anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nadanie paczek w punkcie Allegro

mix-mce
#14 Krzewiciel#

Pytanie, czy allegro przy podpisywaniu umowy na lokalizację punktu allegro Punkt robi jakieś szkolenia czy coś? Zaniosłem dzisiaj paczki do punktu A009743 bo z przyczyn niezależnych nie byłem w stanie nadać kurierem i babka z obsługi w szoku że ona nawet nie wie jak się te paczki skanuje bo nigdy tego nie robiła ale zobaczy co się da zrobić.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @mix-mce. Dziękuję za sygnał i bardzo przepraszam za utrudnienia! Skontaktuję się w tej sprawie z oddziałem.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@mix-mce ogólnie nie ma fizycznego kontaktu pomiędzy przedstawicielem , a punktem jak to jest przyjęte w innych firmach  ,ale otrzymujesz obszerne materiały / filmiki / instruktażowe  ,wystarczy kilkanaście minut uwagi nad szybką i wszystko Wiesz , ogólnie aplikacja intuicyjna , nie stwarza problemów .Jak dla mnie starego mam uwagi tylko do zbyt małych literek numeru przesyłki  ,poza tym ok. 

oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel#

@mdrogeria Niby tak.. ale paczki zostawiłem i od pół dnia dalej nie przeskanowane.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@mix-mce pewnie walczy z aplikacją w telefonie , w kompie łatwiej  ,ale przydaje się skaner choć nie jest niezbędny , przy małej ilości paczek da się ogarnąć bez  ,ale jak Ci kurier zrzuci więcej to joba idzie dostać 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Nie ma jak dobra organizacja. A ja pamietam jak powstał pop inposta, jak czegoś nie wiedziała to telefon w łapę do kierownika regionalnego i w 5 min ogarnięte. Tak miałam z 1-wszym zwrotem kodem w tym punkcie. Szkoda tylko, że zwineło się szybko  tak samo jak każdy sklep powstający w tym miejscu od 10-ciu lat, a punkt razem z nim...

A Allegro jak zwykle tydzień będzie przekierowywać do odpowiedniego działu...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@AnnaG-Antyki nie tydzień:) wczoraj otrzymaliśmy informację, że odpowiedni zespół skontaktuję się mailowo z @mix-mce.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Haha. To w poniedziałek wyślą mu maila, we wtorek może wyslą kolejnego z odpowiedzią na jego pytanie. W zależnosci od ilości pytań i odpowiedzi zajmie to 7-30 dni. 

Nie mogli by chociaż poudawać poważnej współpracy i iść od sąsiada zadzwonić jak swojego telefonu nie maja i sprawę ogarnąć zanim towar w paczkach wyjdzie i sam sobie gdzieś pójdzie...

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@AnnaG-Antyki przykro mi z powodu Twoich doświadczeń, natomiast uspokoję Ciebie, że już mailowo skontaktowaliśmy się wczoraj z @mix-mce. Miłego weekendu! 

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel#

@gdvorek @AnnaG-Antyki kontakt rzeczywiście był ale to że dostałem maila nie oznacza rozwiązania mojego problemu, paczki dalej nie są zeskanowane.

Z punktu widzenia kupującego paczek nie wysłałem, jak dostanę negatywa allegro go nie usunie. Więc ciężko powiedzieć co dalej, pewnie będę musiał nadać jeszcze raz te paczki normalnie kurierem i przygotować się na całowanie 4liter kupującym.

A te już wysłane... cóż. Ryzyko wliczone w sprzedaż na allegro.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@mix-mce rozumiem, natomiast napisaliśmy Tobie, że poprosiliśmy naszego partnera logistycznego o kontakt z punktem. Proszę o cierpliwość.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Jak grochem o ścianę. Nie rozumiesz. Cierpliwości od 2 lat tu już nikt nie ma. To jest prosta sprawa. Punkt powinien mieć bezpośredni kontakt i powinni tam takie rzeczy w 5 minut załatwiać. Uważasz, że "poprosiliśmy o kontakt" coś załatwia??? Allegro szybkie w kontaktowaniu nie jest, a tu do tego jeszcze potem musi zechcieć się też skontaktować przewoźnik i to z firmy również raczej nie chwalonej za szybkie reakcje...

