Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Od jakiegoś czasu widzę, że na moich aukcjach Allegro samo promuje moje produkty. Wczoraj w nocy usuwałem z promowanych dzisiaj znowu zostały oznaczone na wyróżnionych plus kolejne nowe produkty. Chciałbym zaznaczyć, że sam nie wyróżniałem tych produktów.
numery aukcji:
16712873551
15694543352
15494757118
14017746292
Proszę o wytłumaczenie dlaczego tak robicie bez mojej wiedzy!
@kidsiaki-pl Dlatego, że nie sa promowane Twoje oferty, lecz produkty do nich przypisane. Ktoś inny je wyróżnia.
Czy jak sprzedam u siebie to nie płacę prowizji od sprzedaży za wyróżnienie?
https://allegro.pl/listing?string=8021886091212 - jakoś ja jestem na promowanej więc nie bardzo rozumiem
@kidsiaki-pl nie płacisz za to promowanie, jest ono ustawione w ramach działań własnych Allegro:
Twoja oferta to Top Oferta - dla każdego produktu na liście nasz algorytm wybiera Top ofertę, czyli reprezentanta tego produktu. To oferta korzystna dla większości kupujących.
W tym artykule możesz przeczytać więcej o Top ofercie.
@la_nika A czy sprzedawca uhonorowany przez Was w ten sposób płaci normalną prowizję, czy +75% od oferty promowanej?
@SpeedyGonzalezz sprzedający w takim przypadku płaci "normalną" prowizję, ponieważ nie jest to jedno z płatnych wyróżnień, które sam wykupuje.
Tutaj jeszcze dla ścisłości w przypadku wykupienia promowania, sprzedający płaci dodatkowo 0,75 wartości prowizji obowiązującej w danej kategorii.
@la_nika Dla ścisłości to płaci dodatkowe 0,75 wartości prowizji (czyli o 75% więcej niż w ofercie bez wyróżnienia)
@SpeedyGonzalezz tak, wszystko się zgadza, ale napisałeś "+75% od oferty promowanej" można, by pomyśleć, że płaci 75% wartości oferty, dlatego wolałam to sprecyzować.
To ile płacę prowizji za wyróżnienie oferty której nie promuję bo nic z tego nie rozumiem. Proszę o konkretną odpowiedź. Aukcja nr 14017746292 - sprzedaję kurtynę za 8,90zł ile pobieracie mi prowizji?
@kidsiaki-pl W tym wypadku płacisz normalnie, tyle co zawsze
@kidsiaki-pl Allegro samo promuje ci produkt i nie pobiera dodatkowej prowizji do takiej aukcji. Masz promowanie za darmo i bez dodatkowych kosztów prowizyjnych. W skrócie - dla Ciebie opłaty jak od normalnej aukcji.