Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Mam problem z realizacją zleceń odbioru przesyłek przez kuriera DPD. Zlecenia składane są zazwyczaj przed godziną 13:00 na ten sam dzień. Na ostatnie 8 zleceń aż 6 nie zostało zrealizowanych. Przewoźnik tłumaczy się błędem systemu albo tym, że kuriera nie było już na rejonie co w mojej opinii jest totalnym kłamstwem.
W takich sytuacjach zawożę przesyłki bezpośrednio do oddziału DPD albo zwracam się prośbą do Allegro o wykluczenie zamówień z jakości sprzedaży z powodu opóźnienia wysyłki z winy przewoźnika.
Otrzymałem informację, że zostały podjęte rozmowy dyscyplinarne z kurierem i że sytuacje nie będą się już powtarzać. A dzisiaj znowu kolejny brak podjazdu, zlecenie złożone o 12:57. I kolejny zmarnowany czas na wypisywanie do dpd i do allegro.
Czy ktoś miał podobną sytuację i wie co można z tym zrobić? Będę wdzięczny za każdą sugestię.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
za niewykonanie usługi należy Ci się odszkodowanie
Spróbuj złożyć zlecenie wcześniej i zobacz czy podjedzie my składamy po 10 i zawsze jest po 14
U mnie czas na złożenie zlecenia odbioru mam do godz. 11:00 - dotyczy Allegro UPS i DPD.
Lecz z tymi przesyłkami Allegro są same problemy:
- UPS - kurier dzwoni mi, że nie odbierze przesyłek, bo ma wywiadówkę w szkole. Na drugi dzień dzwoni mi, że nie odbierze przesyłek, bo ma za dużo odbiorów (z powodu braku odbiorów w poprzednim dniu). A mi Allegro obniża statystyki.....
- DPD - to już jest całkiem "hit" - w poniedziałki potrafi przyjechać nawet o godz. 08:30 - bo ma mało zleceń, a potem już się nie będzie cofał, żeby odebrać przesyłki. To jest "chore" i chyba zacznę wysyłać zlecenie odbioru dopiero jak spakuję paczki, do godz. 10:59 , a potem będę je reklamował bezpośrednio do Allegro.
Jeszcze Allegro DPD SMART- przesyłka z ostatnich dni, dokładnie dostawa w piątek, czyli wszyscy jak najszybciej chcą skończyć pracę. Historia przesyłki:
- Przesyłka niedostarczona, wskazany przez kuriera powód - nie zastał adresata
- Za 2 minuty kurier zmienia powód - błędny adres dostawy, czyli natychmiastowa decyzja o zwrocie towaru do nadawcy
- A odbiorca był cały czas dostępny pod wskazanym adresem, czekał na przesyłkę bo dostał e-mail o dostawie, w tym samym dniu klient dzwoni do DPD - otrzymuje informację, że z przesyłką nic nie można zrobić, gdyż została zwrócona do nadawcy
- To jest taki "standard" dostawy przesyłek Allegro DPD SMART?
Poradziłam kupującej, żeby zrobiła zwrot z tytułu odstąpienia od umowy, zwróciłem kasę, kupująca zamówiła przedmiot ponownie. I co ? - nadal przesyłka SMART Allegro DPD - czy Allegro automatycznie wybiera pomiędzy DPD a UPS? Co mam zrobić, gdy kurierowi DPD znów nie będzie się chciało dostarczyć przesyłki?
Na to wygląda. Zamawiałam ostatnio materiały opatrunkowe do paczuszek xD. Od czasu gdy zabrali wybór kuriera zawsze szło to pocztexem. Teraz przyszło DPD. I nie chodzi o jedno zamówienie ale aż o 3 od różnych sprzedawców, wywalili u mnie pocztę z doręczeń.
Chociaż akurat nie narzekam, pocztex mi te paki około 18 ostatnio przywoził, DPD po 10-tej.
@Enkato zweryfikowałam to i widzę, że jesteś już z nami w kontakcie 🙂 Do przewoźnika została przesłana interwencja. W tej sytuacji może też warto rozważyć wcześniejsze zamawianie podjazdu. Poprosiłam doradcę opiekującego się Twoją sprawą o doprecyzowanie tej kwestii z przewoźnikiem, z informacją wrócimy w korespondencji 49931350.