anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kradzież danych osobowych i nieautoryzowany zakup na moją tożsamość

Bilt2010
#7 Wielbiciel

Szanowni Państwo

Zwracam się z pilną prośbą o interwencję - zostały wykorzystane moje dane osobowe do założenia konta i dokonania zakupu na Allegro bez mojej wiedzy i zgody. Proszę o kontakt i zablokowanie konta, które zostało założone na moje dane. Anulowanie transakcji i zabezpieczenie dowodów dla Policji. Wskazanie, czy i jakie dane zostały wykorzystane.

Proszę o pilny kontakt i potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia.

Z poważaniem

A.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Żeby otworzyć konto to chyba ....konieczna jest autoryzacja kodem SMS ....?

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@Bilt2010 

To jest publiczne forum. 

A twój przypadek powinieneś zgłosić na policji i to oni wystąpią do Allegro o zabezpieczenie danych tego konta.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @Bilt2010, przekazałem Twoje zgłoszenie do Działu Bezpieczeństwa. Jak tylko otrzymam więcej informacji w tej sprawie, wrócimy do Ciebie jak najszybciej.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Wracam @Bilt2010. Prosiłbym Cię o przesłanie wszelkich informacji dotyczących konta, o którym wspominasz (w tym adres e-mail lub login), a także wszelkich dowodów, które mogą pomóc w weryfikacji sytuacji, na adres e-mail: spolecznosc@allegro.pl

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Bilt2010 dziękuję za wiadomość e-mail! Czy możesz (również w wiadomości e-mail, ponieważ piszemy na publicznym forum) podać loginy lub adresów mailowe swoich (założonych przez Ciebie) kont?
Sprawdziliśmy to i jedyne konto, które wzbudziło nasze podejrzenia, zostało zablokowane w marcu. 
Loginy i adresy pozwolą nam zidentyfikować inne konta, których nie rozpoznajesz.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów