Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich 😉
Na koncie firmowym klient zamówił na fakturkę trzy produkty.
W jaki sposób można zrealizować taką wysyłkę, można to zrobić na Allegro czy zamawia się kuriera DHL na stronie przewoźnika?
Krystian [edycja].
Rozumiem, że klient przy zakupie wybrał opcję dostawy Twoim własnym kurierem, tak? W takim wypadku zapłacił tyle ile było przewidziane w cenniku i teraz po Twojej stronie należy opłacenie dostawy dowolnym przewoźnikiem, bądź własnoręczne zawiezienie.
Jeżeli, natomiast, klient zakupił coś formą dostawy, nazwijmy to, "przewidzianą" przez Allegro, typu Kurier DPD, Kurier DHL, paczkomat itp, to po prostu wygeneruj etykietę z poziomu Allegro klikając "nadaj wiele" i tyle.
Dodałem numery przesyłek, nie mam tam zakładki "nadaj wiele".
W danych dostawy mam status "dostawa i jej koszt ustalane ze sprzedającym"
Czy jak zamówię kuriera na stronie przewoźnika będę mógł ofertę sfinalizować na Allegro?
Wiesz co, oznaczę moderatorów, którzy powinni Ci pomóc, bo z taką formą dostawy kompletnie nie mam doświadczenia. @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Dziękuję 🙂
Pozdrawiam.
@biurokaerkapl jak rozumiem, chodzi tutaj o ostanie zamówienie na Twoim koncie? Opcja "Dostawa i jej koszt ustalane ze sprzedającym" pojawia się u kupującego w momencie, kiedy oferty które zakupił nie mają wspólnej metody dostawy. W tej sytuacji kupujący powinien skontaktować się z Tobą i ustalić, jaką kwotę za przesyłkę powinien zapłacić. Na ten moment klient wpisał 0zł i nie zapłacił nic za przesyłkę. Możesz w tej sytuacji poinformować klienta o konieczności dopłaty i podać kwotę. Widzę, że wygenerowałeś 3 przesyłki dla tego zamówienia. Nie musisz produktów nadawać osobno, jeżeli jesteś w stanie spakować je i dostarczyć razem. Doprecyzuj proszę swoje pytanie, czy chodzi o możliwość nadania tych przesyłek przez wysyłam z Allegro, czy rozliczenie ich z nami zamiast bezpośrednio z przewoźnikiem?