anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jaką mam pewność, że kupujący zapłacił.

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:83480972
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry. Jestem w kropce. Pierwszy raz wystawiłam przedmiot do sprzedaży na ALLGRO LOKALNIE. Zaraz tego samego dnia otrzymałam wiadomości: pierwszą " Dzień dobry, zapłaciłem", i zaraz drugą " Skieruj kamerę na wyżej podane zdjęcie. Dziękuję z szacunkiem. I zdjęcie  z kodem QR, i z wpisem po angielsku, coś:  Instrukcje: ten kod został wysłany do sprzedawcy w prywatnej wiadomości na jego adres. Możesz również wysłać w prywatnej wiadomości, aby potwierdzić płatność za produkt" . Nie wiem , czy dobrze zrobiłam, ale zeskanowałam ten kod i przekierował mnie na SHEIN. I nic więcej. Może coś nie tak zrobiłam, bo w ogóle korzystam z tego sklepu i tam jest wszystko OK.  A teraz boję się i żałuję , że to zrobiłam. Czy ktoś może mi pomóc? Czy może ktoś miał podobne doświadczenia ?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
LEW433
#21 Demiurg#

Takie komunikaty kod, zdjęcie itd to oszustwo, kas musi być tu:https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji dopiero wysyłasz.

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

To próba oszustwa. Kasa ma być na Allegro finanse. Dopiero po mailu o sprzedaży od Allegro i kasie na koncie Allegro cokolwiek wysyłasz. Nigdzie sie nie logujesz i żadnych kodów...

oznacz moderatorów
#1 Nowicjusz#

Dziękuję za szybkie odpowiedzi, bo nie mogłabym zasnąć Tak po trochu myślałam. Nie mam szczęścia do sprzedaży. Coś podobnego spotkało mnie na **piiip**. Myślicie, że to,  że zeskanowałam kod QR, to może mi zaszkodzić ?Nic więcej nie robiłam - nie podawałam żadnych kodów i nigdzie się nie logowałam

oznacz moderatorów
#1 Nowicjusz#

Coś mi się źle napisało , te gwiazdki i piiip to miało być **piiip**. Sorry

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Zeskanowanie- nie,

oznacz moderatorów
#1 Nowicjusz#

UPS, znowu to samo, ale chyba chodzi o to, że podawanie nazw własnych jest zabronione.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

ze spacją napisz.

oznacz moderatorów
#1 Nowicjusz#

Nie, nie ma potrzeby, to jest właściwie nieważne. Chodzi o inną platformę zakupowo-sprzedażową. Ale dziękuję za wskazówkę .

oznacz moderatorów
#1 Nowicjusz#

Dziękuję za "pocieszenie". Co mam zrobić z tym wpisem? mogę go usunąć ?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Tu na forum? nie ma niczego potrzeby usuwania i się nie da, usunąć może tylko moderacja.

oznacz moderatorów
#1 Nowicjusz#

Dziękuję wszystkim. Zatem czekam na prawdziwego kupca . 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

👍

oznacz moderatorów
Client:35386082
#13 Ambasador#

@Client:83480972 
Ten oszust pisał z konta Allegro? podaj jego login, Moderatorzy je zamkną.
@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów