anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro przesyłka polecona - mocne opóźnienie, czy można cokolwiek z tym zrobić?

czarkaz1
#8 Zapaleniec

Mam opóźnine 3 wysyłki allegro przesyłka polecona nadane  16.06.2025r.. Klienci już straszą negatywami.Co w takiej sytuacji zrobić. Allegro podaje przewidywany czas dostarczenia  24.06.2025 , a do dzisiaj tj.30.06.2025r. są w transporcie.

Numery przesyłek 

00559007730110732138

00559007730110732176

00559007730110732183

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@czarkaz1  takie przesyłki, to mogą iść nawet 30 dni, wytłumacz kupującym, że wróżenie z fusów które przedstawia Allegro nie ma nic wspólnego z realnym czasem dostarczenia takiej przesyłki, a jeśli nie zrozumieją, to niestety będzie negatyw i nic na to nie poradzisz😔

oznacz moderatorów

musashi2007
#13 Ambasador

@czarkaz1 Jeżeli nie jesteś zadowolony z tej formy wysyłki zawsze możesz ją usunąć z cenników dostaw. 

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@czarkaz1

Po pierwsze, to ma być tania przesyłka, a nie szybka. 

Po drugie, listy mają uproszczone śledzenie. Będzie tylko informuja o nadaniu, a następnie o przekazaniu do doręczenia. Natomiast status "w transporcie" jest statusem wstawianym automatycznie i tak naprawdę nic nie znaczy. Ma on służyć zmiejszeniu ilości telefonów na infolinię PP, z pytaniem dlaczego przesyłka nadal leży w placówce nadawczej.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@czarkaz1 Weryfikuję Twoją sprawę z odpowiednim zespołem. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@czarkaz1 Doradca weryfikuję sprawę i skontaktuje się z Tobą w zgłoszeniu 52828605. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

czarkaz1
#8 Zapaleniec

Witam, jak długo będzie trwała weryfikacja sprawy?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@czarkaz1 Doradca skontaktował się z Tobą wczoraj tj. 1.07.2025 o godzinie 21:20 w zgłoszeniu/konwersacji e-mail o numerze 52828605.
Sprawa została przekazana do przewoźnika i czekamy na odpowiedź w tej sprawie. Jeżeli masz jakiekolwiek pytania, skieruj je proszę do wspomnianej konwersacji 🙂

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

czarkaz1
#8 Zapaleniec

Do dnia dzisiejszego nic nie wiadomo o losach przesyłek,w korespondencji nikt nie odpowiada.Co mam dalej robić klienci ządają zwrotu pieniędzy.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@czarkaz1 Ponagliłam Twoją sprawę. Proszę Cię o cierpliwość. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

czarkaz1
#8 Zapaleniec

Do dnia dzisiejszego nic nie wiadomo o losach przesyłek,w korespondencji nikt nie odpowiada.

Mija już tydzień czasu od zgłoszenia.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@czarkaz1 Proszę Cię o cierpliwość. W wiadomości z 2 lipca otrzymałeś informację o maksymalnym czasie, w którym rozpatrywane są zgłoszenia dotyczące reklamacji usług dostawy. Pozostaje oczekiwać na następną wiadomość mejlową.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@czarkaz1 ja po wielu latach zrezygnowałem z allegro poleconego. Niestety w ostatnim okresie liczba przesyłek opóźnionych dramatycznie wzrosła.

czarkaz1
#8 Zapaleniec
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@czarkaz1 najlepsza rada? wyłączyć tą usługe

Nam niektóre allegro polecone poczta wiozła miesiąc. Juz rok ja to wyłączyliśmy. Spadku zamówień nie było a spokoju dużo wiecej i wyjasniania duuuuużo mniej.

oznacz moderatorów