anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klient nie podał numeru budynku odbiorcy do przesyłki Allegro Paczkomaty InPost

Gerbest
#7 Wielbiciel

Witam Serdecznie,

Klient nie podał numeru budynku odbiorcy do przesyłki Allegro Paczkomaty InPost,

Sprawa została mu jasno i kulturalnie przedstawiona, natomiast klient twierdzi, że podał adres pełny paczkomaty na który zaznaczył dostawę i że to powinno wystarczyć.
Pomimo dodatkowej wysłanej info, że bez numeru budynku odbiorcy (nie paczkomatu) nie jesteśmy w stanie nadać przesyłki jest cisza od strony kupującego. Jak to wpłynie na naszą jakość sprzedaży w szybkiej i terminowej wysyłce?
Jak się odwołać, żeby takie scenariusze nie wpływały na jakość sprzedaży w tych miarach,

Dziękuję i pozdrawiam
Piotr @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Gerbest poproszę o numer tego zamówienia. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Gerbest
#7 Wielbiciel
f8c7e580-973b-11f0-b4ff-d384dc24cd83

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dziwne. Adres budynku nie powinien być potrzebny. Wysyłasz przez meneger inpostu? 

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

Gerbest
#7 Wielbiciel

Witam serdecznie, 

Nie, wysyłam poprzez wyślij z allegro, bezpośrednio w Allegro.

Dodam, że klient finalnie podał numer budynku, zedytowałem dane odbiorcy przy nadaniu paczki i mogłem wygenerować etykietę.

Pozdrawiam i dziękuję za szybkie odpowiedzi. 
Fajnie byłoby otrzymać informację, co by było, gdyby taki klient nie odpowiadał w dalszym ciągu.

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@Gerbest

Jeżeli chodzi o adres automatu paczkowego, to w procesie doręczenia nie ma on najmniejszego znaczenia. Liczy się wyłącznie kod identyfikacyjny maszyny.

Adres to informacja pomocnicza dla stron, aby wiedzieli, gdzie fizycznie stoi dana maszyna.

Natomiast tu nie chodzi o adres automatu, tylko o adres odbiorcy. Teoretycznie ma to służyć awaryjnej możliwości doręczenia pod adres np w razie awarii maszyny, czy jak przesyłka nie mieści się w skrytce. Ewentualnie także w razie uszkodzenia przesyłki.

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz

@Gerbest Też ostatnio miałem paczkę do automatu, a formularz nie przepuszczał, bo brakowało numeru domu w adresie. Wpisałem 0 i formularz przepuścił. I pod adres też nikt tej paczki nie zataszczy ;]

kosmeteusz
#9 Pomysłodawca

Ja wpisuję 1 i tyle. Problem jest znany, częsty i nie ruszony przez Allegro 😉

oznacz moderatorów