Witam,
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Od sierpnia tego roku, zacząłem sprzedaż elektronarzedzi i akcesoriów na allegro. Przez 4 miesiące miałem 100% pozytywnych ocen. Nawet jak była jakaś pomyłka w opisie, to dosyłałem brakujące elementy zestawu na swój koszt. Niestety wyśledził mnie pewien oszust, tzw. firma "krzak" (9 ocen i każda 1.0). Firma ta kupiła u mnie wiertła o wartości 5 zł i wystawiła negatywną ocenę, której powodem jaki zaznaczono był "Podejrzewam, że produkt nie jest oryginalny", co oczywiście jest absurdem, bo nikt by nie podrabiał wierteł o wartości 5 zł. Mam również na ceryfikat od producenta na oryginalność towaru i faktury zakupowe. Zadzwoniłem więc do kupującego, a ten oznajmił mi, że jeśli mi zależy na usunięciu oceny, to płacę mu 480 zł i ocena znika. Wiadomo, że rozmowa telefoniczna nie była by żadnym dowodem dla allegro, więć poprosiłem by napisał mi tę kwotę w smsie w wolnej chwili, bym nie zapomniał zrobić mu tego przelewu. Oczywiście Pan napisał w sms kwotę. Niestety allegro spławiło mnie, że to nie jest dla nich wystarczający dowód. Reasumując, tego typu szantaże jak rozumiem są na tej platformie całkowicie legalne a oszuści bezkarni. Czy miał ktoś może podobny problem ? W załączniku oceny tej firmy \ kupującego w internecie i sms z próbą wyłudzenia kwoty za usunięcie oceny.

@Fach_Handel jak to pierwsza negatywna ocena z 30 dni to nie liczy się do statystyki. Grzecznie odpowiedz i tyle.
Masz dowód w postaci wiadomości może warto iść w tym kierunku bo jak ty mówisz "oszust" a on mówi znieważyłeś mnie.
To kto tu ma racje?
Zostaje tylko
Temida
Niestety się liczy. Ocena spadła ze 100% na 99,4%.
@Fach_Handel, już to weryfikuję i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
Cześć, @Fach_Handel. Przykro mi, jednak na podstawie tej wiadomość nie możemy podjąć decyzji o ograniczeniu konta kupującego. Nie mogę ingerować w decyzje naszego działu bezpieczeństwa.
Ten komentarz nie ma wpływu na Twoją jakość sprzedaży, ponieważ to pierwsza negatywna ocena z ostatnich 30 dni.
Ale ja nie wnoszę absolutnie o ograniczenie konta kupującego. Chcę tylko by sprawiedliwie ta ocena mi zniknęłam z konta. Nie rozumiem po prostu dlaczego ktoś w tak łatwy sposób może krzywdzić na tym portalu. Ja rozumiem, że kupujący (klient) jest najważniejszy i sam jestem tego samego zdania. Nie raz dosyłałem akumulatory za darmo, bo w katalogu allegro np. był błąd że dany zestaw jest sprzedawany z dwoma, a powinien być z jednym (bo były błędy w katalogu allegro, a po stronie sprzedawcy jest obowiązek weryfikacji, nawet jak wystawiam po 50 ofert na raz z automatu). Zależało mi, po prostu by mieć te 100% pozytywnych ocen i utrzymać ten wynik do końca roku. A tu ktoś po prostu na tym żeruje (na takich sprzedawcach wysoko ocenianych), kupuje wiertła, wystawia bez żadnego uzasadnienia lub kłamliwie negatywną ocenę i próbą wyłudzenia pieniędzy proponuje jej usunięcie.
Zapomnij. Oni mają swoją własną rzeczywistość. Spadek oceny ze 100% do 9x% procent to dla nich brak wpływu na ocenę a szantaż to dozwolona praktyka. Zupełna odklejka.
Dzień dobry,
W dniu wczorajszym kupujący podał niższą kwotę za usunięcie oceny (załącznik). Jak rozumiem, to nadal nie jest dla Państwa dowód, że jestem szantażowany wystawieniem mi negatywnej oceny za nic i że za pieniądze wymaga się ode mnie jej usunięcia ?
P.S: Wczoraj kupujący podał kolejną kwotę za usunięcie oceny (załącznik). Tym razem niższą, bo być może z końcem roku potrzebuje pieniędzy...
To życzę by w Nowym roku, w Państwa serwisie zapanowała w końcu jakaś sprawiedliwość i traktowali Państwo swoich sprzedawców również z szacunkiem, a nie stawali zawsze tylko i wyłącznie po stronie kupujących, których niestety nie można już oceniać w waszym serwisie, a którzy to nie zawsze są do końca uczciwi... @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ 
@Fach_Handel Twoja sprawa ponownie trafiła do zespołu odpowiedzialnego za weryfikację tego typu komentarzy, więc na razie poproszę Cię o cierpliwość. Odpowiedź od nas otrzymasz w korespondencji mailowej, którą prowadzimy z Tobą w tym temacie.
