anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Możliwość wystawienia podobnego produktu z innym EAN i pojemnością (ml)

MAMY ROZWIĄZANIE!
TerLab
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

mam pytanie techniczne dotyczące wystawiania produktów na Allegro.

Mam już wystawioną aukcję produktu (Farnezol), np. w wersji 10 ml, z przypisanym EAN.

Chciałbym wystawić podobny produkt (ten sam typ, ale w innej pojemności: 3 ml, 30 ml, 100 ml), mam do tego wygenerowane własne, unikalne kody EAN dla każdej pojemności.

Niestety opcja “Wystaw podobną” nie pozwala mi zmienić EAN i pojemności, ponieważ aukcja jest przypięta do Katalogu Allegro.

Opcja „Dodaj do zestawu” też nie działa w pełni, ponieważ nie mogę dodać nowych produktów (jeszcze nie są w Katalogu).

Proszę o informację, czy jest jakiś sposób, żebym mógł:

• skopiować istniejący układ aukcji (opis, zdjęcia, tytuł),

• zmienić tylko EAN i pojemność (ml),

• wystawić to jako osobny produkt / osobną aukcję.

Chodzi o to, żeby nie pisać i układać całej aukcji od nowa za każdym razem, skoro mam gotowe opisy, grafiki i EANy.

Z góry dziękuję za pomoc i wyjaśnienie.

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12
KOGIEL_T
#19 Nestor#

@TerLab możesz wystawić rożne warianty, tak jak tu

KOGIEL_T_0-1749398238810.png

oznacz moderatorów
TerLab
#7 Wielbiciel#

pytanie jest takie, jak to się robi ? 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#19 Nestor#

@TerLab  ja Ci nie połączę😉, poczytaj sobie 

oznacz moderatorów
TerLab
#7 Wielbiciel#

ja wiem ze mogę zrobić osobno oferty na różne ml ale wtedy muszę kopiować wszystko do nowej aukcji, chodzi mi o to czy jest jakiś szybki sposób gdzie skopiuje wszystko układ grafik i opis a dodam nowy ean i większą ilość . chyba allegro mnie pokonało 😄

oznacz moderatorów
TerLab
#7 Wielbiciel#

a jak daje dodaj kolejny produkt to nie mogę zmienić EAN i pojemności, no to jest jakiś dramat .....

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#19 Nestor#

@TerLab  no cóż pozostaje tylko Akademia Allegro 

KOGIEL_T_0-1749401165294.png

oznacz moderatorów
TerLab
#7 Wielbiciel#

no niestety słucham to i nic nie ma na ten temat ;/ czyli musze robić wszystko od nowa dramat 

oznacz moderatorów
TerLab
#7 Wielbiciel#

mam problem ze stworzeniem oddzielnych aukcji dla różnych pojemności tego samego produktu (Farnezol).

Mam osobne kody EAN dla każdego wariantu pojemności (3 ml, 10 ml, 30 ml, 100 ml).

Chciałbym wystawić osobne aukcje (osobny EAN → osobna pojemność).

Problem polega na tym, że pierwotnie wystawiłem pierwszą aukcję (3 ml) jako produkt powiązany z Katalogiem Allegro.

Teraz, gdy próbuję użyć opcji „Wystaw podobną”, Allegro blokuje pole EAN → nie mogę wpisać innego EAN dla innej pojemności, bo Allegro zaciąga produkt z Katalogu.

Nie mogę też zrobić oferty wielowariantowej, bo w Katalogu NIE MA innych wariantów mojego produktu (brak innych wartości pojemności dla Farnezol) → nie mogę więc dodać wariantów opartych na Pojemność (ml).

W efekcie jestem zablokowany — Allegro sugeruje wielowariantowość, ale tej wielowariantowości NIE mogę zrobić, bo w Katalogu nie ma tych wariantów.

Proszę o informację:

:biały_gruby_symbol_zaznaczenia: jak mam wystawić osobne aukcje (dla 10 ml, 30 ml, 100 ml) z nowymi EAN → bez wiązania do istniejącego Katalogu.

:biały_gruby_symbol_zaznaczenia: czy muszę każdą aukcję robić od zera jako „Utwórz własny produkt” → czy jest inny sposób na skopiowanie opisu i zdjęć bez zaciągania Katalogu.

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@TerLab pokaż mi proszę zrzut z zablokowanym polem do podania kodu EAN a także podaj numer kategorii, w której chcesz wystawić tę ofertę oraz EAN drugiego produktu. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
TerLab
#7 Wielbiciel#

do tego jak dodaje wystaw podobna to nie mogę wpisać nowego ean i zmienić ilość ML , to jest jakiś absrud i dramat, czyli dla każdej wartości ? musze tak naprawdę zrobić cala aukcje a nie tylko podmienić dane 

oznacz moderatorów
TerLab
#7 Wielbiciel#

Jak wystawić osobne aukcje z różnym EAN i pojemnością, skoro Katalog Allegro nie pozwala dodać wariantów i blokuje zmianę EAN? 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#19 Nestor#
oznacz moderatorów