Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie wiem, czy dobrze rozumiem.
Jeśli mam wysyłkę tego samego dnia, to muszę je nadać max do godziny o której kurier odbiera paczki. Jeśli mam ustawioną wysyłkę dziś jeśli zamówienie jest do 20, to strzelam sobie w kolano, bo godziny graniczne przykładowo do paczkomatu są do 16 i jeśli wyślę o 22, to i tak nie będzie to liczone jako wysyłka w terminie?
Jeśli ustawię godzinę zamówienia na 13, to nie mogę wysłać paczek spomiędzy 13 a 16 do tej 16, ale po już tak?
Nam nadzieję, że napisałam zrozumiale 🙂
Może lepiej spieszyć się powoli i dać sobie więcej czasu na wysyłkę i unikać subiektywnych ocen za czas dostawy.
A po co Ci taki pośpiech w wysyłce, to tylko przyniesie problemy, jak ktoś jest zainteresowany to dzień go nie zbawi.
Niby tak, ale jesteśy nowi, nie chcemy złapać negatywa na początek.
@nettletree_pl " jesteśmy nowi, nie chcemy złapać negatywa na początek" - dlatego należy unikać wynalazków typu "wysyłka tego samego dnia" czy podawania godziny granicznej. Przynajmniej dopóki nie przetestujesz, jak układa się współpraca z kurierem.
Podaj normalnie "wysyłka 1 dzień". Jak się uda wcześniej, to dobrze, a jak nie, to nie ryzykujesz marudzenia, że za późno wysłane.
@nettletree_pl może tak , ale nie do końca , lepiej nie nadawaj paczek po ustawionej godzinie granicznej bo może się przytrafić , że kurier będzie późno i paczka ruszy w drogę i wtedy algorytm skróci Ci czas , a to będzie prowadzić do scysji z klientami
Właśnie o to mi chodzi. Czyli jednak bezpieczniej będzie takie zamówienia złożone po godzinie granicznej wysłać nastepnego dnia?
Jeśli masz ustawiony termin realizacji na 24h lub natychmiast, to takie zamówienie musisz nadać maksymalnie do dnia następnego, czyli w dniu następnym kurier musi koniecznie zeskanować paczkę. Natomiast jeśli masz też ustawioną godzinę szybkiej wysyłki na np 16 do wszystkie zamówienia złożone i opłacone do godziny 16 musisz wysłać w tym samym dniu, czyli kurier paczki musi zeskanować w tym samym dniu po godzinie 16 aby nie spadła Twoja jakość. O której kurier paczki odbierze po godzinie 16 to już nie Twoja sprawa kurier takie paczki może odebrać wtedy jak mu pasuje np o godzinie 18, ważne aby zostały zeskanowane przez kuriera. Pamiętaj że paczki nadane tylko do paczkomatu nie są traktowane jako nadane w tym samym dniu, jeśli kurier ich nie odbierze w tym samym dniu. Czyli tym samym musisz sprawdzić godziny graniczne dla odpowiednich przewoźników i według tych godzin realizujesz zamówienia, pamiętaj aby zdążyć uszykować paczki zanim kurier je odbierze.