Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o pomoc w sprawie niesprawiedliwej i moim zdaniem niezgodnej z regulaminem Allegro opinii, jaką otrzymałem od kupującego.
Kupujący wystawił komentarz negatywny zaledwie godzinę po dokonaniu zakupu, zarzucając mi brak nadania przesyłki. Uważam to za całkowicie nieuzasadnione, ponieważ zgodnie z informacją zawartą w ofercie miałem czas na wysyłkę do końca NASTĘPNEGO dnia roboczego – do godziny 23:59. Mimo tego, chcąc uniknąć nieporozumień, specjalnie nadałem paczkę jeszcze tego samego dnia, gdy wystawił negatywny komentarz.
Dodatkowo napotkałem problem z kontaktem — kupujący podał dwa numery telefonu, z których żaden nie działa (jeden jest wyłączony, drugi nie istnieje). Wysyłałem również wiadomości e-mail, ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Finalnie przesyłka wróciła do mnie, ponieważ nie została odebrana.
Poniżej zamieszczam treść komentarza oraz moją odpowiedź:
Kupujący (edycja):
„Wysyłka miała być w dniu dzisiejszym, a produkt nie został nadany – nie polecam sprzedawcy.”
Komentarz wystawiony 25.03.2025 – około 30 minut po zakupie
Moja odpowiedź:
„Paczka została nadana dzień wcześniej niż przewidywał termin wysyłki – czyli 26.03.2025 (kod przesyłki: 623110619544109129029152). Kupujący jej nie odebrał i nie było żadnego kontaktu – przesyłka wróciła do mnie. Do dziś nie zgłoszono zwrotu ani reklamacji. Mimo to otrzymałem krzywdzącą opinię. Przykro patrzeć na działania konkurencji, które mogą wpływać na wizerunek sprzedawcy. Proszę zapoznać się z moimi innymi ocenami – zawsze działam rzetelnie i terminowo :)”
Odpowiedź z dnia 07.04.2025
Kontaktowałem się z konsultantami Allegro, jednak odpowiadają jedynie:
Nie mamy dowodów na to, jaki był między wami kontakt…
Dodatkowo dowiedziałem się, że gdyby kupujący nie zaznaczył kafelka dotyczącego obsługi, możliwa byłaby interwencja i usunięcie komentarza.
Pozew na gościa ale pewnie trefne konto i na allegro za zamieszczanie opinii będącej pomówieniem
@Client:129079323 poprosiłam o ponowną weryfikację Twojego zgłoszenia i prośby o usunięcie komentarza. Dam znać, gdy tylko otrzymam odpowiedź.
@Client:129079323 wracam z potwierdzeniem - usunęliśmy tę ocenę.
Dziękuję ślicznie! Już myślałem, że nie uda się tego usunąć - pisałem z 3 konsultantami i każdy odpisywał to samo. Dziękuję jeszcze raz 🙂
@Client:129079323 napisał(a):
"pisałem z 3 konsultantami i każdy odpisywał to samo."
Raczej nie odpisywał, a wklejał.
Chyba możesz
Komentarz wystawiono dla zaniżenia wiarygodnosci sprzeającego. Oni to usuwają. Tu zobacz
Powołuj sie na to!!