Witam.
Mam ustawiony czas wysyłki 1 dzień, a w godzinach, że jeśli klient zamówi do godz. 12:00, to będzie nadane dzisiaj. Dlaczego zamówienia z godziny 12:35 muszę wysłać tego samego dnia, skoro powinnam mieć 1 dzień na wysyłkę dodatkowo mam ustawioną godzinę dla niektórych przewoźników, która już minęła?
Pozdrawiam
Olsilo Sklep
Ile jeszcze bedziecie nas tak robic w konia co? Mam odsylac klientow do allegro? Bo dostajemy zjeby że nie wysłaliśmy w terminie, negatywy sie sypią, awantury w wiadomościach, obniżenie jakosci sprzedaży. Czas wysyłki 1 dzień, godzina do ktorej nalezy zlozyc zamówienie 10:00 a mamy godzne 12:30 i wpadaja zamówienia ktore mamy wyslac dzis, a dzis kurier juz u nas byl, bo przyjeżdża o 12! Mam w akucjach napisac ze to wy wymyśleliście ten algorytm i nie odpowiadamy za was?
@mojdomogrod podaj proszę numer zamówienia, przy którym widzisz informację o wysyłce dziś. Sprawdziłam wszystkie zamówienia na Twoim koncie, od godziny 12 i mają one jako deklarowaną datę wysyłki: 26.03.2026r i to bierzemy pod uwagę w jakości Twojej sprzedaży.
to chyba to sprawdzanie cos nie wyszlo, tutaj przykład b5348bd0-283a-11f1-8d33-61038e8ffda4
poprzednie z godziny 12:07
zam z 11:14 46ba3e91-2833-11f1-82dc-ab5d2380b135
i wszedzie
Szacowany czas, do kiedy należy wysłać zamówienie, aby dotarło do kupującego w przewidywanym czasie dostawy.
do śr., 25 mar 2026, 23:59
Sprzedający jest "karany" jeśli nada przesyłkę wcześniej niż wg swojej deklaracji. Czyli jeśli masz napisane, ze wysyłka do jutra, a nadasz dzisiaj, to algorytm zacznie przesuwać czas graniczny dla danego kuriera na później (czyli zwiększą Ci liczbę paczek jaką powinieneś wysłać dziś).
ale ja sie nigdzie na to nie zgadzałam, mam zazanczone ze ma byc tylko deklarowany czas, chociaz on jest dla przesylek 2-3 dni
@mojdomogrod dla obu zamówień, które wskazujesz - deklarowany czas wysyłki jest na 26 marca. To ten czas będziemy brali pod uwagę w Twoich statystykach.
Zgodnie z komunikatem, który wyświetlamy - 25 marca, jest szacowanym czasem wysyłki.
ale klient nie widzi deklarowanego czasu tylko widzi ze dostawa jutro no kuźwa, informacja jest zdaje sie jasne czy nie?
b5348bd0-283a-11f1-8d33-61038e8ffda4
Dane dostawy
Szacowany czas, do kiedy należy wysłać zamówienie, aby dotarło do kupującego w przewidywanym czasie dostawy.
Czas dostawy, który widział w ofercie kupujący. Nasz mechanizm obliczył go na podstawie Twoich wcześniejszych wysyłek i działań przewoźników.
@mojdomogrod przy wyświetlanym czasie dostawy informujemy, że jest to przeiwdywany czas na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego. Klient może sprawdzić zadeklarowany czas wysyłki przez sprzedawcę, na stronie oferty, w zakładce Dostawa.
O prezentowaniu przewidywanego czasu dostawy informaujemy w regulaminie, który jako użytkownik Allegro akceptujesz. O tym jak dokładnie wyliczamy przewidywany czas dostawy i co w nim uwzględniamy - przeczytasz w tym artykule.
Klient moze sobie sprawdzic, dobre.... dobrze wiecie ze nikt tego nie sprawdza bo napisaliscie to małym drukiem pod długą lista form dostawy... A druga sprawa to ze my w panelu widzimy ze mamy to zamówienie wyslac do nie tego dnia do ktorego zadeklorowalismy tylko do tego co wy sobie wymysliliscie w algorytmie. Dobrze wiecie ze sprzedawcy maja przez to problemy ale dla was sprzedawcy sie nie liczą.