anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nie mam wpłaty na Allegro

Barbara195655
#7 Wielbiciel

Witam , wystawiłem przedmiot, osoba która ode mnie go kupiła. i zapłaciła nie mam niestety wpłaty na allegro bym mógł te pieniążki zobaczyć nic nie ma . co mam zrobić? aktywowalem konto na Allegro

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jeśli osoba zapłaciła, pieniądze masz tu; https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/ Jeżeli ich nie masz, kupujący nie zapłacił. Nie wysyłaj towaru bez wpłaty. Odczekaj 7 dni, jeśli nie zapłaci, wystąp o zwrot prowizji i wystaw przedmiot ponownie.

Jeżeli to było Allegro Lokalnie, przy braku wpłaty po pięciu dniach oferta wznowi się automatycznie.

oznacz moderatorów

Barbara195655
#7 Wielbiciel

mam pytanie jestes?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jestem.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie masz ciągle tej wpłaty?

oznacz moderatorów

Barbara195655
#7 Wielbiciel

nie posiadam , ale osoby zakupili towar ode mnie przelewem 24 ale niestety nie mam aktywowanego dzis to zrobiłem wysłałem przelew i dane .. 

oznacz moderatorów

Barbara195655
#7 Wielbiciel

Nowa wpłata od Client:92084082, razem 95,00zł. Pieniądze w trakcie księgowania na twoje konto połączone z kontem Przelewy24. Uwaga! Może to potrwać do 48h. nie mam polaczonego konta z przelewy24 co teraz musze zrobić client się nie pokoi 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Barbara195655 Jeśli pieniądze masz tu; https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/ możesz wysłać towar bez obaw. Jeżeli nie ma tam wpłaty - nie wysyłaj, nie zwracaj uwagi na powiadomienia mailowe, mogą być fałszywe.

Po ustawieniu konta do wypłat i po weryfikacji dokonasz wypłaty środków.

oznacz moderatorów

nikodem190509
#7 Wielbiciel

Cześć mam zawieszone konto, najprawdopodobniej przez niepełnoletność.

Mam założoną jakąś sprawę mailową.

1. Kiedy mi napiszą coś?

2. Czy ja muszę coś teraz zrobić?

3. Jak poproszą o dowód to mam dać swój czy rodzica?

4. Mam w oczekujących około 2500zł, czy otrzymam te pieniądze jak tak to kiedy, jeśli odblokują konto na kupno to będę mógł to wypłacić mimo niepełnoletności?

oznacz moderatorów

Client:35386082
#16 Inspirator

1. jak będą chcieli to napiszą. Dział bezpieczeństwa ma swój tryb procesowania i czasem to trwa.
2. musisz poczekać aż coś będą od Ciebie chcieli i zrobić to o co poproszą. Możesz napisać i dopytać tutaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt
3. masz pokazać ten Dowód o który poproszą, jak będą chcieli Twój - to Twój, jak Rodzica - to rodzica. Nie pokazuj DO rodzica jako Twój.
4. Jak Cię zweryfikują to oddadzą Ci pieniądze za sprzedaż. Trochę to potrwa.

Generalnie - na publicznym forum niczego się nie dowiesz nt. zawieszonego konta.

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik

Można w ogóle założyć konto jako niepełnoletni? 

oznacz moderatorów

nikodem190509
#7 Wielbiciel

Tak, ale dostałem maila że mam potwierdzić swoje dane przez dowod

oznacz moderatorów

nikodem190509
#7 Wielbiciel

Ale pieniądze dostanę w terminie jaki miał być? Ile +- trwa ta weryfikacja

oznacz moderatorów

firmakrzak
#11 Animator

Karta SD 2TB za 69? Sprzedajesz jakieś podrobione, fejkowe karty z konta bez komentarzy to Cię zawiesili. Oni wykrywają taki podejrzany handel.

oznacz moderatorów

nikodem190509
#7 Wielbiciel

Przecież jak mam zawieszone konto to usuwają wszystkie ogłoszenia...

Po odblokowaniu zapraszam do sprawdzenia co sprzedaję 😄

oznacz moderatorów

firmakrzak
#11 Animator

Usuwają, ale otrzymałeś jeden komentarz za to, co sprzedawałeś.

Już sprawdziłem i znalazłem te karty w chińskim serwisie za kilka zł. 🙂

oznacz moderatorów

firmakrzak
#11 Animator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  dlaczego przenieśliście ten wątek do jakiegoś innego, zupełnie nie pasującego i sprzed 5 lat?

oznacz moderatorów

__RPM_
#14 Krzewiciel

@Barbara195655  Aby wypłacić z "Przelewy24" musisz mieć konto w banku zarejestrowane na siebie, czyli na takie dane jak w allegro. Dodatkowo podać dane z dowodu osobistego. Jeśli tego nie masz/nie podasz to nie wysyłaj żadnych przedmiotów, gdyż nie zobaczysz swoich pieniędzy. Pośrednik ich nie wypłaci bez pełnego sprawdzenia i zgodności.

oznacz moderatorów