Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący wygrywa licytację. Po licytacji, zamiast zapłacić, żąda dodatkowych zdjęć przedmiotu. Odmawiam, bo przedmiot spakowany. Brak płatności, rezygnacja z zakupu i negatywny komentarz. Nie dość że nie zapłacił, to ocenił czas wysyłki i zgodność przedmiotu z opisem. Aukcja trwała 7 dni, a żądanie dodatkowych zdjęć nastąpiło godzinę po zakończeniu licytacji. O co tu chodzi, może ktoś to wyjaśnić ?
Oszukani kupujący powinni zgłosić oszustwo, zwłaszcza że Allegro współpracuje ze służbami. Oszustwo jest znacznie poważniejszym przestępstwem niż np. : kradzież. Niemniej, mam ogromne wątpliwości aby ktokolwiek na platformie Allegro, wystawił telefon o niejasnym/wątpliwym pochodzeniu. Inna sprawa, że IMEI można zmienić , (albo można było zmienić) - bo kiedyś to były oddzielne moduły, nie zintegrowane z płytą główną. Natomiast numer seryjny jest i był niezmienialny.
@beyc2 Niestety takie rzeczy się dzieją: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/kradziony-telefon-co-dalej/m-p/36351
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
Pewnie, sprzedam iphona se za 350 PLN i wyjadę do Argentyny. Jestem na Allegro od 19 lat i 8 miesięcy. Interes życia.
@beyc2, nie słuchaj ludzi, którzy mają klapki na oczach i pomagają tylko jednej stronie. To ograniczenie umysłowe kiedy nikt im za to nie płaci (choroba stronniczości).
Defetyzm umysłowy.
Inna sprawa, czy podanie IMEI ma jakikolwiek sens ?. Jeżeli to oszustwo, to oszust poda dowolny inny IMEI znaleziony na innych stronach sprzedażowych.
A nie mógł się zapytać w czasie licytacji ? Trwała 7 dni.
@beyc2 Nie wysyłaj tu żadnego nr, nie daj się podpuszczać.
@pulkownik66 Za późno, wszyscy już zobaczyli. Sprzedawca rozpakował telefon, zrobił dodatkowe fotki i wystawił fona na aukcję. I bardzo dobrze zrobił. Negatyw za jakiś czas zniknie, non-paying bidder już nie zalicytuje, przynajmniej nie z konta, z którego wystawił komentarz. Everyone's happy.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
Nie zamierzam, aukcja jest wystawiona ponownie, wraz ze wszelkimi danymi. IMEI też.
Ale dziękuję za ostrzeżenie.
@beyc2 Nie daj się prowokować, wystaw i sprzedawaj jak masz papiery od telefonu.Tu sa tylko "uczciwi" i tylko doradzają.
Miał na tą prośbę/żądanie 7 dni.
@konto zamknięte, @pulkownik66, @Knowhere, pierwsze dwuczwartowe wakacje dzięki temu postowi, ale został, bo prawda nie może być ukrywana przez cały czas 😄
@konto zamknięte no, ale ale ale, za co - jeszcze raz poczytałem twoje wypowiedzi w tym tu tu tym tu poście i chodzi może o słowo ,,debil".
@konto zamknięte Ok, nie odpowiadaj, już wiem- ma się te swoje wtyki🤣
@konto zamknięte Patyczku masz coś na osłodę
@konto zamknięte masz nauczkę na przyszłość🙂Gdybyś użył tego zwrotu w stosunku do sprzedającego, to nie byłoby problemu😁, a swoją drogą gdzie była edycja, mi i.d.i.o.t.ę. wyedytowali😁
@pulkownik66 wygląda na to, że wystarczy "cudzysłów", albo i ty zaraz oberwiesz😁
@konto zamknięte Ja już jestem zgniłą recydywą- tak że wiesz, wisi to mi tu, jak sto kilo kitu.😉😆
7 dni to mało na takie żądania ? Może powinien zażądać zrobienia laski ?
a jakbym podał fałszywy, bo mam 3 takie iphone se ?, to byłoby OK ? . Mogłem podać dowolny.