anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Schemat OSZUSTWA na Allegro.

ALLE-YOOP
#1 Nowicjusz#

Do uwagi pracowników Allegro oraz Allegrowiczy!

Obecny schemat oszukańczej transakcji tylko wy jesteście w stanie zwalczyć.

Schemat wygląda następująco:
- Krok pierwszy. 
Oszust-Sprzedajacy otrzymuje pieniądze od Kupującego za towar, którego przeważnie nie posiada.
- Krok drugi.
Tu są kilka możliwości:
- Oszust wysyła paczkę z niby-towarem do Nabywcy, lecz w trakcie trwania czasu dostawy zatrzymuje ją i zleca zwrot paczki.
- Wkłada paczkę do innej skrytki Paczkomatu, tworząc uprzednio jeszce jedno, równolegle zlecenie do InPostu. Po czym, niby szuka, niby zaginioną paczkę.
- W ogóle nie wkłada i nie wysyła żadnej paczki, udając później, że ją szuka. Tak lub inaczej, przez kilka dni a nawet tygodni, oszust korzysta pieniędzmi, które wyłudził od Kupującego.
Szanowni pracownicy Allegro, blokując konta oraz uniemożliwiając dożywotnio tym oszustam założenia oraz posiadania konta na Allegro, wy bronicie uczciwych Allegrowiczy przed oszustami, oszczędzając czas, pieniądze oraz nerwy.
Allegro Lokalne niema systemu pozostawienia komentarza dla transakcji, co jest sporym ułatwieniem dla oszustów.
W pewnym sensie, na Allegro lezy winna za obecność tego typu oszustwa we wlasnym serwisie. Wprowadzenie komentarzy znacząco zmniejszy ilość oszustw. Obecna sytuacja ukazuje na to, że Allegro oszczędza kosztem swoich użytkowników.
Ostrzegam wszystkich Allegrowiczy przed Sprzedajacym o niku "HEFRON", który praktykuje, niestety zupełnie bezkarnie, opisany wyżej schemat oszustwa.
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mwmonety
#21 Demiurg#

Aby unikać takich przykrych sytuacji najlepiej kupować tylko od firm z dobrą reputacją widoczną w komentarzach .Kupowanie okazyjne od przypadkowych sprzedawców jest obciążone ryzykiem .

oznacz moderatorów

ALLE-YOOP
#1 Nowicjusz#

Przecież pisze - Allegro LOKALNE nie posiada możliwości pozostawienia komentarza, poza tym Pana odpowiedź dotycząca mojego Tematu mija się z jego sednem.

Allegro ma obowiązek walczyć z oszustwem a nie zamykać oczy i nic nie robić.

Rozpoczęcie Dyskusji w opisanym przeze mnie schemacie oszustwa jest bezużyteczna!

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

@ALLE-YOOP Osobiście to na lokalnym kupiłem tylko raz i to przez pomyłkę ,na szczęście problemu nie było . Komentarze na pewno by się tu też przydały ,było już wiele o tym pisane ale allegro nie widzi takiej potrzeby . Wskazany przez Ciebie sprzedawca to handlarz nie zarejestrowany który nie musi przyjmować zwrotów ani się nie boi że przytuli negatywa . Dla mnie taka aukcja jest z góry omijana . Też bym chciał pogonić wszystkich "szkodników" z portalu ale to jest tu jak walka z wiatrakami. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@ALLE-YOOP Omijam szerokim lukiem Allegro Lokalne.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

tos tym tekstem mnie rozwalił "Szanowni pracownicy Allegro, blokując konta oraz uniemożliwiając dożywotnio tym oszustam założenia oraz posiadania konta na Allegro, wy bronicie uczciwych Allegrowiczy przed oszustami, oszczędzając czas, pieniądze oraz nerwy." blokują tak mogą jedno zablokować za 5 minut założy nowe na dane z zadu wzięte i wystawi dalej towary bo im się nie chce już teraz nawet weryfikacji danych przeprowadzać

oznacz moderatorów