Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałam powiadomienie w momencie wycofywania się z Allegro smart, że niewykorzystane środki zostaną mi zwrócone na konto. Nie jest to pierwszy raz, kiedy tak się nie stało. Zwrotu nie mam do teraz.
Kiedy i w jaki sposób moje przelane środki trafią z powrotem do mnie?
@777Alex7 ja kiedyś dostałem po 3 dniach. A jaka metoda płatności za smart?
Systematycznie rezygnujesz z subskrypcji smart?
Nie wiem czy kiedykolwiek dostałam zwrot, a trochę już tego było. W każdym razie mam u siebie w zestawieniu ile razy korzystałam ze smart.
Dziś dopiero zauważyłam, że to chyba coś nie tak działa, bo nie kojarzę ani jednego zwrotu.
Moderatorzy - czy możecie to proszę jakoś sprawdzić?
Inna sprawa - zdarzyło mi się mieć jakieś groszowe nadpłaty za przesyłki - również tego nie widzę ani na moim koncie, ani nie zostało mi to nigdy przelane z powrotem.
@777Alex7 czy chodzi Ci o dopłaty do smarta przy sprzedaży?
Nie, nie dopłaty. Jak rozliczałam się z Allegro i InPost, to czasem żeby "mieć rozliczenie z głowy" jedno z nich płaciłam przelewem wcześniej, z informacją, że proszę o zwrot nadpłaty przy okazji. Nigdy to nie nastąpiło.
A Allegro Smart - to osobny temat i również nie kojarzę żadnych zwrotów w tym aspekcie.
Prośba o weryfikację płatności i zwrotów na moje konto do moderatorów:
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
@777Alex7 Nie do końca rozumiem. Zrezygnowałaś z usługi Smart i pytasz o zwrot proporcjonalny za niewykorzystane dni?
@N_Nitka28 - jak pisałam, są dwa tematy.
Pierwszy związany z Allegro Smart - nie otrzymałam zwrotów za niewykorzystane dni.
Drugi - jak wyżej - nadpłaty nigdy nie zostały mi przez Allegro zwrócone, mimo adnotacji aby tak się stało.
@777Alex7 Zgodnie z artykułem:
"Gdy zrezygnujesz z Allegro Smart!, zwrócimy Ci pieniądze na rachunek, z którego została opłacona usługa. Zrobimy to po 14 dniach, licząc od momentu Twojej rezygnacji z usługi. Zwrot pieniędzy trafi na Twoje konto w ciągu kolejnych maksymalnie 3 dni roboczych, w zależności od wybranej metody płatności. W tym samym czasie dostaniesz od nas fakturę korygującą. Prześlemy ją na adres mejlowy z ustawień Twojego konta."
Przykro mi, ale nie rozumiem jakie nadpłaty. Doprecyzuj proszę.
@N_Nitka28 doskonale na podanym przez Ciebie przykładzie widać różnicę pomiędzy obsługą jaką wymagacie od sprzedających, a samym serwisem allegro
Przypomnij w jakim czasie sprzedawca ma zwracać pieniądze za towar po zwrocie/anulacji?
@N-Nitka28
To informuję, że takowych płatności nie otrzymałam - a tym bardziej w ustalonych trzech dniach... Wszystko już doprecyzowałam kilka razy.
Proszę, aby przekazać moje zapytanie bezpośrednio do Waszej księgowości, gdyż mam wrażenie, że moje wyjaśnienia tu będą prowadziły do dalszych zapytań. Dział księgowości ma czarno na białym, czy przelewy do mnie były zlecane, czy nie. Informuję, że nie. Również tytuły przelewów z mojej strony i nadpłaty macie tam widoczne.
Cała moja sprawa dotyczy tego, że ZWROTÓW NIE OTRZYMAŁAM, A OD TEGO CZASU MINĘŁY MIESIĄCE, NIE DNI. Skorzystam z formularza.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Proszę o przekazanie tego do działu księgowości. Ja zawsze płaciłam w terminie, ale w drugą stronę widzę że to nie działa.
I proszę o informację, kiedy mogę się spodziewać jakichś informacji w sprawie moich zwrotów ?
@N_Nitka28 @Nie wiem czy koleżance nie chodzi przypadkiem o to magiczne „zaoszczędziłeś na darmowej dostawie smart xxx zł” 😆 i chyba oczekuje że to xxx zł pojawi się na jej koncie 😆
Prośba - jeśli nie ma się nic sensownego do powiedzenia w temacie, to nie trzeba się udzielać. 🙂
A opis problemu umieściłam wcześniej. Wszyscy inni jakoś zrozumieli.
Pozdrawiam
@777Alex7 problem w tym, że nikt nie zrozumiał, łącznie moderatorką, bo na Allegro nikt nie dostaje żadnych zwrotów ze smarka😁
Szkoda, ale raczej nie będę w stanie Ci tego jaśniej nakreślić, skoro poprzednia korespondencja nie trafia. Zresztą, pytanie jest do moderatorów/poszło i do działu finansowego, a nie stricte do społeczności.
A jeśli nie wiesz w czym rzecz, to proszę nie siej swojej niewiedzy gdzie indziej, bo nic to nie wnosi.