Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry wszystkim forumowiczom, jak piszę w tytule mam problem z blokadą konta i NIEMOŻLIWĄ weryfikacją. może od początku.
Mama niedawno zaczęła sprzedawać produkty na allegro, Wszystko fajnie parę rzeczy się nawet sprzedało ale allegro jak to allegro musiało walnąć blokadę.
Sama blokada nie była by problemem gdyby nie fakt że allegro stwierdziło że towar na zdjęciu, ma być odpakowany.
wśród towaru jest dużo używanych rzeczy ale też bardzo dużo nowych zaplombowanych. próbowaliśmy pisać że nie możemy ich odplombować bo najzwyczajniej w świecie ich już nie sprzedamy.
Ma ktoś doświadczenie związane z taką sytuacją lub znalazł się w podobnej? jeżeli się nie uda tego ogarnąć to sprawa po prostu pójdzie do UOKIKa.
Pozdrawiam i z góry dziękuję wszystkim którzy dadzą jakieś wskazówki, miłęgo wieczoru!
musiałbyś wezwać moderację
@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
ale oni ci tylko powiedzą, że musisz się kontaktować z działem bezpieczeństwa. Tamci jak sobie coś uroją pod kopułką, to już w tym równoległym świecie zostaje.
Widocznie zaczęły się wałki na towar zaplombowany- na zdjeciach spoko, a w pudełku kamyczki znad Bałtyku
nie sprzedawaliście czasem elektroniki?
Była wystawiona elektronika, bodajże projektory i inne takie duperele. Kamyczki z nad bałtyku w pudełkach po telefonach brzmią na dobry biznes ale nieszczególnie chcę dostać wezwanie do sądu 😄
Zaraz jeszcze będą chcieli numery seryjne produktów i osobistą recenzje 😛
@PL_ibuy No i zaczynasz po troszeczku wyjaśniać. Nie dostaniesz wezwania do sądu a ewentualnie twoja mama jeżeli to jest jej konto. Nie wygląda to ładnie.
Mają prawo domagać się zdjęć przedmiotów, a może nawet numerów IMEI jeśli uznają za konieczne. Nic więcej do dodania.
@PL_ibuy Przede wszystkim zdecydujcie się kto sprzedaje i czyje konto jest zablokowane, twoje czy mamy. Nie może być tak że kto inny sprzedaje a ktoś inny zajmuje się pisaniem wyjaśnień. Jeżeli bezpieczeństwo Allegro zauważy taki dziwne niescisłości to raczej nigdy konta nie odblokuje. No chyba że jesteś radcą prawnym i masz pełnomocnictwo.
A jeśli chodzi o zaplombowane przedmioty to trudno zgadnąć dlaczego nie można otworzyć. Ja bym nie kupił kota w worku, może napisz co to za skarby, na pewno znawcy przedmiotów i coś doradzą.
Myślę że jak kupuje Pan nowy telefon/klawiaturę czy bóg wie co to raczej logiczne że będzie plomba producenta. No nic najwyżej sprawę poda się dalej a produkty da się na outlet za 200zł mniej 😕
Jakby allegro powiedzialo sprzedawcom że mają chodzić w czerwonych skarpetkach to pewnie by tak zrobili ) A więc nie szukaj tutaj logicznych wyjaśnień. Jeżeli sprzedajesz swoje rzeczy to jesteś na prawie i nie stresuj sie z tego powodu. Sugerowanie że ktoś oszukuje i sprzedaje same pudełka (sorry dowody) już samo w sobie jest pomówieniem a więc przestępstwem.