Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Klient założył nam dyskusję - wada wykryta podczas używania
Numer reklamacji: 507310/2025
Poprosiliśmy klienta o zwrócenie towaru w celu rozpatrzenia reklamacji, czego nie uczynił.
Dyskusja trwa już przeszło 14 dni, a my codziennie dostajemy takimi tekstami od ww. kupującego:
"Proszę o przysłanie jakoś w zamian żebym mogła odesłać . Jak ja mam zdjąć etui z nowego telefonu i co dalej ? Czekać 2 tygodnie na reklamację ."
"Proszę mi przysłać żebym mogła was to odesłać !!!"
"Ale mi nie chodzi że mi się telefon popsuje tylko że mam tylko to etui mam w domu 2 latka i jak ja mam zdjąć i wysłać i bez etui ?? Telefon jest nowy i nie kosztował mało"
"To teraz mam kupić inne etui bo te muszę oddać na reklamacje ? To się mija z celem ."
"To ja muszę zamówić żeby wam odesłać , ale opinia na pewno będzie negatywna !!!"
"To jest to wasze oryginalne etui z guess że po niecałych 2 miesiącach nie nadaje się … jakby miało z 2 lata"
"Sprzedajecie słabej jakości rzeczy"
"I teraz każecie mi zdjąć z telefonu za 6 tys … i co mam czekać aż mi się potłucze ? Oddacie mi za to pieniądze ?"
"Czy mam wydać następne ponad 100 zł na etui i czekać aż wy łaskawie mi rozpatrzycie reklamację .."
"Nie chce waszego etui i tak je wyrzucę do kosza bo do niczego się nie nadaje ale proszę wysłać mi nowe w dobrym stanie !! Żebym mogła wam to coś odesłać !!!"
"A ja teraz nie mam czasu żeby zamawiać chodzić szukać nowego etui żeby wam to odesłać !!!"
Prosiłbym o pomoc w tej sprawie.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Bengi_pl cyt ,, Poprosiliśmy klienta o zwrócenie towaru w celu rozpatrzenia reklamacji ,, ..BŁĄD !!
to Ty masz obowiązek odebrać od klienta towar na reklamację
Klient tego samego dnia dostał etykietę do nadania produktu.
1. Po uznaniu reklamacji klient ma prawo do żądania zwrotu kosztów jej przeprowadzenia, włącznie z kosztami zapewnienia towaru zastępczego na czas reklamacji. Czy i jak się dogadacie w tej sprawie, to osobna kwestia.
2. Od roku 2023 to przedsiębiorca ma obowiązek odbioru wadliwego towaru a klient tylko udostępnienia. https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/czy-sprzedaj%C4%85cy-musi-odebra%C4%87-na-... Jeżeli spór jest o pakowanie, wysyłkę, to wybierz firmę kurierską (np. DHL, może też inne), które oferują podjazd z gotową etykietą i ubezpiecz odpowiednio, gdyby klient zaniedbał pakowanie.
3. Jeżeli nie rozpatrzysz reklamacji w dyskusji w ciągu 14 dni, to na wniosek klienta pracownik Allegro może zdecydować, że zwraca koszt towaru klientowi. Jeżeli towar otrzymasz, odrzucisz reklamację i odeślesz towar bez wymiany – również. Po zwrocie może zdecydować, że obciąży Cię kosztami zwróconego towaru. Najprościej – stań na uszach, żeby odesłał i żebyś mógł wykazać, że podjąłeś starania wypełnienia obowiązków ustawowych, a po otrzymaniu towaru zwróć całość wpłat klientowi.