teraz... Kiedyś zawsze jest ten pierwszy raz.
A ja się pytałem czy masz warunki techniczne do sprawdzenia wyśietlacza przed założeniem go do smartfona. I tyle w temacie.
Odpowiadać nie musisz.
No to że pan uszkodził ekran przy wymianie baterii nie oznacza że każdy jest tak zręczny jak pan.Pozdrawiam.
Odpowiadać nie musisz
Ja uszkodziłem nie z powodu zręczności a z powodu niewiedzy że taśma ekranu może być przyklejona do baterii. Ale ty masz już wprawę i dobrze już ci to idzie.