Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie,
Jestem nowym sprzedającym. Sprzedałem coś online i kupujący zapewnił mnie że kwota (133zł) trafi bezpośrednio na moje konto bankowe. Czy to prawda? Czy otrzymam te pieniądze? Towar mu dostarczyłem online oraz opłaciłem już "Opłatę od sprzedaży" (10.51zł) jaką allegro naliczyło.
Proszę o pomoc czy zostałem oszukany czy pieniądze jednak wpłyną na konto.
Nie, jak kupi i opłaci przez Allegro to środki trafiają tu: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji
musisz aktywować konto do wypłat, instrukcja: https://help.allegro.com/sell/pl/c/konto-do-wyplat
Czyli zostałem oszukany tak?
Sprawdziłeś czy masz kasę tam? jakbyś był oszukany to nie byłoby prowizji.
Miałem ale tylko 63zł (i nie wiem czy to od niego czy zaległe..)
On kupił ode mnie 14 szt. wirtualnych pieniedzy za 133zł (9.50szt.) więc to raczej było jakieś zaległe..
Dziwi mnie to, że allegro mi naliczyło procent (10.51zł) od tej kwoty (tam jest cos okolo 7.9% podatku)
Może coś przeoczyłem ale wygenerowałem zestawienie za pół roku i tylko mam tą transakcje (63zł).. Da się jakoś skontaktować z obsługą? Może oni dojdą do tego? Może ja coś źle zrobiłem?
Jak sie moge z danym uzytkownikiem skontaktowac?
Tylko odpisując na wiadomości o sprzedaży.
@Client:47996106 sprawdziłam Twoje konto i to zamówienie, ale kupujący wybrał w nim płatność "Odbiór osobisty - płatność przy odbiorze ", więc gdy odbierze ten zakup i opłaci je kurierowi, środki zostaną rozliczone i wpłyną na Twoje saldo do zakładki Środki i historia operacji. Wówczas będziesz mógł wypłacić je na swój rachunek bankowy, który masz u nas zweryfikowany.
No to klops. On walutę wirtualną sprzedawał. Czyli został z prowizją, bez kasy i bez towaru...
Ja nie wiem czy to tylko takie mamuty jak ja jeszcze jak wchodzą na nowy portal to przeglądają tamtejsze zasady czy co? Bo to non stop to samo, wystawią i nie wiedza co potem...
@Client:47996106 Zostałeś zrobiony w bambuko - niestety - na własne życzenie i przez własną nieuwagę....
Jeśli to towar cyfrowy to czemu dałeś opcję "Odbiór osobisty - płatność przy odbiorze"?
Teraz możesz jedynie wezwać kupującego do opłacenia zakupu np. przelewem i liczyć że to zrobi.
Jeśli nie to zostaje CI udanie się na policję.
Cześć Ola,
Chodzi o to że handel był online. Odebrał ode mnie towar (wirtualny pieniądz w grze) i teraz to tylko zależeć będzie od niego czy otrzymam za to zapłatę? Tam nie ma kuriera (powiedzmy że ja byłem kurierem - ja mu dostarczałem towar).
Dziękuję
@Client:47996106 "zależeć będzie od niego czy otrzymam za to zapłatę?"
Tak bo dodałeś "Odbiór osobisty - płatność przy odbiorze" i kupujący to wykorzystał żeby Cię oszukać.
@Client:47996106 a przepraszam, nie doczytałam, że chodzi o przedmiot wirtualny. W takiej sytuacji niestety masz kłopot, skoro wysłałeś przedmiot przed otrzymaniem płatności.
@_HolaOla_ czy możesz podać mi numer tej mojej oferty? bo nie wiem gdzie to znalezc, z gory dziekuje
@Client:47996106 jasne, numer Twojej oferty to: 3b53d212-79c8-4ff1-898a-d27eda3e727d, a dane kupującego powinieneś znaleźć tutaj: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/sprzedane/
Dziękuję bardzo,
No tak jak podejrzewałem dane kupującego ma fikcyjne. Czyli nic nie zrobię, prawda?
Nie mogę znaleźć Twoich ofert na tym lokalnym. Jak masz na tym samym nicku to serdecznie dziękuję Allegro za takie "ułatwienia", z głównego nic nie widać, na lokalnym brak wyszukiwarki po nicku.
Generalnie wejdź w rozliczenia, zobacz historię transakcji. Tam zobaczysz ile kto wpłacił oraz ile i za co Allegro pobrało. Tam również zweryfikujesz konto do wypłat o ile tego już nie zrobiłeś.
Po wpłacie zawsze z lokalnego przychodzi mail o sprzedaży, a w zakładce sprzedane masz na zielono kupujący zapłacił za przedmiot. Wtedy kasa jest na allegro finanse i w zależności od tego co wystawisz wypłacasz ja sobie lub się sama wypłaci.