anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Marka własna, a wymogi

universonline365
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,

Chciałbym dodać do słownika Allegro moją własną markę.

Zależy mi na uzyskaniu aktualnej informacji, jakie warunki muszę obecnie spełnić, aby marka została dodana.

Proszę o informację:

1. Czy do dodania marki wymagane jest zarejestrowanie znaku towarowego w UPRP lub EUIPO, czy wystarczy samo zgłoszenie znaku?
  2. Czy akceptują Państwo numer zgłoszenia znaku towarowego, czy wymagane jest dopiero świadectwo rejestracji?
  3. Czy oprócz rejestracji znaku wymagane są dodatkowe materiały, takie jak:
    • zdjęcia produktów z widoczną marką,
    • własna strona internetowa,
    • profil marki w mediach społecznościowych,
    • inne dokumenty?
  4. Czy jako właściciel marki i importer produktów oznaczonych Moją marką mogę dodać markę do słownika, czy wymagają Państwo, abym był producentem tych produktów?
  5. Czy istnieje oficjalna lista wszystkich wymagań, które należy spełnić, aby marka została zaakceptowana?

Będę wdzięczny za wskazanie aktualnych wymagań obowiązujących w 2026 roku, ponieważ na forum Allegro znalazłem różne informacje z różnych okresów i chciałbym mieć pewność, jakie zasady obowiązują obecnie.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@universonline365 

Dołączenie do Strefy Marek na Allegro odbywa się na zaproszenie Allegro. Nie ma możliwości samodzielnego zgłoszenia się do Strefy Marek.

Chętnie odpowiem na Twoje pytania. Aby dodać markę, wymagane jest posiadanie zarejestrowanego znaku towarowego w Urzędzie Patentowym RP lub EUIPO - samo zgłoszenie nie wystarczy. Prosimy wtedy o przesłanie świadectwa rejestracji znaku towarowego; numer zgłoszenia nie jest wystarczający.

Dodatkowo, prosimy o przygotowanie materiałów takich jak zdjęcia produktów z widoczną marką. Własna strona internetowa lub profil marki w mediach społecznościowych mogą być pomocne, ale nie są obowiązkowe.

Jako właściciel marki lub importer produktów oznaczonych tą marką możesz dodać markę do słownika - nie jest konieczne, abyś był producentem tych produktów.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

universonline365
#8 Zapaleniec

Więc muszę czekać. Myślałem, że wystarczy przedstawienie zgłoszenia. 

oznacz moderatorów