Witam,
Mam pytanie do moderatorów czy platforma Allegro już całkowicie wyzbyła się jakiegokolwiek obiektywizmu?
Kupujący wyzywa mnie od "cepów", "chińczyków" itp. jeszcze pisze że Allegro powinno zrobić porządek z takimi sprzedającymi jak ja bo i tu najlepsze- Pan zakupił produkt i po 10 min zrezygnował. Oczywiście o godz. 8 założył już dyskusję bo nie otrzymał jeszcze zwrotu pieniędzy. Dodam tylko że zakupy wykonał po godzinie 22.00.
W 2 wiadomości wyzwiska i inne tego typu teksty. Jestem ciekawy jaki program ochrony proponuje Allegro w takich przypadkach Sprzedającym. W końcu pieniądze są właśnie od nich. Może Allegro AllProtect - chętnie bym się zgłosił. Proszę o jakieś działanie w tej sprawie.
https://salescenter.allegro.com/discussions-with-buyers/160d15cb-1437-49da-99cb-4e9c2cc441bb#
Serdecznie pozdrawiam
Kupujący jeszcze dodał:
Więc zwrot wykonam w ustawowo przewidzianym czasie.
@virtualeye Nie odpowiadamy za zachowanie klientów. Treść dyskusji nie jest publicznie dostępna, więc obraźliwe wyrażenia nie są z nich usuwane. Na niewłaściwe zachowanie może zareagować pracownik Allegro, który będzie w dyskusji udzielał odpowiedzi . Możesz również zgłosić konkretne wypowiedzi klienta, pisząc przez ten formularz. W zgłoszeniu zamieść zrzuty i numer dyskusji lub login kupującego.
Witam, więc dlaczego wywieracie naciski na Sprzedających skoro na Kupujących nie reagujecie. Po co wysyłane są ankiety o jakości sprzedaży skoro Kupujący w Państwa przekonaniu może wszystko. Dziękuje za Pani odpowiedź ale jest taka jak zawsze - Sprzedający jest winien czy ma czy nie rację.
@nat_not zgłosiłem sprawę zgodnie z informacją. Poinformuję o wyniku i zwrotnym działaniu.
Pozdrawiam
Jacek
Wrzuciłeś link, ale ...
co do złych kupujących, zaraz przyjdzie LEW i powie, że tylko sprzedający to zło 😛
nie mogę przekazać linka bo Sales Center na to nie pozwala, wklejam teksty:
@q3qPL nie wiem czy te dane są prawdziwe ale powinieneś pomyśleć chyba o RODO, o ochronie danych. Jedyna nadzieja że przyjdzie moderatorka i usunie ten zapis.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@br. to dane ogólnodostępne 🙂
OK, nie wiedziałem 😳
@q3qPL przy IDG możesz pobrać dane np. z bazy CEIDG lub bazy GUS, ale generalnie powinieneś wtedy poinformować o tym osobę prowadzącą taką działalność, skąd i w jakim celu pobrałeś dane. 😛
RODO a dane z CEIDG - Prawnik przedsiębiorców (kingakonopelko.pl)
Jakiś czas temu zacząłem prowadzić biznes związany z gromadzeniem takich danych, w bazie mam prawie 5 milionów rekordów takich jak imie, nazwisko, adres zameldowania, PESEL, zadłużenia, firmy itd itp, w związku z takimi artykułami zwróciłem się do prezesa uodo z zapytaniem czy mam obowiązak informować o przetwarzaniu takich danych zgromadzonych z publicznych zbiorówi i... nie, nie muszę 🙂 Co więcej, mogę je odpłatnie udostępniać co z ochotą robię 😄
dla przykłądu nawet możesz sprawdzić KRD - oni zbierają takie dane również masowo ale nikt o wpisie na rejestr dłużników informacji nie dostaje 😂
@q3qPL a to ok, trzeba zapamiętać. Generalnie zapis o tym pozostawia duże pole do interpretacji i pewnie co prawnik, to co innego powie na ten temat. Oczywiście jeśli taka firma ogłasza się gdzie popadnie, na różnych portalach z usługami, sprzedażowych, to RODO się nie zasłoni. Wszak na wszelkich takich portalach daje zgodę na udostępnienie publicznie swoich danych.
@AGD-RTV-IT dokładnie tak, jak widać moderacja również nie ogarnia co to dane publiczne a dane prywatne i mój wpis został już usunięty ale nie chce mi się walczyć z wiatrakami 🙃
Pan się zaczyna denerwować 🙂
@virtualeye "Pan" Mirosław jakiś nerwowy, poleć mu nerwosol
No tak chyba ma kompleksy jakieś. Wygląda na to że jednak poczeka na tą kasę 🙂
@virtualeye tak, tu Kupujący może wszystko a karany za to jest sprzedawca. Może np. złożyć reklamację na nieistniejące wady, gdzie Allegro uzna naszą odmowę jej uznania za "wnikliwie uzasadnioną", gdzie Allegro Protect odmówi wypłaty odszkodowania, a za zwłokę w odebraniu sprawnego towaru, osoby próbującej wyłudzić nienależne jej świadczenia od nas i Allegro, płacimy my spadkiem jakości sprzedaży i pozycjonowaniem ofert:
... ale Prezes allegro podniósł sobie pensję o ponad 300% 😂
@brakestop prezesowanie, cieżka praca. Leżenie pod palmą męczy 😄