Dostałem już odpowiedź... Państwa serwis nie wykazał niestety absolutnie nadal żadnej pomocy w sprawie, mimo wniesienia nowych i twardych dowodów w postaci zrzutów ekranu smsów i korespondencji z kupującym. Mimo że kupujący skrzywdził mnie bezpodstawnie wystawiając negatywną ocenę pod pretekstem jej usunięcia za pieniądze, tym samym zaniżając mi średnią ocen ze 100% na 99,5% bezpodstawnie wystawionym komentarzem i niczym nie podpartym, allegro nie pomogło mi i nie usunęło oceny która była wystawiona tylko i wyłącznie jako element szantażu.
@_HolaOla_ @MiMary proste pytanie - jak sprzedawca ma się bronić przed w/w sytuacją?
co robi w tym temacie allegro?
czy odpowiedź "nic" jest poprawna?
My jako platforma mamy ograniczone pole działania w takich sytuacjach, bo to już sprawa, która w tym przypadku powinna być rozwiązana na drodze prawnej.
Taaaak, droga prawna
tylko przeciwko komu, organizatorowi sprzedaży?
Regulamin mówi jasno
Użytkownik nie może wykorzystywać Kont do dokonywania czynności stanowiących naruszenie postanowień Regulaminu. Niedopuszczalne jest:
e. wykorzystywanie Kont w celu manipulowania popularnością ofert, Sprzedających (w tym statystyk jakości Sprzedających) lub Ocen.
i dalej
2.12.
W sytuacji, gdy Konto lub działalność Użytkownika w ramach Allegro wymaga dodatkowej weryfikacji danych, o których mowa w art. 2.1. lub 2.3, lub w przypadku powzięcia przez Spółkę uzasadnionych obaw co do bezpieczeństwa Konta lub Transakcji, dotyczących w szczególności nieuprawnionego przejęcia Konta przez inną osobę, lub w przypadku naruszenia Regulaminu przez Użytkownika, Spółka może:
a. uzależnić korzystanie z Allegro lub poszczególnych usług świadczonych w ramach Allegro od potwierdzenia przez Użytkownika odpowiednimi dokumentami jego wiarygodności, w tym tożsamości,
b. czasowo ograniczyć dostęp do poszczególnych usług świadczonych w ramach Allegro,
c. zawiesić na czas określony lub nieokreślony Konto Użytkownika,
d. zastosować mechanizmy lub narzędzia blokujące działanie botów lub innych narzędzi informatycznych lub programistycznych, o których mowa w art. 10.11.
Po ustaniu wyżej wskazanych okoliczności, Spółka zniesie przedmiotowe ograniczenia zastosowane wobec Użytkownika.
i dalej odnośnie ocen produktu
11.6.
Oceny Sprzedającego i odpowiedzi powinny być zgodne z rzeczywistym przebiegiem Transakcji, nie mogą naruszać obowiązujących przepisów prawa (w tym praw podmiotów trzecich, dóbr osobistych, praw własności intelektualnej, danych osobowych, stanowić czynu nieuczciwej konkurencji)
11.7.
Kupujący nie może uczestniczyć w Transakcji wyłącznie w celu wystawienia Oceny Sprzedającego (tj. aby manipulować Oceną Sprzedającego lub aby uzyskać korzyść finansową lub inną).
11.13.
Opinia o Produkcie nie może naruszać obowiązujących przepisów prawa i postanowień Regulaminu. Do zasad zamieszczania Opinii o Produkcie stosuje się odpowiednio art. 11.6 i 11.7 Regulaminu.
11.14.
W uzasadnionych przypadkach Spółka może usunąć taką treść albo uniemożliwić Kupującemu wystawienie Opinii o Produkcie, gdy:
b. nie dotyczy Produktu, a wyraża wyłącznie opinię na temat samej Transakcji i jej realizacji przez Sprzedającego (np. dostawy, obsługi klienta),
f. Spółka zweryfikuje, że Transakcja nie doszła do skutku i Kupujący nie odebrał przesyłki zawierającej Produkt,
g. treść Opinii o Produkcie wskazuje, że Produkt nie jest oryginalny, a Spółka zweryfikuje takie twierdzenie jako fałszywe,
i. istnieje uzasadnione podejrzenie, że opinia została wystawiona wyłącznie celu manipulowania statystykami Produktu (ich sztucznym zawyżeniem lub zaniżeniem),
więc niech ktoś ruszy u was w serwisie przysłowiową d.. ę
i zastosuje regulamin który sami stworzyliście
wystarczy tylko chcieć