Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ALEMOTYW9 Allegro błędnie interpretuje wysyłkę w terminie podając że sprzedawca ma ją wysłać do 23,59 danego dnia a liczy do ocen tylko te które w danym dniu kurier odbierze z danego punktu . Wszystkie wysyłki złożone po odbiorze przez kuriera w danym dniu są liczone jako wysłane w innym dniu -zależy kiedy kurier zdecyduje się je odebrać.
@ALEMOTYW9 podaj proszę przykładowe zamówienie, w którym nadałeś przesyłkę terminowo a została ona policzona jako nieterminowa. Zweryfikuję to.
Wysyłam w Wtorki oraz Piątki - na terenie polski , po wcześniejszym zaksięgowaniu kwoty . Gdy przelew dojdzie po 17 godzinie w poniedziałek wtedy wysyłam w piątek , a gdy przelew dojdzie po 17 godzinie w czwartek wtedy wysyłam w wtorek . Kurier Pocztex i Poczta Polska , sprzedaje deski lipowe dla rzeźbiarzy , a na drugim koncie monety , konto 3 jest w trakcie uwierzytelnienia
@AleMotyw6 podaj proszę numer zamówienia. Nie ważne z którego Twojego konta będzie. Wtedy będziemy mieli możliwość weryfikacji co się dzieje, jaka jest przyczyna nie zaliczenia zamówienia jako nadanego terminowo.
Podałem je z konta monet mam , minus -270 punktów - wysyłka w terminie , na drugim koncie tak samo tam mam 4 nie w terminie
@AleMotyw6 już to weryfikuję, wrócę do Ciebie z informacją.
ok 🙂
@AleMotyw6 dzięki za cierpliwość. Metoda, którą nadawałeś paczki dla tego zamówienia to "Economy registered letter" która jest wliczana do jakości sprzedaży. W obu zamówieniach nie podałeś numeru przesyłki, nie mieliśmy więc możliwości zaliczyć zamówień jako nadanych terminowo.
Dziękuję Serdecznie Fajnej Pięknej Syrenie 🙂
Dzień dobry - ps : nadałem przesyłkę list polecony , nie mam nie widzę opcji w tym zakupie - Dodaj numery przesyłek , nie chcę mieć znowu odjęte punkty - nie wiem czy mogę podać numer aukcji ?
przy wcześniejszych jest opcja - dodaj numery przesyłek - ps: ta przesyłka była gratis
@AleMotyw6 Przy zamówieniu kliknij "akcje" a następnie "numery przesyłek". Dodam, że abyśmy otrzymywali statusy od przewoźnika, konieczne jest podanie zamaskowanego adresu mailowego klienta podczas tworzenia etykiety. Bez tego nie możemy śledzić przesyłki, a co za tym idzie, oznaczyć jej jako wysłaną w terminie.
Kliknąłem - Akcje przy zamówieniu - i niema w rozwiniętym spisie - numery przesyłek , wysyłka była darmowa listem poleconym
Ps : przy wcześniejszych zamówieniach - jest opcja : numery przesyłek - klikając akcje
Przepraszam ale nie rozumiem tego zdania ? - konieczne jest podanie zamaskowanego adresu mailowego klienta podczas tworzenia etykiety. Wysyłam tylko pocztą polską i pocztexem
Sprawdziłem wcześniejsze zamówienia wysłane i wszystkie mają po kliknięciu - akcje - numery przesyłek , ta niema tego
@AleMotyw6, zamaskowany adres e-mail kupującego to ciąg znaków w domenie @allegromail.pl dzięki, któremu otrzymujemy informacje o statusach przesyłek.
Gdy nadajesz przesyłkę poza Wysyłam z Allegro, abyśmy otrzymali informacje o tym, że została wysłana, doręczona itd. konieczne jest podanie zamaskowanego e-maila kupującego.
Możesz skopiować zamaskowany adres kupującego z zakładki Zamówienia i wkleić go w e-nadawcy, abyśmy otrzymali informacje o nadaniu przesyłki.