Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ostatnio w niedzielę na allegro lokalnie kupiłem kartę za 1000zł co pachniało trochę scamem bo normalnie taka 1900 używana ale uznałem że zaryzykuje. Przelew poleciał tylko nie mam żadnej informacji o tym czy paczka idzie gdzie jest i kiedy będzie, nawet nie mam czy w ogóle została wysłana. Najgorsze jest to że nie mam dowodu zakupu oprócz przelewu blik na koncie bo zapomniałem się zalogować przed kupnem. Osoba od której kupiłem nigdzie się nie odzywa ani nie odpowiada na moje wiadomości a wcześniej miałem z nią kontakt na **piiip** numerze telefonu i emailu. Czy powinienem to już gdzieś powoli zgłaszać, a jeśli w ciągu tygodnia nie dostane info i już będę musiał to zgłosić to jak mam potwierdzić że to zamówiłem? Mam tylko link do aukcji i potwierdzenie z banku że przelałem blikiem 1000zł.
Jeżeli się nie logowałeś to nie kupiłeś na Allegro tylko na fałszywej stronie udającej Allegro. Inaczej mówiąc - zostałeś oszukany.
Zaryzykowałeś i straciłeś.
Zostaje Ci pójść i zgłosić to na Policję.
PS dlaczego nie przeczytałeś komunikatu z Blika.
właśnie nie bo dla pewności to szukałem tej aukcji fizycznie na allegro lokalnie i było normalnie ogłoszenie
Zakup na Allegro wymaga zalogowania.
Jeżeli jesteś pewien, że kupiłeś na prawdziwym Allegro to może masz 2 konta? i Zalogowało Cię automatycznie na to drugie?
Masz link do tej aukcji na której kupiłeś? nie tej, którą znalazłeś, tę, którą dostałeś podesłaną. Pokaż!
A może Moderatorzy sprawdzą czy masz więcej kont, poproszę: @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ . I czy coś jednak kupiłeś od prawdziwego sprzedawcy.
link do aukcji mam bo na emaila dostałem, bo oryginalnie miałem kupić na **piiip** ale miałem opcję albo na **piiip** ale przyjeżdżam po kartę pod adres albo dostaję link do aukcji na allegro lokalnie, no miałem 400km no to wybrałem aukcję. Drugiego konta nie mam ale musiałem podać numer telefonu imię nazwisko miejsce gdzie ma przyjechać, w sensie adres zamieszkania miasto itp. jak na normalnym allegro i do tego paczkomat i który. Czyli tak jak na normalnym allegro.
tam gdzie jest to **piiip** ma pisać O L X tylko allegro chyba banuje to słowo
https://allegrolokalnie.pl/oferta/karta-graficzna-asus-dual-rtx-4070-super-stan/110
to jest link do tej aukcji. wygasła już ale dla administratorów to chyba dużo nie zmienia
@Client:108969270 @Ten link nie prowadzi do allegro lokalnie tylko do fałszywej strony.
Po jego kliknięciu otwiera się strona której adres to 96395.icu.
Niestety ale zostałeś oszukany. Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy niestety nie licz bo będzie to graniczyło z cudem.
Faktyczny adres który otwiera się po kliknięciu tego Linka to:
allegrolokalnie.96395.icu/oferta/karta-graficzna-asus-dual-rtx-4070-super-stan/110 na
allegrolokalnie na początku to tylko subdomena.
a mogę to chociaż przez internet na policje zgłosić czy muszę fizycznie iść
@Client:108969270 policja nie przyjmuje zgłoszeń przez internet, więc pozostaje Ci osobista wizyta.
a jakbym się skontaktował z bankiem to by się dało ogarnąć zwrot pieniędzy?
@Client:108969270 to już pytanie do Twojego banku.
@Client:108969270 napisał(a):
a jakbym się skontaktował z bankiem to by się dało ogarnąć zwrot pieniędzy?
@Client:108969270 Dlaczego bank ci miałby wracać pieniądze? Zrobiłeś przelew, potwierdziłeś, wszystko zaakceptowane. Kupiłeś oszustom kryptowaluty lub wypłacili już pieniądze w bankomacie.
@
@Client:108969270 płatność była BLIK patrzałeś co potwierdzasz, Wypłata w bankomacie lub zakup Kryptowaluty ? to teraz po czasie sprawdź co masz w potwierdzeniu ? co ma do tego bank skoro świadomie przelałeś kasę 😄
@Client:108969270 @Zerknij na potwierdzenie tej płatności w banku i zobacz czego ona w ogóle dotyczy.
Najpewniej będzie to wypłata gotówki w bankomacie.
Generalnie nic z tym zrobisz - osobiście potwierdziłeś transakcję BLIK w aplikacji bankowej a przy potwierdzaniu wyświetla się jaką operację dokładnie potwierdzasz.
@Client:108969270 przykro mi, ale dokonałeś tego zakupu poza Allegro, więc w tej sytuacji nie mamy żadnych możliwości aby Ci pomóc. Jedyny Twój prawidłowo opłacony zakup na Allegro Lokalnie pochodzi z 03.02.2025.