Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Klient dokonał zwrotu zakupionego produktu i chciałem zwrócić wpłatę ale na koncie PAYU nie mam wystarczających środków. Jest opcja zrobienia przelewu na to konto PAYU ale mój bank nie udostępnia szybkich przelewów ani BLIKa. W jaki inny sposób mogę dokonać zwrotu?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Oktawo_PC Przykro mi, jeśli nie masz możliwości zasilenia konta PayU, to pozostaje wykonanie zwrotu środków bezpośrednio na konto kupującego.
Jakbym miał numer konta to bym tak zrobił ale od jakiegoś czasu - cytuję "Zwrot pieniędzy możliwy tylko przez formularz Allegro".
Dodatkowo próba wysłania maila do klienta kończy się tym:
"Twoja wiadomość do użytkownika (cenzura), wysłana na adres (cenzura)@allegromail.pl, nie mogła zostać dostarczona.
Wystąpił techniczny problem ze skrzynką pocztową odbiorcy Twojej wiadomości. Prosimy spróbować ponownie w późniejszym terminie."
@Oktawo_PC Czy próbowałeś skontaktować się z klientem przez Centrum Wiadomości? Komunikat wskazuje na problem ze skrzynką odbiorcy, a nie na blokowanie wiadomości ze względu na treść.
Skontaktowałem się wczoraj z klientem i dzisiaj rano zrobiłem przelew. A właśnie przed chwilą dostałem informację, że środki zostały zwrócone przez PAYU. Wczoraj o 14.19 powinien minąć termin kiedy próbujecie zwrócić środki z konta PAYU - f78f0bf3-3bbd-11f0-9c69-87f546f1865a. Czy po 24 godzinach zlecenie przelewu nie powinno zostać automatycznie anulowane? I ponownie dostaję informację, że wiadomość mailowa nie została dostarczona. Także proszę odkręcić całą tą sytuację. Bo rozmowa telefoniczna o tym żeby ktoś obcy podał numer konta to scamem zalatuje.
Cześć, @Oktawo_PC. Zgadza się, po upływie 24 godzin próba wykonania zwrotu środków powinna zostać anulowana. Czy możesz podać numer tego zamówienia? Sprawdzę co poszło nie tak.
Jeżeli już zrealizowałeś przelew poza Allegro, to proszę, napisz do nas tutaj i podeślij potwierdzenie tej operacji.
Zamówienie 5a557bb1-2e6d-11f0-9530-17d7c860f2fe
Potwierdzenie przelewu wysłałem mailem.
Dziękuję, @Oktawo_PC. Skontaktowaliśmy się w tej sprawie z kupującym, wyjaśnimy tę sprawę.
Jeśli chodzi o automatyczny zwrot - w przypadku, gdy wybrałeś opcję zasilenia salda i nie anulowałeś tej operacji po nieudanej próbie zasilenia, czas na ponowienie zwrotu wydłuża się z 24 godzin do 48 godzin. Dlatego przelew został zrealizowany również przez Allegro Finanse.
Zasilenie salda można anulować w tej zakładce.
Dziękuję.
Będę pamiętał, że tak to działa.
Wygląda to tak jakbyście blokowali maile zawierające określone frazy. Tutaj np. "numer konta".