anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Intrum

Client:121575737
#7 Wielbiciel#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Dostałam wezwanie w formie listu do zapłaty zadłużenia od Intrum. Sprawdzałam saldo na bieżącym i poprzednim koncie i na obu mam 0,0 zł zadłużenia.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:121575737 pewnie spłaciłaś po terminie, jak wniosek poszedł już do windykacji

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Niczego nie spłacałam, bo nie miałam zadłużenia. Przyszło mi pismo z nikad nawet nie był to list polecony.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:121575737  no to albo znikąd, abo z Intrum, najlepiej zadzwoń do nich i się zapytaj  https://www.intrum.pl/konsumenci/kontakt/

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

No i dzwonienie do nich było błędem

bo teraz  [edycja] wydzwaniają do mnie po 10 razy dziennie pomimo poinformowania ich o zgłoszeniu sprawy na policję 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:121575737 skontaktuj się proszę z Intrum i wyjaśnij tę sprawę. Jeśli dostałaś list, firma powinna udzielić Ci więcej informacji. Na koncie, z którego tutaj piszesz nie ma zadłużenia, ale być może sprawa dotyczy innego konta. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Nawet jeśli dotyczy innego konta- piszą że saldo jest zerowe 

ja bym spróbowała zapłacić jeden grosz 

może by się odczepili bo zera nie da się przelać 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Monika__L nigdy jak zaplacisz nawet 1 grosz to uznasz ich roszczenie

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Ale roszczenie jest zerowe jakby automat wygenerował bzdurny list

placac 1 grosz zasilam sprawę o numerze x automat księguje i ją zamyka 🙂 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Monika__L nie windykacje na pałę walą długi wyślą ci bo ktoś ma takie samo imię i nazwisko jqk zaplacisz 1 grosz uznasz roszczenie i już mogą cię windykować w sądzie. Może np na podstawie istnienia jakiegoś powiązanego konta z zaległościami starają się dług komuś przyklepać. Jwdynie odpisanie pisma poleconym ma moc prawną w piśmie należy zaprzeczyć istnieniu zadłużenia o ile go nie ma.

oznacz moderatorów