Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć wszystkim,
Mam pytanie dotyczące modelu dropshippingu. Zastanawiam się nad sytuacją, w której nie współpracuję bezpośrednio z hurtownią, tylko kupuję towar od innego sprzedawcy na Allegro, wystawiam go na swoim koncie, a po sprzedaży przekazuję dane mojego klienta do wysyłki temu sprzedawcy. Czy takie działanie jest zgodne z regulaminem Allegro? Szukałam już informacji na ten temat, ale nigdzie nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. W internecie widziałam sporo kursów na ten temat, więc wolę upewnić się u was, zanim podejmę ostateczną decyzję.
Będę wdzięczna za jasną i konkretną odpowiedź. Z góry bardzo dziękuję!
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Modem nie jestem pewnie coś dodadzą. Ale przekazywanie danych Twojego klienta na pewno nie jest zgodne z RODO. Nie mówić o pierwszej lepszej kontroli od allegro gdzie blokują konto i wołają umowy z hurtownia...
@Client:124700757 Ty się lepiej martw, co na to powie urząd skarbowy. Każde kupowanie w celu dalszej odsprzedaży jest prowadzeniem działalności gospodarczej, więc podlega określonemu opodatkowaniu
@AnnaG-Antyki a co robi allegro w swoim oficjalnym sklepie?
@Client:124700757 tak robi już wiele firm, ale nadal odpowiadasz za przesyłkę i jej zawartość
pytanie jest inne czy regulamin sprzedawcy od którego kupujesz towar pozwala na taką akcję?
problemem jest też regulamin usług wysyłkowych allegro - widziałem firmy w podobnych wypadkach, które kupowały towar od sprzedawców ze smartem, a sprzedawała go bez smarta