anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czas na wysyłkę

MAMY ROZWIĄZANIE!
olsilo_sklep
#10 Popularyzator

Witam.

Mam ustawiony czas wysyłki 1 dzień, a w godzinach, że jeśli klient zamówi do godz. 12:00, to będzie nadane dzisiaj. Dlaczego zamówienia z godziny 12:35 muszę wysłać tego samego dnia, skoro powinnam mieć 1 dzień na wysyłkę dodatkowo mam ustawioną godzinę dla niektórych przewoźników, która już minęła?

Pozdrawiam

Olsilo Sklep

oznacz moderatorów
29 ODPOWIEDZI 29
mojdomogrod
#8 Zapaleniec

Ile jeszcze bedziecie nas tak robic w konia co? Mam odsylac klientow do allegro? Bo dostajemy zjeby że nie wysłaliśmy w terminie, negatywy sie sypią, awantury w wiadomościach, obniżenie jakosci sprzedaży. Czas wysyłki 1 dzień, godzina do ktorej nalezy zlozyc zamówienie 10:00 a mamy godzne 12:30 i wpadaja zamówienia ktore mamy wyslac dzis, a dzis kurier juz u nas byl, bo przyjeżdża o 12! Mam w akucjach napisac ze to wy wymyśleliście ten algorytm i nie odpowiadamy za was?

@gdvorek 

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mojdomogrod podaj proszę numer zamówienia, przy którym widzisz informację o wysyłce dziś. Sprawdziłam wszystkie zamówienia na Twoim koncie, od godziny 12 i mają one jako deklarowaną datę wysyłki: 26.03.2026r i to bierzemy pod uwagę w jakości Twojej sprzedaży. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
mojdomogrod
#8 Zapaleniec

to chyba to sprawdzanie cos nie wyszlo, tutaj przykład b5348bd0-283a-11f1-8d33-61038e8ffda4

oznacz moderatorów
mojdomogrod
#8 Zapaleniec

poprzednie z godziny 12:07

zam z 11:14 46ba3e91-2833-11f1-82dc-ab5d2380b135

i wszedzie 

czas na wysłanie

Szacowany czas, do kiedy należy wysłać zamówienie, aby dotarło do kupującego w przewidywanym czasie dostawy.

do śr., 25 mar 2026, 23:59

oznacz moderatorów
EElektryka_com
#12 Orędownik

Sprzedający jest "karany" jeśli nada przesyłkę wcześniej niż wg swojej deklaracji. Czyli jeśli masz napisane, ze wysyłka do jutra, a nadasz dzisiaj, to algorytm zacznie przesuwać  czas graniczny dla danego kuriera na później (czyli zwiększą Ci liczbę paczek jaką powinieneś wysłać dziś). 

oznacz moderatorów
mojdomogrod
#8 Zapaleniec

ale ja sie nigdzie na to nie zgadzałam, mam zazanczone ze ma byc tylko deklarowany czas, chociaz on jest dla przesylek 2-3 dni

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mojdomogrod dla obu zamówień, które wskazujesz - deklarowany czas wysyłki jest na 26 marca. To ten czas będziemy brali pod uwagę w Twoich statystykach. 

Zgodnie z komunikatem, który wyświetlamy - 25 marca, jest szacowanym czasem wysyłki. 

Sandra
oznacz moderatorów
mojdomogrod
#8 Zapaleniec

ale klient nie widzi deklarowanego czasu tylko widzi ze dostawa jutro no kuźwa, informacja jest zdaje sie jasne czy nie?

b5348bd0-283a-11f1-8d33-61038e8ffda4

Dane dostawy

czas na wysłanie

Szacowany czas, do kiedy należy wysłać zamówienie, aby dotarło do kupującego w przewidywanym czasie dostawy.

do śr., 25 mar 2026, 23:59
przewidywany czas dostawy

Czas dostawy, który widział w ofercie kupujący. Nasz mechanizm obliczył go na podstawie Twoich wcześniejszych wysyłek i działań przewoźników.

czw., 26 mar 2026

i potem wiadomosci od sprzedajacych ze przeciez jemu sie wyswietlilo ze jutro dostawa i dlatego kupił, jeb komentarz negatywny, pisze do was ze ten komentarz jest niewłaściwy a wy co wtedy odpowiadacie? Ze nic nie możecie zrobić zebym dogadała sie z klientem, no wolne żarty

JA SIE NIGDZIE NIE ZGODZIŁAM zeby ten czas był wybierany przez wasz algorytm. Nie po to ustawia sie godziny graniczne i czas wysyłki dla danej oferty
oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mojdomogrod przy wyświetlanym czasie dostawy informujemy, że jest to przeiwdywany czas na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego. Klient może sprawdzić zadeklarowany czas wysyłki przez sprzedawcę, na stronie oferty, w zakładce Dostawa. 

O prezentowaniu przewidywanego czasu dostawy informaujemy w regulaminie, który jako użytkownik Allegro akceptujesz. O tym jak dokładnie wyliczamy przewidywany czas dostawy i co w nim uwzględniamy - przeczytasz w tym artykule

Sandra
oznacz moderatorów
mojdomogrod
#8 Zapaleniec

Klient moze sobie sprawdzic, dobre.... dobrze wiecie ze nikt tego nie sprawdza bo napisaliscie to małym drukiem pod długą lista form dostawy... A druga sprawa to ze my w panelu widzimy ze mamy to zamówienie wyslac do nie tego dnia do ktorego zadeklorowalismy tylko do tego co wy sobie wymysliliscie w algorytmie. Dobrze wiecie ze sprzedawcy maja przez to problemy ale dla was sprzedawcy sie nie liczą.  

oznacz moderatorów