Witam od miesiąca posiadam konto firmowe i w dniu dzisiejszym zostało zablokowane ze względów bezpieczeństwa allegro chcę potwierdzenia że posiadam sprzedawany towar i jestem w stanie zrealizować zamówienia. Czy to normalna procedura?
@AutomotiveParts tak, w sprawie odblokowania konta skontaktuj się proszę z nami przez formularz kontaktowy: https://allegro.pl/pomoc/kontakt
Kontaktowałem się i przesłałem dokumenty tylko że dzisiaj piątek weekend najlepsza sprzedaż a dostałem informację że mam czekać do następnego dnia roboczego więc pewnie dopiero w poniedziałek będę coś wiedział chyba że pracują w sobotę.
@AutomotiveParts Czy miałeś jakieś dyskusje, z klientami?
Nie, konto było bez zarzutów same dobre opinie
@AutomotiveParts no właśnie widzę, że 100 % pozytywów
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ jestem tu jakiś czas, dlaczego nowe konta mają aż tak pod góre, mimo pozytywnej weryfikacji (brak dyskusji, 100% pozytywnych komentarzy)?
Ja rozumię bezpieczeństwo, ale to jest nieadekwatne (no chyba, że sprzedający kłamie), do tego żeby przyciągać działaności do założenia konta na platformie Allegro, i blokować działalność po miesiącu, to odcina szkydła i zaufanie do partnerstwa z Wami
Ja jestem u was ponad 18 lat, jako firma ok 8 lat. Także miałem zablokowane konto, mimo braku dyskusji, mimo 100% pozytywów, mimo zgłoszeń klientów. Powód brak dodania 7 numerów przesyłki (klienici byli poinformowani o opóźnieniu i wyrazili zgodę na oczekiwanie). Po odwoaniu się dostałem maila z przeprosinami i uzasadniemiem, oraz konto zostało odblokowane, po ponad 3 tygodniach blokady (bez mojego zarobku, oraz oczywiście zarobku Allegro).
Jednak coraz więcej widzę, z Waszej strony do zachęcania, firm do współracy z Wami, po czym ucinacie im własny kanał, do którego tak bardzo zapraszaliście. Chyba nie tak powinna wyglądać wspólna wsółpraca?
Ja sprzedaję od ok. miesiąca sklep fajnie się rozkręcił zamówienia realizowane umowy z dostawcami podpisane opłaty trzeba robić a tu nie wiadomo dlaczego blokada i firma stoi teraz siedzę i wystawiam oferty u konkurencji bo nie wiem na czym stoję i kiedy dalej konto ruszy. Tyle w temacie.
@AutomotiveParts jedynie co Ci mogę podpowiedzieć ( z własnego doświadczenia). Jeżeli jeszcze jakiś czas, konto nie zostanie odblokowane. Absolutnie nie twórz nowych tematów. W formularzu, dostępnym na Allegro napisz temat "odwołanie się od decyzji nr... korespodencji". Wtedy pójdzie to wyżej, trochę to potrwa, ale przy obiektywnym okiem "kogoś z góry" jesteś w stanie odzyskać konto (jeżeli piszesz prawdę)
@gdvorek kolego, widziałem nie raz na tym forum Twoją moc sprawczą, nie chce pisać o jakie konto chodzi, ale pomogłeś im kilka razy ( przy blokadzie). Może także tutaj coś uda Ci się zadziałać?