Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
tam, mam wysłać ORLEN paczkę. Zamówienie jest opłacone, ale nie ma przy nim w ogóle przycisku "NADAJ PRZESYŁKĘ". Czy coś się stało? Proszę o pomoc @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Czas na wysłanie paczki mam dziś.
@wiki0441, czy możesz podać mi numer zamówienia?
7285a1e0-ff58-11ef-98dd-774550349c56
@wiki0441, konsultuję sprawę. Dam znać, gdy dostanę odpowiedź. W międzyczasie możesz spróbować zalogować się ponownie oraz wyczyścić pliki "cookies".
Ok, spróbuję
Niestety, wyczyszczenie ciasteczek i zalogowanie ponowne nic nie pomogło, nadal czekam na pomoc
@julienail Niestety nie nadam już dziś paczki, bo kurier już je odebrał. Proszę o wyłączenie zamówienia nr 7285a1e0-ff58-11ef-98dd-774550349c56 ze statystyk. Paczka jest gotowa i zostanie nadana jutro, jeśli tylko problem zniknie, pozdrawiam
@wiki0441, rozumiem. Niestety zamówienie możemy zgłosić do wykluczenia dopiero wtedy, gdy jego status zmieni się na "opóźnione" - także wówczas jak najbardziej możemy poprosić o jego wykluczenie.
Czyli mam się odezwać jutro? Dobrze, odezwę się.
1. Przypominam się o wykluczenie zamówienia nr 7285a1e0-ff58-11ef-98dd-774550349c56 ze statystyk
2. Czy już coś wiadomo w tej sprawie? Nadal nie mogę nadać tej paczki. Inne nadaję bez problemu. Jak zaznaczam wszystkie paczki i klikam "nadaj wiele" to tej w ogóle nie ma w formularzu. Nie mam też przy niej przycisku "Nadaj przesyłkę". Dziś również usuwałam ciasteczka, bez efektu. Inne Orleny nadaję (dziś miała Packetę przez Orlen). Nie wiem, co powiedzieć klientce.