Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam , wystawiłem przedmiot, osoba która ode mnie go kupiła. i zapłaciła nie mam niestety wpłaty na allegro bym mógł te pieniążki zobaczyć nic nie ma . co mam zrobić? aktywowalem konto na Allegro
Jeśli osoba zapłaciła, pieniądze masz tu; https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/ Jeżeli ich nie masz, kupujący nie zapłacił. Nie wysyłaj towaru bez wpłaty. Odczekaj 7 dni, jeśli nie zapłaci, wystąp o zwrot prowizji i wystaw przedmiot ponownie.
Jeżeli to było Allegro Lokalnie, przy braku wpłaty po pięciu dniach oferta wznowi się automatycznie.
mam pytanie jestes?
Jestem.
Nie masz ciągle tej wpłaty?
nie posiadam , ale osoby zakupili towar ode mnie przelewem 24 ale niestety nie mam aktywowanego dzis to zrobiłem wysłałem przelew i dane ..
Nowa wpłata od Client:92084082, razem 95,00zł. Pieniądze w trakcie księgowania na twoje konto połączone z kontem Przelewy24. Uwaga! Może to potrwać do 48h. nie mam polaczonego konta z przelewy24 co teraz musze zrobić client się nie pokoi
@Barbara195655 Jeśli pieniądze masz tu; https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/ możesz wysłać towar bez obaw. Jeżeli nie ma tam wpłaty - nie wysyłaj, nie zwracaj uwagi na powiadomienia mailowe, mogą być fałszywe.
Po ustawieniu konta do wypłat i po weryfikacji dokonasz wypłaty środków.
Cześć mam zawieszone konto, najprawdopodobniej przez niepełnoletność.
Mam założoną jakąś sprawę mailową.
1. Kiedy mi napiszą coś?
2. Czy ja muszę coś teraz zrobić?
3. Jak poproszą o dowód to mam dać swój czy rodzica?
4. Mam w oczekujących około 2500zł, czy otrzymam te pieniądze jak tak to kiedy, jeśli odblokują konto na kupno to będę mógł to wypłacić mimo niepełnoletności?
1. jak będą chcieli to napiszą. Dział bezpieczeństwa ma swój tryb procesowania i czasem to trwa.
2. musisz poczekać aż coś będą od Ciebie chcieli i zrobić to o co poproszą. Możesz napisać i dopytać tutaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt
3. masz pokazać ten Dowód o który poproszą, jak będą chcieli Twój - to Twój, jak Rodzica - to rodzica. Nie pokazuj DO rodzica jako Twój.
4. Jak Cię zweryfikują to oddadzą Ci pieniądze za sprzedaż. Trochę to potrwa.
Generalnie - na publicznym forum niczego się nie dowiesz nt. zawieszonego konta.
Można w ogóle założyć konto jako niepełnoletni?
Tak, ale dostałem maila że mam potwierdzić swoje dane przez dowod
Ale pieniądze dostanę w terminie jaki miał być? Ile +- trwa ta weryfikacja
Karta SD 2TB za 69? Sprzedajesz jakieś podrobione, fejkowe karty z konta bez komentarzy to Cię zawiesili. Oni wykrywają taki podejrzany handel.
Przecież jak mam zawieszone konto to usuwają wszystkie ogłoszenia...
Po odblokowaniu zapraszam do sprawdzenia co sprzedaję 😄
Usuwają, ale otrzymałeś jeden komentarz za to, co sprzedawałeś.
Już sprawdziłem i znalazłem te karty w chińskim serwisie za kilka zł. 🙂
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ dlaczego przenieśliście ten wątek do jakiegoś innego, zupełnie nie pasującego i sprzed 5 lat?
@Barbara195655 Aby wypłacić z "Przelewy24" musisz mieć konto w banku zarejestrowane na siebie, czyli na takie dane jak w allegro. Dodatkowo podać dane z dowodu osobistego. Jeśli tego nie masz/nie podasz to nie wysyłaj żadnych przedmiotów, gdyż nie zobaczysz swoich pieniędzy. Pośrednik ich nie wypłaci bez pełnego sprawdzenia i zgodności.