anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bezpodstawna blokada konta

MAMY ROZWIĄZANIE!
Omenelekt
#7 Wielbiciel#

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć ile może trwać bezpodstawna blokada konta ? Sprawa dotyczy zgłoszenia 

48417061

Straciliśmy już kilku klientów przez to bezpodstawne działanie.  

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27
LEW433
#21 Demiurg#

Ile trwa? czasem wieczność.

oznacz moderatorów
Omenelekt
#7 Wielbiciel#

Pocieszające 😉

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

Tydzień, miesiąc, rok, albo i zostanie na zawsze - ciężko stwierdzić.

Czy aby na pewno bezpodstawna ta blokada?

oznacz moderatorów
Omenelekt
#7 Wielbiciel#

Tak była to bezpodstawna blokada, część zamówień musieliśmy anulować bo nawalił zewnętrzny dostawca. Kupujący dostali zwrot środków. 

Blokada została nałożona po realizacji zamówień które byliśmy w stanie obsłużyć.  

oznacz moderatorów
Omenelekt
#7 Wielbiciel#

Nie próbowaliśmy nawet wypłacać żadnych środków z allegro 😉 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Tylko dział bezpieki odpisuje i podejmuje decyzje mailowo, nikt tu nie pomoże.

oznacz moderatorów
Omenelekt
#7 Wielbiciel#

Słyszałem historie na temat działu bezpieczeństwa allegro, nie sądziłem że są aż tak prawdziwe. 

Dostali to co chcieli, dalej cisza....

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Omenelekt Ja rozumiem, ale to bardzo słabo jak na pierwszy miesiąc działalności na Allegro.
Początki są ciężkie i należy dopilnować wszystkiego na tip top a tu masz już oceny na poziomie 50% 😐

Z taką oceną może być ciężko zdjąć blokadę z tego konta i nawet nie wiem czy będzie to miało jakiś sens...
Możesz zapytać dział bezpieczeństwa o pozwolenie na założenie nowego konta i tam spróbować.

Kontaktowałeś się z nimi w ogóle? Co napisali?

oznacz moderatorów
Omenelekt
#7 Wielbiciel#

Poprosili o zdjęcie dowodu, selfie z dowodem itd.

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Omenelekt No to poczekaj na odpowiedź.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Zażądają poprawy jakości a jak masz blokadę konta to pozostaje tylko dzwonić do tych co wystawili złe komentarze, trudno będzie wam odblokować.

oznacz moderatorów
Omenelekt
#7 Wielbiciel#

Czyli najprościej lepiej będzie sprzedawać na własnym sklepie online.  

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

@LEW433 dokładnie dzwonić i do tych co nie wystaWILI KOMENTARZY - BY wystawili pozytywne

oznacz moderatorów
Omenelekt
#7 Wielbiciel#

Jest w tym 100% racja, tylko już dzwoniliśmy nie przyniosło to żadnego efektu. 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Omenelekt Ale nie odblokują wam jak nie poprawi się jakość, wiem że to nie jest dobry sposób na dzwonienie ale jaki inny?

oznacz moderatorów
Omenelekt
#7 Wielbiciel#

Jest to takie błędne koło....  rozmawiałem telefonicznie przed chwilą z allegro i zaproponowałem rozwiązanie że niech odblokują konto, tylko niech utrzymają blokadę na wypłatę środków.  Bo nie zależy nam jako sklepowi żeby te środki były na już. Możemy sobie pozwolić na to żeby kapitał był przez chwilę zamrożony.  Żeby poprawić jakość musimy mieć odblokowane konto 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

O blokadzie środków to tu krążą legendy już, wczoraj tu opisywał forumowicz że należy iść na Policję itd, ale inni piszą ze mają te śrdoki zablokowane nawet...latami.

oznacz moderatorów
Omenelekt
#7 Wielbiciel#

Środki muszą wypłacić jeżeli należą już do sprzedającego , regulamin allegro nie jest nadrzędną formą zapisu prawnego nad KC itd . 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Nie jestem tego taki pewien.

oznacz moderatorów