anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak podjazdu kuriera allegro one ups pomimo złożonego zlecenia

SzopModel
#7 Wielbiciel#

Witam, 

Pomimo złożonego zlecenia odbioru kurier ups nie odebrał przesyłki. Na infolinii ups zostałem poinformowany, że nie mogą sprawdzić numeru podjazdu przekazanego przez allegro i jedyne co to mogą zlecić podjazd w następnym dniu. Pomimo udania się do jeszcze w tym samym dniu, do najbliższego automatu paczkowego oddalonego o ponad 20km, nadanie paczki zostało zaliczone w dniu następnym przez co ucierpiała statystyka. 

Chciałbym się dowiedzieć u kogo powinienem reklamować przesyłkę, allegro czy ups?

Czy jest możliwość wykluczenia przesyłki ze statystyk? 

Na jakiej podstawie przydzielany jest kurier dpd lub ups w przypadku wysyłki Allegro One? Czy jest możliwość aby przesyłki Allegro One jechały tylko dpd? 

Jak mogę unikać takich sytuacji w przyszłości? Czy jest sens czekać na podjazd kuriera? Czy z góry muszę zakładać dojazd do najbliższego punktu nadań? @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

fox_paws
#16 Inspirator#

@SzopModel Z doświadczenia mogę powiedzieć, że jeśli raz taka sytuacja się zdarzyła, to będzie się powtarzać.

W moim przypadku powtarzały się 1-2x w tygodniu i to nie jeśli chodzi o odbiory z adresu, ale nawet z automatów One Box.
Jak widzisz, nawet umieszczanie paczek w punkcie nadania nie zwolni Cię z konieczności sprawdzania, czy paczki zostały odebrane, bo oni nie odbierają przesyłek nawet z własnych automatów/punktów.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@SzopModel przykro mi, że kurier nie zrealizował podjazdu 😔 Co do nadania w automacie, czas nadania liczony jest w momencie podjęcia paczki przez kuriera, nie umieszczenia jej w automacie. Więc jeżeli nadałeś przesyłkę po godzinie granicznej, to jej odbiór będzie następnego dnia. 
- reklamacje składasz u nas, przez ten formularz 
- już zapisałam zamówienie do wykluczenia. Jutro Twój wynik będzie przeliczony
- nie ma takiej możliwości, system decyduje, która opcja będzie najbardziej optymalna dla realizacji dostawy
- kurier powinien zrealizować zamówiony podjazd. W razie problemów skontaktuj się bezpośrednio z nami, będziemy interweniować u przewoźnika. Możesz oczywiście także nadawać przesyłki w automacie, jeżeli jest to dla Ciebie wygodniejsze rozwiązanie. W tej sytuacji sprawdź, jakie są godziny graniczne dla kodu pocztowego, z którego chcesz nadać paczkę. Możesz to zrobić tu

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów