anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę w jakiś sposób usunąć ten komentarz i ocenę bez konieczności podejmowania kroków prawnych?

Client:129079323
#8 Zapaleniec#

Proszę o pomoc w sprawie niesprawiedliwej i moim zdaniem niezgodnej z regulaminem Allegro opinii, jaką otrzymałem od kupującego.

Kupujący wystawił komentarz negatywny zaledwie godzinę po dokonaniu zakupu, zarzucając mi brak nadania przesyłki. Uważam to za całkowicie nieuzasadnione, ponieważ zgodnie z informacją zawartą w ofercie miałem czas na wysyłkę do końca NASTĘPNEGO dnia roboczego – do godziny 23:59. Mimo tego, chcąc uniknąć nieporozumień, specjalnie nadałem paczkę jeszcze tego samego dnia, gdy wystawił negatywny komentarz.

Dodatkowo napotkałem problem z kontaktem — kupujący podał dwa numery telefonu, z których żaden nie działa (jeden jest wyłączony, drugi nie istnieje). Wysyłałem również wiadomości e-mail, ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Finalnie przesyłka wróciła do mnie, ponieważ nie została odebrana.

Poniżej zamieszczam treść komentarza oraz moją odpowiedź:

Kupujący (edycja):
„Wysyłka miała być w dniu dzisiejszym, a produkt nie został nadany – nie polecam sprzedawcy.”
Komentarz wystawiony 25.03.2025 – około 30 minut po zakupie

Moja odpowiedź:
„Paczka została nadana dzień wcześniej niż przewidywał termin wysyłki – czyli 26.03.2025 (kod przesyłki: 623110619544109129029152). Kupujący jej nie odebrał i nie było żadnego kontaktu – przesyłka wróciła do mnie. Do dziś nie zgłoszono zwrotu ani reklamacji. Mimo to otrzymałem krzywdzącą opinię. Przykro patrzeć na działania konkurencji, które mogą wpływać na wizerunek sprzedawcy. Proszę zapoznać się z moimi innymi ocenami – zawsze działam rzetelnie i terminowo :)”
Odpowiedź z dnia 07.04.2025

Kontaktowałem się z konsultantami Allegro, jednak odpowiadają jedynie:
Nie mamy dowodów na to, jaki był między wami kontakt…

Dodatkowo dowiedziałem się, że gdyby kupujący nie zaznaczył kafelka dotyczącego obsługi, możliwa byłaby interwencja i usunięcie komentarza. 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

az1rael
#21 Demiurg#

Pozew na gościa ale pewnie trefne konto i na allegro za zamieszczanie opinii będącej pomówieniem

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:129079323 poprosiłam o ponowną weryfikację Twojego zgłoszenia i prośby o usunięcie komentarza. Dam znać, gdy tylko otrzymam odpowiedź.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:129079323 wracam z potwierdzeniem - usunęliśmy tę ocenę. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Dziękuję ślicznie! Już myślałem, że nie uda się tego usunąć - pisałem z 3 konsultantami i każdy odpisywał to samo. Dziękuję jeszcze raz 🙂

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@Client:129079323 

@Client:129079323  napisał(a):

"pisałem z 3 konsultantami i każdy odpisywał to samo."

Raczej nie odpisywał, a wklejał.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Chyba możesz

Komentarz wystawiono dla zaniżenia wiarygodnosci sprzeającego. Oni to usuwają. Tu zobacz

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/komentarz-negatywny-brak-jakiejkolwiek-inf...

Powołuj sie na to!!

oznacz moderatorów