Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czyli muszę założyć konto na https://e-nadawca.poczta-polska.pl/ ? , mail rozkminiłem
@AleMotyw6 napisz proszę, w jaki sposób nadajesz przesyłki Pocztex na Allegro? Jeśli nie przez e-nadawcę i nie przez Wysyłam z Allegro.
Na Koncie AleMotyw6 - Deski do Rzeźbienia : Głównie Pocztexem , czasem paczki pocztą pl , a Dawne Meble zamówionym prywatnym przewoźnikiem z clicktrans -
Na koncie ALEMOTYW7 - mniej lub bardziej starsze monety numizmatyka - Poczta Polska Polecony ekonomiczny , i polecony priorytetowy
ALEMOTYW9 - (nowe konto) Deski do Dorzeźbiona inne - musiałem mieć jeszcze jedno konto dla nich aby się nie mieszało - Wysyłka głownie Pocztexem , lub paczka czasem paczka pocztą pl
@AleMotyw6 i jak konkretnie nadajesz te przesyłki? W jaki sposób generujesz listy przewozowe?
Pocztex i Poczta pl - Dostaję od nich potwierdzenie nadania na kartce z numerem - potwierdzenie nadania , z danymi ,i pieczątka - wysyłam paczki w oddziale . Jeśli chodzi o clicktrans.pl niektórzy mają listy przewozowe inni nie,są to mniejsi i średni przewoźnicy
@AleMotyw6, a dlaczego nie korzystasz z Wysyłam z Allegro?
Mając konto firmowe możesz nadawać przesyłki tymi metodami korzystając z naszego narzędzia. Wtedy będziemy otrzymywali informacje o statusach przesyłek i nie będziesz musiał przepisywać zamaskowanego adresu e-mail kupującego.
W tym artykule znajdziesz szczegółowe informacje o metodach dostawy Pocztex i Poczty Polskiej.
Ok porozkminiam to , ale zastanawiam się jak to zrobić z przewoźnikami zamówionymi przez clicktrans.pl , dawnego mebla lub bardzo dawnego - w sumie to wszystko to antyki - nie prześlę niestety oficjalnymi kurierami meble dawne są ciężkie i sporych lub dużych wymiarów - wykonuje ich renowacje są po renowacji muszą być bardzo dobrze zabezpieczone a to dają tzw ''prywatni'' przewoźnicy
Mariusz (Zwierz)
@AleMotyw6 a czy gdy generujesz etykiety (zamawiasz przesyłki) przez clicktrans.pl uzupełniasz adres e-mail kupującego? Jeśli tak, to podawaj tam zamaskowany adres e-mail kupującego.
Możesz też sprawdzić ofertę dostępną na Allegro dla przesyłek gabarytowych, tutaj szczegóły 🙂
OK Dziękuję Sprawdzę Clicktrans oraz Allegro gabarytowe
Mario (Zwierz)
PS : Wszedłem w zamówienia i ustawienia w zamówieniach aby znaleźć - wysyłam z allegro - ale pisze że - Od 18 sierpnia 2025 ustawienia Wysyłam z Allegro znajdziesz w Ustawieniach dostawy - wchodzę tam ale nie widzę wysyłam z allegro ??
@AleMotyw6 W tym artykule znajdziesz instrukcję jak korzystać z Wysyłam z Allegro. Są tam również zrzuty, które potwierdzają, że dane do wysyłki oraz adres, z którego nadajesz paczki będą widoczne w narzędziu.
Witam dziękuję ale ja nie mam tego co w instrukcji - wchodzę w zamówienia i nie mam przy nich opcji - wysyłam z allegro , ??
Nie mam nadaj przesyłkę przy zamówieniach - tak jak widzę w instrukcji na zdjęciu , ??
Czyli przy danym zamówieniu wyświetla się - nadaj przesyłkę - jak kliknę to się otworzy formularz nadawczy (Wysyłam z Allegro), gdzie dane odbiorcy i nadawcy zostaną automatycznie uzupełnione ? - pytam ponieważ nie widzę przy zamówieniach - nadaj przesyłkę , czyli najpewniej przy nowym zamówieniu pojawi się ?
Dzień dobry - nadałem przesyłkę list polecony , nie mam nie widzę opcji w tym zakupie - Dodaj numery przesyłek , nie chcę mieć znowu odjęte punkty - nie wiem czy mogę podać numer aukcji ? przy wcześniejszych jest opcja - dodaj numery przesyłek - ps: ta przesyłka była gratis
@AleMotyw6 Proszę, nie twórz kolejnych zgłoszeń na ten sam temat, tylko kontynuuj obecny wątek.