Ofiarami jak zwykle sprzedawcy i kupujący. A Allegro poprosiło. No i co z tego, że poprosiło??? Czy Allegro weźmie to na klatę jak każda szanująca się firma i teraz:

1) Odda sprzedawcy pieniądze za zwykłe etykiety kurierskie, które z powodu niedorozwoju Waszej metody musiał dodatkowo wykupić...

2) skontaktuje się z klientami, ładnie przeprosi i weźmie winę na siebie????

Oczywiście, że NIE. Moderator zrobił co mógł i poprosił, tu Cię nie winię. A problem pozostanie problemem.... I nadal cięgi zgarniać będzie sprzedawca jak zawsze...

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@AnnaG-Antyki no właśnie

oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel#

@gdvorek znalazłem kontakt do tego punktu, na chwilę obecną twierdzą że nikt od allegro się z nimi nie kontaktował.

Paczki nie wyszły bo PODOBNO nie da się nadać w punkcie allegro paczek allegro one DPD/UPS/ORLEN tylko muszę dymać do trzech osobnych punktów żeby je nadać.

Możecie to potwierdzić albo zaprzeczyć? Bo np tu piszecie że da się nadać chyba że to już jest dawno przeterminowana informacja

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/gdzie-mog%C4%99-nada%C4%87-alleg...

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Nie wysyłam ona. Wystarczy, że mi włosy dęba stają od czytania tego. Jednak na moje oczko wygląda to na prawdę. Przecież kurier Allegro one to inny kurier niż DPD/UPS/Orlen. Oni nie podjeżdżają do siebie na sortownie po toby wymienić się odebranymi paczkami... Dostarcza kto odbiera i na kogo wygenerowali etykietę...

Ale nie łam zaraz pewnie moderator wejdzie i będzie uspokajające teksty pisał... 

oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel#

@AnnaG-Antyki 

Punkty allegro one to nie miejscówki prowadzone przez allegro tylko najczęściej małe sklepiki które z allegro mają tyle wspólnego że mają etykietę "punkt allegro" na drzwiach. Kurier, nie ważne jaki, jak ma tam paczkę to po prostu podjeżdża i doręcza/odbiera.

jeśli punkty allegro obsługiwały by tylko kurierów allegro to było by ich garstka w całej Polsce.

Tak samo jak zlecam odbiór paczek allegro DPD/UPD/ORLEN to nie przyjeżdża do mnie kurier allegro i potem nie wymienia paczek na sortowni tylko każdy przewoźnik osobno sobie paczkę odbiera.

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@mix-mce W Punkcie Allegro One:

- w żadnym wypadku nie możesz zostawiać paczek Orlenu - nikt tego nie odbierze - nigdy

- zostawia się Allegro One, DPD i UPS, ale przy skanowaniu paczki obsługa musi w programie wybrać odpowiedniego przewoźnika do paczki. Jak się pomyli, to kurier nie dostanie informacji o paczce.

mix-mce
#14 Krzewiciel#

@drekenzes no u mnie miałem 2 orlen i 1 dpd i 1 ups. Żadna paczka nie wyszła, nawet nie zostały przyjęte, ciągle wiszą jako do nadania.

Jeszcze orlen bym mógł machnąć ręką bo tam były rzeczy tańsze niż koszt wysyłki, ale na one box dpd była paczka na prawie 200zł.

No nic, jutro wyślę jeszcze raz a po tamte podjadę kiedyś sobie odebrać. Wrzucę do paczki jakiś gratis może nie będzie tragedii.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@mix-mce już to weryfikuję

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów