Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam. Kupujący złożył zamówienie i zapłacił od razu. Wybrał paczkomat inpost jako punkt odbioru. Przesyłka została nadana i wysłana w terminie. Kupujący nie odebrał przesylki z paczkomatu w terminie co poskutkowało zwrotem do nadawcy. Następnie przez kolejne trzy tygodnie kupujący nie zgłosił zwrotu/reklamacji/dyskusji oraz nie podjął żadnej próby kontaktu ze sprzedającym. Następnie po tych trzech tygodniach kupujący wystawia opinie z załączoną kategorią ,,zamówienie nie zostało dostarczone". Allegro oczywiście punkty jakości ucina. Czy allegro podejmie jakiekolwiek kroki by ingerować w opinie która została wystawiona tylko dlatego że kupujący nie odebrał paczki? Przecież ze strony sprzedającego wszystko zostało dopełnione.
@Fusion3d przecież opinia z 28.08.2025 nie jest liczona do Twoich statystyk😉, a Allegro takich ocen nie usuwa, czasem wyłącza je ze statystyk, ale tez nie zawsze
Ten post nie dotyczy konkretnej opinii a sytuacji gdy klient po nieodebraniu przesyłki grozi wystawieniem negatywnej opinii jeżeli nie wyśle mu paczki ponownie. Na informacje że może odebrać osobiście lub musi ponownie opłacić przesyłkę odpowiada że zapłacił już raz. A ja nie będę płacił za przesyłkę tylko dlatego że jej nie odebrał
Poczytałem trochę na tym forum i widzę że allegro w ogóle nie interweniuje w sprawie opinii które są niezgodne z regulaminem (a z tego co widzę regulamin allegro interpretuje sobie dowolnie) czy po prostu nieprawdziwe. Zastanawiam się czy już po prostu wysłać drugi raz i zapłacić za przesyłkę aby uniknąć dalszego rozwoju sytuacji czy nie płacić za błąd kupującego i mieć pewność że allegro zareaguje na taką opinię mając dowód w postaci historii przesyłki. Bo jeśli klient nie odebrał przesylki a ja odmówię ponownej wysyłki bez pokrycia kosztów przez kupującego i ten wystawi mi negatywną opinię za niedostarczenie przesyłki a allegro nie zrobi nic w tej sprawie wklejając swoją formułke o ,,subiektywnej opinii kupującego" to wyjdzie na to że gdyby taka sytuacja miała miejsce ponownie, allegro swoją biernością będzie odpowiedzialne za dzialanie na szkodę firmy a ja będę musiał za każdym razem ponosić dodatkowe koszty.
@Fusion3d no więc jeśli poczytałeś trochę forum, to powinieneś wiedzieć, że nie interweniują w takich sprawach, u mnie kupujący zgłosił zwrot, a następnie wystawił opinie, że nieterminowa dostawa, a Allegro mówi sorry😉
Zgadzam się ale przyznaj że w tej sytuacji allegro mimo wglądu w status i historię przesyłki, swoim brakiem reakcji na opinie niezgodne z regulaminem zwłaszcza z winy tylko i wyłącznie kupującego wymusza na sprzedającym ponoszenia za każdym razem dodatkowych kosztów co jest po prostu działaniem na szkodę firmy i jest odpowiedzialne za straty finansowe
@Fusion3d no jest to bez sensu, ale takie są praktyki Allegro, podobnie jak przewoźnik nie dostarczy przesyłki na czas, a Ty dostajesz negatywa😉 i nic z tym nie zrobisz😔
@Fusion3d możemy usunąć opinię tylko i wyłącznie w sytuacjach takich jak te wymienione tutaj. Twój przykład do nich nie należy, ale jeśli posiadasz na piśmie wiadomość kupującego, na którą się tutaj powołujesz, prześlij nam ją tutaj lub przez formularz kontaktowy wraz z loginem tego kupującego.
@_HolaOla_ przypominam, że jest to sytuacja hipotetyczna 😉
@KOGIEL_T oczywiście, jeśli autor wątku będzie hipotetycznie miał taką wiadomość od kupującego poprosimy o nią.