anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Negatywna opinia bo InPost opóźnił paczke.

MAMY ROZWIĄZANIE!
DealZonePL
#8 Zapaleniec

Dostałem negatywa za opóźnienie inpostu. Klienta to nie interesuje, że paczke nadałem na czas. Prawdopodobnie myśli, że to ja z paczkami jeżdzę albo jestem właścicielem InPostu. 

Kontakt z allegro aby coś zrobili beznadziejny, nic nie mogą. Kupujący wystawił to wystawił i mam się najlepiej "oddalić" z czatu 🙂  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_    Co teraz z tą sytuacją? Napawdę regulamin pozwala karać sprzedawców za to, czego nie zrobili?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10
SanexHurtowBHP
#12 Orędownik

twoja wina mam podobny negatyw allegro tego nie usunie 

oznacz moderatorów
DealZonePL
#8 Zapaleniec

Według Allegro to moja wina, że Inpost Paczki nie dostarczył na czas skoro nie chcą negatywa usunąć. 

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@DealZonePL Przykro mi, ale podtrzymuję informację, jaką otrzymałeś od doradcy. Nie możemy podważać subiektywnej oceny klienta, zwłaszcza że komentarz odnosi się bezpośrednio do Ciebie. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi 

że komentarz odnosi się bezpośrednio do Ciebie

to coś nowego kupujący nie napisał, żadnej treści w komentarzu, sugeruje nieterminową wysyłkę - macie wszystkie informacje i możecie to sprawdzić

dla mnie taka sytuacja odnosi się bezpośrednio do allegro bo pozwala by taki wpis istniał - przypominam, że jak ja wystawiłem podobny komentarz to mi go usunęliście twierdząc, że nie można tak pisać negatywów, mimo, że dostałem towar z wysyłka określoną jako natychmiast (kupiony w czwartek) - we wtorek

@DealZonePL na allegro obowiązują podwójne standardy usuwania komentarzy

nie mogę pokazać Ci tego wątku na tym forum bo go tu allegro cichcem usunęło

oznacz moderatorów
DealZonePL
#8 Zapaleniec

Przechwycenie obrazu ekranu_2025.png

Chory regulamin allegro pozwala na dodawania takich negatywów. 
Nawet na czacie pisali, że jak zamówisz paczkę o 12 to możesz od razu negatywa wystawić, ze nieterminowa dostawa, nikt go nie usunie 😄

oznacz moderatorów
DealZonePL
#8 Zapaleniec

Świetnia opinia subiektywna! Przechwycenie obrazu ekranu_2025.png

oznacz moderatorów
pecela
#19 Nestor ⭐

@DealZonePL

Niestety nic z tym nie zrobisz

A jeżeli chodzi o opóźnienie, to przesyłka raczej dotarła w terminie. W przypadku usług Inpost z przedrostkiem Allegro, termin doręczenia jest tylko przewidywany, a nie gwarantowany. Przesyłkę uważa się więc za doręczoną w terminie bez względu na czy dotarła na drugi dzień, czy np. za rok. Dlatego usługa jest tańsza niż zwykły Inpost.

Natomiast w przypadku standardowego Inpost (tego za 16,99 zł za gabaryt A), gwarantowany termin doręczenia to pięć dni roboczych, a w przypadku np braku miejsca czy awarii Paczkomatu, może być przedłużony do 7 dni roboczych. Dopiero po upływie tego terminu, przesyłkę uznaje się za opóźnioną.

oznacz moderatorów
DealZonePL
#8 Zapaleniec

Przechwycenie obrazu ekranu_2025.png

oznacz moderatorów
DealZonePL
#8 Zapaleniec

Temat do zamknięcia, kobieta usunęła negatywny komentarz.

oznacz moderatorów
KRZAGA_Outlet
#9 Pomysłodawca

Nic. Allegro ZAWSZE tłumaczy, że "nie ingeruje w subiektywne opinie kupujących". Oczywiście usunie ci minusowe punkty z jakości sprzedaży, ale opinia będzie wisiała.

oznacz moderatorów