anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dostawy - koszty a umowy z Inpost

MAMY ROZWIĄZANIE!
milabyte2025
#7 Wielbiciel#

Witam,

Przeczytałem wszystkie możliwe poradniki Allegro dotyczące dostaw ale tylko wprowadziły większy zamęt w mojej głowie.

1. Czy wymagane jest podpisanie umowy z Inpost jeśli chcę wysyłać do paczkomatów?

Czy Allegro jest pośrednikiem ?

2. W cennikach Allegro widnieje tabelka :

Automaty paczkowe i punkty odbioru

Allegro Paczkomaty InPost  - z ceną od 1,59 do 8,69zł

natomiast na stronie Inpostu jest informacja o przesyłkach Allegro od 11,49zł

Czy mam podpisać umowę z Inpostem? Czy z Allegro żeby mniej płacić za przesyłkę?

Proszę o wyjaśnienie, bez przekierowywania do stron ponieważ nic mi nie wyjaśniły

Z góry dziękuję za pomoc

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
pecela
#17 Koryfeusz#

@milabyte2025 

Na początek Inpost i Allegro Inpost to nie jest to samo. Przykładowo Allegro Paczkomat Inpost i Inpost Paczkomat to dwie różne usługi. Każda z nich ma własny cennik i regulamin.

Ad1. Podpisanie umowy nie jest konieczne, aby nadawać przesyłki Allegro Inpost. W tym celu wystarczy połączyć konto w menedżerze paczek z kontem Allegro.

Ad2. Przesyłka Allegro Paczkomat Inpost kosztuje 11,49 zł (tyle płacisz za przesyłkę, jeżeli kupujący nie ma wykupionego Smarta lub przesyłka nie łapie się na niego). Kwoty  od 1,59 do 8,69 zł są do dopłaty do przesyłki Smart (jej wysokość zależy od wartości zamówienia). A i to jest twoja dopłata, a sama przesyłka jest darmowa.

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@milabyte2025  Nie ma jakiejś  specjalnej umowy z InPost.  Rejestrujesz się na stronie InPost i  klikasz potwierdzenie czytania regulaminu.  To jest cała umowa.

Jeśli następnie  powiążesz konta Allegro i InPost to będą cie obowiązywały obniżone stawki za przesyłki również przesyłki smart  według cennika Allegro.

oznacz moderatorów