anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę utworzyć produktu w bazie

Idź do rozwiązania
adam_f.
#8 Zapaleniec#

Witam.

Usilnie próbuję powiązać / utworzyć produkt i wciąż system wywala mi komunikat:

Nie utworzyliśmy produktu w naszej bazie

Nie została podana propozycja wartości do wartości niejednoznacznej w parametrze 13148

Nadmienię że produktu o podanym EAN nie znalazłem w bazie, dlatego miałem nadzieję, że produkt zostanie utworzony automatycznie - niestety nie udało się.

Poza tym komunikat jest tak nieprecyzyjny, że nie wiadomo co należy poprawić aby produkt został utworzony.

oznacz moderatorów
32 ODPOWIEDZI 32
Knowhere
#21 Demiurg#

@adam_f. Box z błędnym parametrem powinieneś mieć podkreślony na czerwono.

______________

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
adam_f.
#8 Zapaleniec#

Wszystko ma zielone podkreślenie, wiec nie wiadomo gdzie jest kłopot niestety.

Poza tym uważam, że jeśli coś miałoby się "świecić" na czerwono to przede wszystkim formularz dodawania/edycji produktu nie powinien przepuścić użytkownika dalej. A jeśli już przepuszcza to komunikat o błędzie powinien wyraźnie wskazywać gdzie jest kłopot. Podawanie jakiegoś numeru niewłaściwego parametru to może być wskazówką wyłącznie dla programistów Allegro a nie dla końcowego użytkownika.

Może warto żeby mądre głowy z działu IT przemyślały takie kwestie. Z pewnością ułatwiłoby to życie wielu sprzedawców.

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderator
Moderator

@adam_f. Prześlij mi proszę zrzuty ekranu obrazujące wpisane przez Ciebie parametry oraz komunikat, który widzisz na ekranie.

   Ola
   Moderator

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie! 🙂
oznacz moderatorów
adam_f.
#8 Zapaleniec#

1.JPG2.JPG4.JPG

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderator
Moderator

@adam_f. Jeśli w parametrze marka wybrałeś wartość 'Inna', uzupełnij proszę jeszcze pole 'Marka-podaj wartość'. 

   Ola
   Moderator

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie! 🙂
oznacz moderatorów
hiphopshoppl
#11 Animator#

A tutaj czemu się nie da ?
hiphopshoppl_0-1608717123526.png

hiphopshoppl_1-1608717204095.png

 

 

oznacz moderatorów
7-MALY-7
#8 Zapaleniec#

Mam to samo, wszystko podane włącznie z EAN i pojawia się komunikat, że coś poszło nie tak... czyli kolejna awaria

oznacz moderatorów
spijzdrowo
#8 Zapaleniec#

Mam ten sam problem. Uzupełniałam wszystkie niepowiązane aukcje,  wszystko było ok, do czasu...  Z dnia na dzień przestało działać i od tygodnia nie można powiązać żadnej aukcji bo wywala błędy.

Wszystkie parametry są uzupełnione (również opcjonalne), wszystko jest podświetlone na zielono, a przy zapisywaniu dostaję komunikat "coś poszło nie tak".  
Screenshot_2.png

oznacz moderatorów
DarkStoorM
#16 Inspirator#

@hiphopshoppl Ten produkt jest już w bazie (chyba, że udało Ci się go teraz dodać). Czasami też ktoś doda produkt do niewłaściwej kategorii i wyszukiwarka wariuje 😛

DarkStoorM_0-1609159067476.png

 

oznacz moderatorów
mikeza
#17 Koryfeusz#

@_HolaOla_ a u mnie nie ma żadnych szczegółów tylko takie info:

 

Nie utworzyliśmy produktu w naszej bazie

Coś poszło nie tak. Spróbuj ponownie podczas edycji oferty.

 

I tak od wczoraj, mam zgadywać co poszło nie tak ??

______________________________________
Dobra rada zaczyna się od milczenia
oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderator
Moderator

@mikeza Czy mogłabym Cię poprosić o zrzuty lub zdjęcia ekranu z tym komunikatem? 

   Ola
   Moderator

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie! 🙂
oznacz moderatorów
mikeza
#17 Koryfeusz#

@_HolaOla_  ale to nie jest jeden przypadek, a w zasadzie za każdym razem mam taki komunikat. powyżej @hiphopshoppl  podesłał już zrzutkę identycznej sytuacji z takim samym komunikatem.

______________________________________
Dobra rada zaczyna się od milczenia
oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderator
Moderator

@mikeza Nie jestem w stanie sprawdzić co poszło nie tak w przypadku danej oferty, jeśli nie mam jakichkolwiek informacji, o którą ofertę chodzi. Owszem @hiphopshoppl umieścił tutaj zrzut, ale to jest jedynie fragment formularza, a nie cały widok, więc równie dobrze w tym przypadku mogło być kilka pól zaznaczonych na czerwono, których na tym zdjęciu niestety nie widać. 

   Ola
   Moderator

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie! 🙂
oznacz moderatorów
mikeza
#17 Koryfeusz#

@_HolaOla_ zakładasz, że @hiphopshoppl  pyta nas dlaczego nie może stworzyć produktu mając jakieś pola zaznaczone na czerwono ? Czyli ma problem z oczami ? a ja jestem pewien, że to jest cały formularz i nic więcej tam nie ma.

W moim przypadku nie udało mi się jeszcze stworzyć produktu w dziale motoryzacja, wpisuje kod EAN, kody producenta, nawet nazwy producentów itd. Wszystkie pola mam na zielono i za każdym razem jest to samo. Wyglada na to, że w tym dziale chyba nie działa cała ta produktyzacja, czy jak ją tam zwiecie. Oczywiście mogę zarzucić Cie screenami, ale myślę, że wiele to nie da, bo testowałem na różnych produktach, podkategoriach, z różnymi danymi itd. Za każdym razem jest to samo, więc zakładam, że to po prostu nie funkcjonuje to tutaj zupełnie a pojawiający się komunikat:

"Nie utworzyliśmy produktu w naszej bazie

Coś poszło nie tak. Spróbuj ponownie podczas edycji oferty."

ma na celu chyba tylko spowodowanie jakiejś dodatkowej nerwówki u sprzedającego, bo widzę go za każdym razem po wystawieniu aukcji.

______________________________________
Dobra rada zaczyna się od milczenia
oznacz moderatorów
annas14-firma
#13 Ambasador#

@_HolaOla_  Zacznę od pytania: czy jest szansa, że coś się zmieni przed 1 stycznia? 

Mam przygotowany pakiet własnych numerów EAN nadanych mojej firmie przez GS1. Planowałem do końca roku wystawić około 100 produktów w:

Kategoria

Allegro - Zdrowie - Korekcja wzroku - Oprawki

Nr kategorii 122428
 
w której zgodne z komunikatem:

W tej kategorii wymagamy, aby 1% Twoich ofert było połączone z produktem.

Wybierz produkt lub wypełnij wszystkie Podstawowe parametry, aby go stworzyć.
Próbuję wystawić pierwszy produkt już drugi dzień i niestety ciągle mam ten sam komunikat:

Nie utworzyliśmy produktu w naszej bazie

Coś poszło nie tak. Spróbuj ponownie podczas edycji oferty.

@_HolaOla_  Proszę nie trać czasu na analizowanie konkretnego przypadku. To nie jest mój błąd ale wynik działania aplikacji (nieważne czy zaplanowanej czy nie). Jeżeli nie możesz ujawnić prawdziwych przyczyn to podaj proszę datę od kiedy podejmowanie kolejnych prób tworzenia produktów będzie sensowne.  W ten sposób pozwolisz na zaoszczędzenie czasu wielu klientom Allegro.

Z góry dziękuję

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderator
Moderator

@annas14-firma Niestety, abyśmy mogli sprawdzić to dokładnie i ewentualnie znaleźć rozwiązanie tej sytuacji potrzebujemy dokładnych numerów ofert, dlatego bardzo Cię proszę o ich wskazanie.

   Ola
   Moderator

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie! 🙂
oznacz moderatorów
annas14-firma
#13 Ambasador#

Proszę sprawdźcie to dokładnie, oferta nr 10050582256.

Przez całe Święta ponawiam zgonie z instrukcją wyświetlaną niezmiennie: Coś poszło nie tak. Spróbuj ponownie podczas edycji oferty. 

oznacz moderatorów
nat_not
Moderator
Moderator

@annas14-firma Dostałam informację, że produkt już istnieje w naszej bazie, dlatego nie możesz go utworzyć na nowo.

   Natalia
   Moderator

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie!
oznacz moderatorów
annas14-firma
#13 Ambasador#

@nat_not Możesz mi wskazać ten produkt? EAN jest unikalny, zarejestrowany na moją firmę tydzień temu.

oznacz moderatorów